tisdag 17 juli 2012

Är det okej att kika på gäster hemma,via mobil?
"Stå inte och undra om din nattgäst har gått..." eller:
"Stå inte där och undra om hantverkarna är klara..." 
I stället för att undra, föreslår reklamen undertecknad Kjell & Company, att du ska kolla i mobilen. Kampanjen berättar vidare om kameror du kan installera i hemmet för att se vad som händer, via din smarta telefon.
Var går gränsen för vad du som individ kan tänka dig att göra emot personer som finns i ditt hem.? Ska dina besökare börja kolla runt om du installerat kamera för att kunna kika i din telefon vad de gör i ditt hem?

Hemelektonikkedjan Kjell & Company tycker att du ska göra det, för att de ska tjäna mer pengar, skriver Nyheter 24
Jag tycker att även Företag bör sätta gränser för vad de säljer till oss. Samt att du bör vara vaksam nu som besökare i ett hem, tänk om du blir kameraövervakad. Pervon kan ju sätta upp en övervakningskamera på toan och kika när du besöker den. Var sätter vi gränsen för vad som får säljas? 

4 kommentarer:

 1. Tycker att övervakning av offentlig plats för att förebygga brott är ok. Att ha en kamera i hemmet för larm osv. Är oxå ok.
  Men att ha kamera för dom orsakerna som företaget uppger är ju knas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kamera kopplad till larm, när en ej är hemma, tycker jag är okej. Men vet ej om det hjälper som bevismaterial vid typ inbrott?

   Radera
 2. Att ha övervakning i sitt eget hem är upp till var och en. Vill K&Co profitera på denna marknad gör de heller inget fel.

  Skulle va mer orolig över moraltanter som tycker om hur jag övervakar mitt hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gulligt av dig att kalla mig tant. Moral och etik är ett viktigt ämne att samtala om. Vad ska jag kalla dig?

   Radera