lördag 14 maj 2011

Socialdemokraterna i Göteborg,respektlösa i valarbetet?

Omval pågår för fullt i Västra Götaland. Fick precis den här bilden som är tagen i Göteborg, där socialdemokraterna har täckt Piraternas valaffisch. Piratpartiet har kommit för att stanna, som tur är så finns vi på nätet. Så vi kan visa verklighetens Sverige, hur mindre partier behandlas av det etablerade. Hur ska en svensk demokrati fungera? Omvalet är ju på grund av att valet ej sköttes enligt våra demokratiska regler och lagar.  Så då att i omval, göra så här med affischer kan ju inte vara positiv reklam för Sverige som ett demokratiskt föredöme.

 Redigerat  15 maj. Hämtat denna rad från Bilden i Facebook: Piratpartiet Göteborg wrote:
"Bilden är tagen den 11te Maj vid Vasaplatsen, men vi har inte haft tid att aggera i frågan än."


Min kommentar till detta är att det är ju önskvärt att Socialdemokraterna agerar kraftigt utifrån denna information som vi ger dem.

I höstens valarbete, så agerade Socialdemokraterna i Forshaga kommun så här som poliser, de talade tom om att de ej var poliser men tvingade mig personligen att plocka ner affischer

15 kommentarer:

 1. Kan vara värt att notera vem som tagit kortet, för det är väl inte du?

  SvaraRadera
 2. En sån här sak bör rapporteras. För på sätt och vis så är ju detta också en form av valfusk, vilket var exakt varför vi tvingas köra igenom ett omval.

  Sossarna vill väl inte att resultatet ska ogiltigförklaras igen eller?

  SvaraRadera
 3. Bilden är tagen av en av våra kämpande valarbetare i Göteborg. Så den är autentiskt, dagsfärsk, när den lades ut på facebook. vi hade samma problematik under Valkampanjen i höst. Jag ser detta lite som ett bildbevis på Socialdemokraternas fail, solidaritet, demokrati och så blir verklighetens praktiska handlande, så här som på bilden, en bild är talande.
  Tror ej detta hamnar inom valfusk. Det är mer en moralisk fråga om hur en väljer att driva sin kampanj.

  SvaraRadera
 4. Det där förekommer inom ALLA partier. Det är oftast helt färska, unga valarbetare som gör den där skiten.

  Inom vänstern, och särskilt den utomparlamentariska, har vi nästan kommit bort från det där oskicket. Det var vanligt förr i tiden att ungdomsförbundare klistrade över varandras Första Maj-affischer och liknande, men det löstes med dialig och att man pratar med de som ska valarbeta om saken innan de släpps ut.

  SvaraRadera
 5. Jag kan instämma, men tycker nog att de partier som är etablerade i vårt land, bör föregå med gott exempel. De har mandat i sverige att agera för ett demokratiskt handlande. Jag länkade in en äldre bloggtext om hur Socialdemokrater jagade mig personligen som poliser, det tom sade att de ej var poliser. Men tvingade mig att plocka ner affisher. Ser inget fel med att lyfta upp detta till ytan, det är ju en beskrivning av verklighetens demokratiska Sverige. jättetack för din kommentar Nicklas

  SvaraRadera
 6. Nja detta är nog typiskt för sossarna och anledningen till detta är att de är så vana vid att ha makten så de maktambitiösa ( vänligt ord för maktkåta ) har samlats där och förutsatt livslånga goda karriärer med lön och prestige som vida överstiger vad dom annars skulle kunna få.
  Sossarna har konsekvent och systematiskt valfuskat. Det är inte bara i Västra Götaland och Örebro som borde haft omval..... Även där jag röstade i Juholts hemkommun så stod en representant för sosseriet och talade om för alla vad dom skulle rösta på.

  SvaraRadera
 7. Det är inte snyggt att täcka över så. Ganska korkat också. Alla som är ute och sätter upp affisher är nog lika mycket kålsupare så det är knappast något som sossarna i detta fall ensam skall bära hundhuvudet för.

  http://www.gp.se/nyheter/regionvalet/1.622559-falska-valaffischer-pa-stan

  http://svt.se/2.34007/1.2415123/olaglig_valaffischering?lid=puff_2415123&lpos=bild

  SvaraRadera
 8. tack både Nils och essbeck för kommentarer, länkning. I det här fallet så får sosialdemokraterna kritik, hoppas ju med i din tankebana, att övriga partier ransakar sig själva och strukturerar upp valarbete utifrån demokratiska spelregler.

  SvaraRadera
 9. Nu är det så att händelserna i Forshaga handlade om klara regelvärk som gällde ALLA. Vilket Forshaga kommun fastställt och PP i Värmland fick förklarat för sig.

  SvaraRadera
 10. Håller med om att det är både korkat och dumt. Vi måste sköta valarbetet snyggt och respektfullt allesammans. Även om vi inte delar åsikt.
  Jag har själv varit med om nedrivna affischer jag satt upp (bron vid wieselgrensplatsen) även den här valrörelsen. Det är tråkigt och inget man skall hålla på med.

  Frank (C)

  SvaraRadera
 11. Kan ju som en jämförelse berätta att Piratpartiet i Lerum satt upp sina evenemangsaffischer över en från MUF och en från ett yogacenter i Floda centrum. Fast det var innan valrörelsen.

  SvaraRadera
 12. @anonym Ja vi fick reglerna förklarat för oss, över telelefon när Socialdemokrater skulle hindra oss från att affischera, fast de regler gällde tydligen ej dem själva, som angav en regel som jag följde och andå tog gubbarna ner våra affischer dag efter dag. Samt att formulera sig som du skriver att vi har regler att följa, förklarar inte varför sossar agerar *poliser*.
  @Frank Ja visst är det korkat och dumt,valarbete bör skötas snyggt av alla inblandade partier. @Nicklas jag är säker på att även vi failat. Men jag vet att nogranna instruktioner följer i vårt valarbete. Jag har själv fått veta att jag ska sköta mig och göra rätt vilket resulterade i att vi fick ta bort affischer, samt att kommunanställda var vänliga nog att städa bort mitt fel. Detta är under höstens valarbete. tack för kommentarer

  SvaraRadera
 13. Ett tips Anne.

  Inför nästa val om det finns telefonsamtal där sossar förklarar att de skall hindra er från att affischera , spela in de samtalen och ha det som underlag när ni pratar med polisen om detta.

  Läs in er på alla regler som styr affischering inför val så att varje person som är ute och affishera inför val vet som ett rinnande vatten var de på affischera.

  Sprid kunskapen inom PP så att det blir en struktur som alla håller sig till.

  SvaraRadera
 14. @essbeck tack för tipset. En blir så ställd, när regelverk förklaras gälla för oss, samtidigt som i mitt fall, socialdemokrater bryter mot detta själv, genom påhittad regel, samt agerar polis gentemot mig.Jag hade ju kamera och kunde ju filma, men situationen blir så overklig samt olustig, yngre aktivist som var med blev rädd och satte sig i bilen. I det fallet som jag misstolkat, så rätade vi till detta omgående. Viktigt är att stötta enkilda individer som råkar illa ut. Detta har vi gjort genom anmälan till valnämnd. Så de har fått läsa regelverk för personer i vallokalerna, hur övriga partiers valsedlar skall behandlas tex ej slängas i papperskorg eller gömmas i lokal.

  SvaraRadera
 15. Nästa val gör ni större affischer. Mycket större. Skitstora. Det kan vi nog sy ihop med er om ni vill.

  SvaraRadera