onsdag 11 september 2013

Tvärpolitisk och sakpolitisk kamp för bostäder till de unga vuxna?


Göteborg foto: Anne Kekki

Just nu sitter jag och önskar ett tvärpolitiskt samarbete över politiska gränser för boenden till våra unga vuxna, som får arbete eller ska studera. Länkar in tidigare skrivna texter gällande detta. Jag vet att Ung Vänster driver denna fråga just nu.  Jag sitter och drömmer om en tvärpolitisk online petition, som är så enkelt sakligt skriven, så att vi opolitiskt, tvärpolitiskt, organisationer, vuxna, unga vuxna, mormor, farfar och mm, kan skriva på och sätta tryck på byggandet av enklare billigare bostäder till de unga vuxna som ska studera eller arbeta.
Jag tycker att texten i den kan vara först på svenska, sedan engelska och kanske arabiska, tror i skrivandets stund att de är de tre största språken i vårt land.
Jag vet att trycket från de sociala medierna är så effektiv att skapa och väcka upp frågor, väcker journalisternas intresse, samt att då pressas politiker och makthavare till att visa på åtgärder. 
 Enkelheten att verka tvärpolitiskt är att folk är kloka nog att hålla isär grupper, samt att verka tillsammans synliggör ditt eget parti som en stark grupp som vågar samarbeta och hjälpa den idag mest utsatta gruppen som jag kallar unga vuxna. Det ger effekter att individer minns och tänker på de partier som vågade arbeta tillsammans och över gränserna, för att lösa den viktigaste frågan idag, enligt mig?


Anne Kekki: Studenter och bostadsbrist, har vi det i Sverige?03 Sep 2012
FAKTA Så ser det ut på studentorterna. I Sveriges förenade studentkårers bostadsrapport är det bara studieorterna Gävle, Härnösand och Karlshamn som får grönt ljus, vilket innebär att de kan erbjuda ett studentboende inom ...http://personligutvecklingmedpiratemom.blogspot.com/
 Anne Kekki: Demokrati i Göteborg?
01 Nov 2012
Utifrån denna inbjudan, här nedan så deltog jag i en grupp Visionsverkstad- Demokrati. Jag redovisar ej gruppens tankar, den sammanfattningen ser ni på bilden, strecken (markeringar) visar denna grupps prioritering av ...http://personligutvecklingmedpiratemom.blogspot.com/

Anne Kekki: Hur ska de unga vuxna studerande bo när hösten ...19 Jun 2012
Det kan inte vara enkelt att högprestera som en måste för att klara dagens skola om en ej har enkla grundläggande behov … Etiketter: bostadsbrist, förbundsordförande, Gustav Nipe, Newsmill, studentboende, tält, ung pirat ...http://personligutvecklingmedpiratemom.blogspot.com/


Härlig tvärpolitisk läsning gällande bostadssituationen för de unga vuxna


Tusentals unga och studenter står och stampar i väntan på sitt första egna hem. Det är dags att den väntan får ett slut och att bostadspolitiken blir en av de viktigaste frågorna inför valet 2014, skriver ordföranden för SSU, Grön Ungdom, Ung Vänster och SFS.

Uppdaterad 13 september 2013

 Kommunalråd (S): Ohållbar bostadssituation för studenter

Pengar flödar ur de kommunala bostadsbolagen
Uppdaterad 29 september 2013

Byggbonus för fler små bostäder


2 kommentarer:

 1. Problemet med nej till vinster i offentliga sektorn, är att det enbart drabbar de små aktörerna. Koncerner som Corema, Attendo med flera kommer att kringgå eventuella förbud utan större problem.

  Nej, det som måste göras är att sparka alla inkompetenta upphandlare och se till att ställa rätt krav och följa upp att aktörerna faktiskt följer avtalen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar
   Samt att inte släppa skattepengar till Riskkapitalister som ska leka iväg dem ur landet inom en timme.

   Radera