onsdag 11 juli 2012

Vad tycker jag om Anonymous?


Anonymous slår till mot nätpedofiler

Hacktivisterna har inlett "OperationPedoChat" som ska slå ut barnporrsajter och pedofilnätverk.


Läste detta på Nyheter24 och blir glad. Jag älskar hackare som arbetar positivt för att skydda individer och göra en skillnad till det positiva. Så från mig kommer en stor eloge till er som jobbat med denna insatts för barns rätt till trygghet.

Samtidigt så är ni bra på att visa, det som våra makthavare försöker säger är tryggt, att Datalagringsdirektivet är direkt farligt för vår integritet. Det går ej att förvara uppgifter på nätet, inga problem för en duktig person att hämta uppgifter och lägga upp dem offentligt.
Så du som är som jag en vanlig nätsvensson, tala om för ditt politiska parti att du ej vill bli övervakad av Svenska regeringe, eller tvångsregistrerad

En lag om hantering av känsliga personuppgifter kritiseras av Datainspektionen och Justitiekanslern, uppger Ekot.

6 kommentarer:

 1. Sedan när var vigilant-censorer något bra?

  Glöm heller inte att organisationer för barn som faktiskt utsatts för övergrepp tycker att det är kontraproduktivt, även om det görs inom lagarnas ram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser ingen koppling till vad andra organisationer tycker, här är min privata åsikt och känsla jag beskriver.
   Skriv din fråga på Svenska, så jag får innebörden i den är du snäll. Så jag ser om den har med min tankebana att göra. Tack för din kommentar

   Radera
 2. Anonym syftar på att det Anonymous gör helt saknar någon form av rättssäkerhet. De slår till mot de nätverk som _Anonymous_ anser vara barnporr- och/eller pedofilsajter, men hur ska du och jag veta att det är så?

  Jag tror inte heller att Anonymous kommer att skada "oskyldiga" sajter, men det vet vi inte. Det kan till exempel finnas sajter där pedofiler träffas för att diskutera sin läggning, på ett fredligt och ordnat sätt. Ska detta stoppas av en arg medborgar-mobb?

  Nej, rättssäkerhet är viktigare!

  SvaraRadera
 3. I min mailbox har jag en kommentar, men jag ser den inte här? Jag anser mig själv att stå för rättsäkerhet, men ibland så har jag överseende med saker som sker på nätet. Samt att jag vill att vår regering slutar med att försöka inbilla oss att de kan vaka och lagra min uppgifter säkert på nätet. Vad som är rätt eller fel är ju individuellt. I detta fall så älskar jag de hackare som gör osynliga brott synliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eventuellt ligger min kommentr opublicerad under "comments"-fliken inne i Bloggspots administrations-gränssnitt. Kolla där.

   Men åter igen - jag gillar också när hackare gör osynliga brott synliga. Men det är inte det som Anonymous vill göra här. De vill ta lagen i egna händer och straffa de som Anonymous tycker illa om.

   Hade det varit ok om Anonymous gav sig på en sida som kritiserade den kinesiska diktaturen? Det är ju olagligt att kritisera regeringen i Kina, så att stänga ner en olaglig sida måste ju vara ok med samma logik?

   Att låta medborgare, i det här fallet Anonymous, ta lagen i egna händer är inte ok. Det är framför allt inte rättssäkert...

   Så om du gillar rättssäkerhet så bör du nog fundera en vända till även i det här fallet. Det främsta skälet till at vi måste ha rättssäkerhet är just för att skydda oskyldiga. Och det är jag inte säker på att Anonymous bryr sig så mycket om i det här fallet...

   Ja barnporr är obehagligt och jag kan också tycka att man ska stoppa spridning av dokumenterade övergrepp på barn, men åter igen - hur kan du garantera att Anonymous bara ger sig på sådana sajter?

   Radera
 4. En kommentar som jag ej finner i mitt system här. Svarar bara att i detta fallet står jag för min känsla och vad jag tycker. Men tackar för genomtänkta och intressanta kommentarer.

  SvaraRadera