onsdag 12 februari 2014

Hur gick det i#Gothenburg på #TheDayWeFightBack #Sweden med #anonymous och #piratpartiet?fotograf: Julia Reinhart Göteborg


Vi samlades ca ett femtiotal individer för att protestera, demonstrera under parollen TheDayWeFightBack , samtidigt som det pågick aktivism på nätet under taggen #TheDayWeFightBack . Personligen deltog jag för nätfred, vilket känns som ett mycket starkt och fint ord, nu när vi hamnat i knät på USA, i ett nätkrig som vår demokrati, inte ens är medveten om.
FRA som övervakar oss och sedan utan utan att vi vet, vem som gett dem uppdrag, lämnar vidare information om oss, våra företag till USA, genom NSA. Trots att vi tillhör EU och borde utifrån det värna om den gemenskapen mot USA. Det som är intressant är vem det är som tagit besluten i Regering, att det är okej att kriga på nätet tillsammans med USA, utan att varken medborgare i Sverige vet eller att ens EU har förstått att vi bistår NSA med information. 

Så av denna enkla och så svåra anledning kliver jag upp på barrikaden för de unga vuxna och tillsammans kämpar för ett bättre nät, där integritet får råda och att vi ej ska skrämmas till tystnad. För var går gränsen, allt är ju till salu. Om vi ej stoppar FRA,NSA och USA, kanske en arbetsgivare kan köpa sig lite information om vem du är. Kanske kan en regering komma på att det är bra om vi registreras lite mer, åsikter, sexuell läggning, sjukdomar, var slutar denna berättelse?foto:Nicolas Sahlqvist red:Anne Kekki 

Bildrapport från demon i gbg, nice : ‪#‎kärlek‬ till er som jobbade inför och i, samt efter demonstration. Värmer i hjärtat när vi samlas och känner gemenskap och kamplust tillsammans. Med kraft av min frihet och kärlek till er ‪#‎ungavuxna‬ , så kämpar jag för och med er. ‪#‎anonymous‬


Jacob Hallén höll detta tal, på demonstration, nedan i Youtube klippet. Jag har lyssnat i lugn och ro, känner att det var ett mycket bra och tydligt tal. Detta är en extra inspelning som Jacob gjort i efterhand i sitt hem.

Intressant för mig att pinsamt lyssna på mig själv, fattas att jag är förberedd, på en spontanintervju. En kan ju träna in, förbereda sig på att kunna säga några meningar. Om varför jag är på demonstration, vad jag har för åsikt och ha orden, meningarna klara, så att de bara kommer. Learing by doing, är det som gäller.


foto:Nicolas Sahlqvist red:Anne Kekki 


Sedan hade vi en sådan tur att finna en Frilansfotograf på plats, som ha donerat bilder till Piratpartiet och Anonymous, samt även till dig som deltog i frihet av dig själv. Dessa bilder är helt okej att använda av oss alla. För att visa Respekt och tacka så är det viktigt att företagsloggan på bilden syns. Vi vet aldrig, kan ju komma in fler bilddonationer, om vi visar vår glädje för detta.
#TheDayWeFightBack fångades vi på bild i Göteborg?


Jag verkade även som nätaktivist under dagen, kvällen och verkar än som det. Vaknade imorse av att en sida i Spanien fångat upp våran bildserie via Twitter, som finns ovan i länken. Så där var vi publicerade, vår aktion i Gothenburg Sweden. *OP Opus Dei* (finns ej kvar nu)
foto:Nicolas Sahlqvist red:Anne Kekki Skrivet i kraft av min frihet som anonymous aktivist, på nätet och i verkligheten. Du har din frihet använd ord bilder fritt ur denna bloggpost för att sprida just det budskap du vill. 


Uppdaterad 14 februari 2014

Anonymous Sweden#kärlek till #Anonymous individer, som lärt mig vad #frihet och #kärlek till förändring, är för något. Nice #svpol . 

Lite siffror på omfattningen av denna aktion: THE DAY WE FOUGHT BACK: BY THE NUMBERS 
...

12 kommentarer:

 1. Det dÄr är en paper.li de tar information från enas twitter följande och gör en liten webplats med den. Om du kollar nu kommer att se länken finns inte mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, tack för information, paper.li känner jag igen. kram

   Radera
 2. En missriktad och okunnig protest. Trots att syftet säkert är gott, så blir resultatet riktigt dåligt. Visst kan man och bör man vara kritisk till den övervakning som FRA och NSA utför, det är självklart. Men det är trots allt två organisationer som står under nån slags demokratisk kontroll och som är en del av ett rätt självklart system. För visst är det väl självklart att vi ska ha ett försvar och en polis? Och lika självklart att de ska kunna bedriva sitt uppdrag även på nätet? Lika självklart att vi också ska granska dem.
  Men de som verkligen står för "övervakningssamhället" missade ni i er demonstration. Det handlar dels om andra stater, brutala diktaturer som Kina och Ryssland som bedriver en mycket mer aggressiv signalspaning. Dels om företag som Google, Apple och Facebook - och förstås banker, kreditkortsföretag, alla "kundklubbar", internethandel och alla andra som kan samla in helt oskyldiga uppgifter. Men när de oskyldiga uppgifterna säljs vidare och samlas ihop har de som då äger informationen en total koll på oss som individer.
  När ni protesterar mot demokratiska organisationer, så skyddar ni alla de andra som är det verkliga problemet. Det innebär att ni i er okunskap blir en del av problemet - inte del av lösningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. FRA står ej under demokratisk kontroll. De har konstant brutit mot lagen som skall kontrollera dem. Domstolen som provar FRA är hemlig. Massövervakning av befolkningen är dåligt oavsett om någon försöker dela in det i ont och gott, t.ex som vår utrikesminister.

   Radera
  2. Att montera ner demokratin för att "försvara demokratin" leder till ett samhälle som inte längre är en demokrati.

   Det är ungefär som att begå masssjälvmord för att undvika att bli mördad. Det löser inte problemet - efter att man då vunnit så är man lika död oavsett om det skedde för egen hand eller andra gjorde det.

   Man kan inte försvara en demokrati genom att montera ner demokratin för då finns ingen demokrati kvar att försvara.

   Radera
  3. Henry - FRA's uppgift inte att "massövervaka befolkningen". Tvärtom, så är den svenska befolkningen inte på nåt sätt övervakad av FRA. Deras uppgift är att övervaka hot från utlandet.
   Det är SÄPO och polisen som övervakar svenska medborgare.
   Som sagt - er okunnighet gör hela er protest missriktad och till ett problem snarare än en lösning.

   Radera
 3. Jag tycker Anonym har en poäng. Icke-demokratiska stater och stora"big-data"-verksamheter samlar givetvis in uppgifter som aggregerat med andra uppgifter kan leda till integritetskränkning. MEN, definitionsmässigt är dessa inte demokratiska och ska därför inte likställas med demokratiska instanser som övervakar. De är olika kategorier. Demokratiska instanser som gör något icke-demokratiskt ska bedömas på andra sätt än icke-demokratiska instanser som gör något icke-demokratiskt (vilket faktiskt är logiskt konsekvent). Invändning nummer två mot Anonym är att bara för att protesten riktade sig mot FRA och NSA innebär det inte att man är blind för andra aktörers agerande. Men det var inte detta som var fokus för just denna protest. Var sak har sin plats och man kan inte göra allt på en gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var fanns protesterna mot Rysslands och Kinas säkerhetstjänst? Det är väl rimligt att protestera mot de allvarligaste hoten först? Eller ville ni ta den enkla vägen??? Som enkla och glada populister? För att ge begreppet "nyttiga idioter" ett ansikte?

   Radera
 4. Med tanke på den senaste tidens händelser i Ukraina, med ett mycket aggressivt Ryssland som hotar med krig i vårt närområde. Är det då inte rimligt att vi har en aktiv signalspaning som ett led i vårt försvar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som led i vårt försvar, inte ens försvaret vet vad FRA ägnar sig åt. I ett nätkrig, där vi ska tillhöra EU, har FRA, NSA, USA ägnat sig åt spionage i någon form tom av toppländer inom EU. Att signalspana, ska ju självklart göras, via lagar regler och riktat. Men att ägna sig åt eventuellt industrispionage, står väl inte i vårt intresse, som en demokrati. Vi ska förhålla oss och samarbeta med EU, inte ta ställning i nätkrig, för det leder till just krig, inbördeskrig och sedan militär insats från Ryssen eller USA. Vilket vi tydligt ser i Ukrania. Tack för din kommentar

   Radera
  2. Som det verkar, så har Rysslands militär och säkerhetstjänst initierat en ockupation av delar av Ukraina. En helt ensidig aggression! Det är alltså samma säkerhetstjänst som Edward Snowden samarbetar med. Du tycker inte det vore lämpligt med lite källkritik? Att inte bara svälja och acceptera uppgifter från Rysslands säkerhetstjänst?

   Radera
  3. Med tanke på det krig som pågår i verkligheten i Ukrania, så känner jag att jag ej vill prata nätkrig, utan vill följa nyheterna och se vad som händer. mvh

   Radera