onsdag 6 juli 2011

Är kaffet slut i Almedalen?
Jag blir orolig när jag ser Anna Trobergs bloggpost. För kaffet är viktigt för den svenska politiken, kickar igång och sätter fart på ruljansen.  Jag ser på bilden jag hittade att alternativ finnes om kaffet skulle ta slut. *ler gott*
Personligen blir jag glad när jag ser att Mikael Holm från Värmland är på Gotland. det är en pirat som bara växer i mina ögon. Från att inte förstå honom alls. Så har jag genom verklighetens möten sett vilken härlig praktiker han är. Såg med glädje bla under ett årsmöte Ung pirat väst hur han utan som vi andra, göra väsen av sig, satte igång och arbetade, samarbetade fint och fick saker gjorda direkt utan knot. Idag kan jag känna glädje när jag ser honom inom Piratpartiet, vet att han finns och är en partikamrat. Vet att är han med, så blir det gjort, det som skall göras. Kuriosa om mig och mikael. Jag trodde hans nicknamn var efternamn*Acwder*, så ni kan ju själva prova att uttala nicket som ett efternamn. Faktiskt blir det en seriös tanke av detta. Eftersom pirater tenderar att heta olika på olika nätplatser. Ta aldrig för givet att andra vet vem du är, framför allt bli inte besviken om någon blandar ihop dig med andra nick och namn.

6 kommentarer:

 1. Ja, Mikael är en omtyckt och duktig pirat, det tycker många.
  I motsats till andra här i Värmland som bara bråkar och inte ens vet vad politiken handlar om.

  SvaraRadera
 2. @Marcus din kommentar är intressant. Precis som du skriver nu är sådant som jag kämpar emot. Tycker att Mikael kan få en fin bekräftelse utan att andra skall förringas och sänkas. Om den är riktad till mig personligen, så tar jag den som en kvinna och vet vad jag kämpat för piratpartiet och tänker fortsätta med det. Men är den allmänt riktad mot andra pirater så är det inte så här som vi stärker och får pirater engagerade. Samt om du är från Värmland, så talar ju du för hur Värmland kan se ut i sin sämsta form av piratarbete

  SvaraRadera
 3. Du tar det som du vill och jag är värmlandspirat.

  "..vet vad jag kämpat för piratpartiet och tänker fortsätta med det."
  Ok. Det betyder att den värsta formen av arbete fortsätter eftersom du oftast varit en del av alla de konflikter och engagemangsdödande strider som varit. PP värmland är en skugga av sitt forna jag.

  Jag är tacksam att nuvarande VL är på plats igen och att förra VL växer inom partiet.

  SvaraRadera
 4. Ledsamt nog för att du skall finna stöd för ditt påstående, så är det länge sedan som jag direkt arbetade i Värmland. vilket gör att tyvärr så måste det ha varit andra pirater som dödat engagemanget inom länsgränserna. Eftersom pirater kan arbeta gränslöst, så har jag valt att göra detta under valkampanjen. Du får nog fundera en stund och se hur det kommer sig att Värmland är en skugga av sig själv, eftersom jag ej varit aktiv här, så kan jag tyvärr inte hjälpa dig med denna analys. Faktiskt ledsamt om det är som du skriver. Kan det vara tvärtom i tanken, att Värmland är en skugga nu eftersom resurser som tex jag valt att inte verka här? Men jag tycker klart att det är viktig att du sätter dig och funderar hur ni skall växa igen och lämna skuggans dal. Samt att det är dumt att slösa din energi på att tro att en person kan döda ett helt län, finn vägar att väcka engagemang istället för att offra tid på mig, eftersom jag är enligt dig inget att ha, och är engagemans dödande. Risken finns ju om du fortsätter kommentera här hos mig, så kanske jag dödar ditt engagemang med, vilket inte blir till nytta för dig eller piraterna.
  Tycker det är intressant att läsa dina kommentarer. Ibland kan brist på fungerande bli så att en lastar en person för det. Istället för att faktiskt praktiskt ta tag värmland och få igång engagemang. Ursäkten är liksom klar för att inget fungerar. Lite överkurs i psykologi men intressant. tack för din kommentar.

  SvaraRadera
 5. Förmågan till självinsikt saknas... jaja.

  SvaraRadera
 6. @marcus du får gärna fortsätta slösa din energi här hos mig.Det roar bara mig...*ler gott*

  SvaraRadera