söndag 8 juli 2012

Är du vaken nätaktivist?

En utredning som bör behandlas snabbt och rättvist. Kontrollanten Eva kan behöva nätets stöd om hon har behandlat ministern Ewa Björling (M) lika rättvist som hon behandlar oss när vi går igenom säkerhetskontroller.


Aftonbladets Niwette Dawod har skrivitGår utan lön
Underleverantören Securitas svarar via mejl att de ­inte ­redogör för personal­ärenden i media.
Eva går just nu hemma ­utan lön. Hennes fackförbund Transport ska inleda en ­diskussion med Securitas.
– Vi måste reda ut med ­Securitas vad som har skett innan vi kan uttala oss mer, säger Christian Grahn, ordförande vid Transport för ­Securitas i Stockholm.
Mina fingrar vilar på tangetbordet för jag vill att Transport och Securitas snabbt reder ut detta, för självklart är vi lika inför säkerhetskontroller. Finns inget som säger att någon minister inte kan precis som en vanlig, sådan där människa spåra ur och göra något kriminellt. Vi är som individer lika puckade och lika kloka, där finns en grundläggande rättvishet som vi ej kan radera med titlar eller inkomst.


Röda berget
skillnad på folk och folk.....
Minsterstyre.
Dagens lästips - om handelsminister Ewa Björling (m) som fick en kontrollant på fall...
Moderaterna=Maktmissbrukare
Skämmes, Ewa Björling
Makthavare.se:s Almedalslista
Nyhets Ankaret Piratpartiet
Behandla handelsministern som en vanlig resenär – en potentiell terrorist!Så kränkande


6 kommentarer:

 1. I artikel står det "– Jag kontrollerade henne normalt, eller nästan lite ­finare än vanligt." Så varje gång du själv ska flyga skall man kolla dig väldigt noga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har blivit kontrollerad vid flyg, med kroppsvisitering,av en kvinnlig kontrollant. Kände ej större obehag även om jag blev orolig över vad som utlöst larmet. Känner att jag vill avvakta lite eftersom, en ej kan gå på enbart en historia angående denna fråga. Vill att Transport och Securitas gör ett officiellt uttalande.

   Radera
  2. Lika snabb som du är att dömma en statstjänsteman så kan det faktiskt vara så att denna kontrollant agerat helt opassande...

   Radera
  3. Om du läser igen, så ser du att jag eftefrågar, att Transport och Securitas gör offentliga uttalande gällande denna fråga, eftersom jag ej vill hamna i just det du skriver om. Att jag dömer någon utifrån en text på nätet. Alltså jag eftefrågar *sanningen*. därför vill jag vaka över denna fråga. Tack för din kommentar

   Radera
 2. Jag läste artikeln i aftonblaskan och blev lite smått upprörd som så många andra, men det än sak som får mig att fundera; Vad var det som var underligt enligt Björling? Om man nu som Ewa Björling reser 150 gånger om året och blir utsatt för en normal säkerhetskontroll och då inte kallar till möte med flygplatsen så undrar jag av förståeliga anledningar vad som egentligen hände denna gång. Blev hon utsatt för grundlig "total body search" (med koll i röven)? Vad gjorde den gamla kontrollanten som var så upprörande och underligt?

  Visserligen så har ganska många vakter/väktare ofta attitydsproblem och är ganska otrevliga. Jag var inte där så vad som egentligen hände (det vet bara Ewa,, Eva och eventuella vittnen).
  Fast jag tror att det snarare är så att handelsministern inte är så jättevan att behandlas som andra människor behandlas i liknande situationer och att det därför behövs jävligt lite för att hon ska känna sig kränkt och orättvist behandlad.

  OCH när det kommer fram vad den gamla kontrollanttanten har gjort för fel så hoppas jag att alla "eventuellt misstänkta terrorrist-Muhammeddyrkares" och liknandes upplevelser också tas på allvar när de klagar då det nog snarare är folk med "invandrarutseende" och "fel namn" än toppolitiker som generellt behandlas kränkande och orättvist i tullar/flygkontroller etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag instämmer med dig, var det en upp i rövenkontroll? Skulle vara bra för kontrollanten, som nu enligt AF är omplacerad om hon får hjälp med att återgå till sin tjänst, samt ersättning, ifall hon gjort sitt jobb som hon gör emot oss och andra.

   Radera