lördag 21 september 2013

Jens mötte kärleken, men det var döden som kom?

Relationsmord är vanligt, när det kommer mig så nära så att jag känner den som blivit mördad, så förstår en mer hur allvarligt denna form är. När en glädjer sig åt en fin kärlekssaga och så slutar den på det mest makabra och tragiska sätt att Jens liv slutade med begravning i Forshaga kyrka igår.

Jag skriver denna bloggpost för att visa hur nära varandra nätet och verkligheten är, jag kommer ej att använda något material från Jens facebooksida, som nu är en plats för sorg och saknad.
Vad jag vill berätta för er att vänskaplig kraft är så stark i stunder så den rör om nätet, media och tillslut polisinsatserna. Jag såg när oron började växa över att ingen hört något från honom, samt att vänner började skriva *att jag ger mig inte förrän han är funnen*. Dessa krafter överfördes på oss andra, vi började sprida efterlysningen (i länken finns hela efterlysningen) som Missingpeople lagt ut. Denna spreds i en sådan omfattning, att media började intressera sig över försvinnandet, samt att polisen i Värmland dammade av uniformer, för de kallades till intervju och var ju tvungna att kunna redovisa något inför kameror och journalister. Sammanfattningsvis så vännernas engagemang vände upp och ner på mediavärlden, som tom sände direkt från platsen i Skoghall. Poliserna jobbade på som fan, för de blev ju fotograferade och intervjuade. Media fann tom en Riksdagsman som i intervjuer fick berätta om sin kontakt med mördaren.

Eftersom denna bloggpost är svår för mig personligen att skriva, så har jag bara så gott jag kunnat samlat länkar här under, till er som är intresserade av socialmedia, media och verklighetens samspel. Jag har ej kraft att sortera dem eller föröka bringa något sammanhang i dem, för mig personligen blev nätet, så verkligt att gränserna suddades ut.

”Jens, 27, ströps till döds”

”Gärningsmannen använde kraftigt våld”

Detta har hänt

26 juli: 27-åringen besöker sin mor.
27 juli: Någon uppdaterar Jens Janzons Facebooksida och skriver: ”Nu blir det Sthlm i eftermiddag och bo på hotell, o sen Cypern på måndag med älsklingen”.
29 juli: Paret skulle ha åkt till Cypern på semester.
31 juli: Pojkvännen skriver på Facebook att deras väskor med mobiltelefonerna i är på väg och att de snart ska kontakta oroliga på hemmaplan. Men ingen ringer hem till de anhöriga, som dessutom ser att meddelandet är skickat från en mobiltelefon.
5 augusti: Familjen anmäler 27-åringen försvunnen. Jens nära vän Jenny Harmati börjar ana oråd. Hon ringer runt till olika myndigheter och hos polisen får hon veta att pojkvännens pass är ogiltigt. Polisen uppger att han inte kan ha lämnat landet.
Jens pojkvän dyker upp hos en tidigare bekant utanför Enköping där han får sova på soffan. Han uppger att paret varit på Cypern och att Jens nu är hos sina föräldrar. Enligt flygbiljetterna ska paret inte vara tillbaka ­ännu.
6 augusti: Polisen inleder en förundersökning om människorov. Samma dag skriver 36-åringen: "Vi har sett att ni saknar oss. Men ni behöver inte vara oroliga!" på Facebook. Senare under dagen ringer han till Missing People och utger sig för att vara Jens.
8 augusti: 27-åringen hittas död i ett källarförråd vid sin bostad i Karlstadstrakten. Pojkvännen anhålls i sin frånvaro, misstänkt för mord.
9 augusti: 36-åringen grips vid 18.30-tiden i Enköpingstrakten. Han erkänner mordet i ett förhör under kvällen.
11 augusti: 36-åringen häktas på sannolika skäl misstänkt för dråp. Under förhandlingen medger han vållande till annans död.

Källa: TT

Åklagaren om Jens Janzon: "Blev strypt"
http://mikaelac.blogg.se/2013/august/har-ni-sett-min-forsvunna-van.html

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17256112.ab

http://www.expressen.se/nyheter/jens-27-misstanks-ha-blivit-bortford/

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17260666.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17260253.ab

Har någon sett Jens? RT : Snälla dela med era följare och kollegor!! Tack

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/27-arig-man-fortfarande-saknad
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17264545.ab död

http://www.expressen.se/nyheter/jens-27-hittad-dod/

Den försvunne mannen hittad död: Den eftersökte Jens Janzon hittades under torsdagen död i anslutning till sin...
http://www.vf.se/nyheter/hammaro/forsvunne-jens-janzon-har-hittats-dod

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17266686.ab

http://www.nwt.se/hammaro/article1356042.ece

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17269663.ab

Polisen arbetar på Fredag natt med förhör Samt fler länkar finns här till nyheter gällande Jens försvinnande och mordet.
10 augusti erkänner 36-åring att han mördat Jens

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17272081.ab

Söndag idag och det hålls häktningsförhandlingar

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17273112.ab

....
uppdaterad 27 september 2013

Pojkvännen åtalad för mordet på Jens

uppdaterad den 8 oktober 2013

Relaterat (länksamling från VF)


Uppdaterad 19 november 2013

Domen har nu fallit för Jens mördare

Hovrätten sänkte tingsrättens dom för mordet på Jens Janzon i Skoghall utanför Karlstad i augusti förra året från 16 till 15 års fängelse.
– Det känns skönt att det blev straff för mord och att allt förhoppningsvis är över, säger Mikael Myringby, Jens Janzons bror.


...
Uppdaterad 2017 01 12

Postar ett par låtar med Laleh, som jag brukar gråta till och tycker de passar dig Jens.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar