tisdag 19 juni 2012

Hur ska de unga vuxna studerande bo när hösten kommer?

lyxboende för studerande i Sverige?
Många yngre har nu siktet inställt på flytt till hösten för att kunna utbilda sig i andra städer bla på universitet.
Jag har träffat många yngre som vet vad som händer när skolan startar. De har ej något boende, men det kanske inte är så viktigt? Kanske är det okej att campa i några veckor på någon camping, tälta är väl kul, det är ju ej så kallt i augusti?? Kanske är det okej att sova 5-6 stycken i ett litet rum? Lyxboende är ju om en får sova på en kompis soffa med sina kassar runt omkring sig, var då tacksam.
Jag såg ett inslag i tv om detta. Problemet var att det var en kille som pluggade i samma stad som föräldrarna bodde i. Han skulle representera problematiken med brist av bostäder för yngre, men han hade ju sitt eget rum hemma, med mat och värme, det är ju lyxliv mot hur verkligheten egentligen är.

Det kan inte vara enkelt att högprestera som en måste för att klara dagens skola om en ej har enkla grundläggande behov tillgodosedda, att veta var en kan ställa sin säng och skrivbord, få värme, trygghet, ro att läsa och prestera.

Gustav Nipe förbundsordörande i Ung pirat skriver en artikel på Newsmill om detta där han bla konstaterar
Detta är symtomatiskt i debatten kring bostadsbristen. Alla instanser skyller på varandra. Kommunerna skyller på landstingen: det behövs infrastruktur med vägar. Företagen skyller på kommunernas långa handläggningstider. Staten skyller på kommunerna, men även på byggherrarnas dyra kostnader. Vem bör egentligen bära ansvaret?
Snälla Sverige, ta tag bristen på boende för yngre innan ni knäcker dem psykiskt, så att de ej klarar av att sköta utbildning och utvecklingen av vårt land. 


Mer om bostäder från Gustav Nipe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar