söndag 2 september 2012

Göteborg, storstaden kämpar för Sveriges natur?


 Idag söndag den 2 september samlades ca 200 miljöaktivister på Drottningtorget i Göteborg för att visa sitt stöd till Gotland. Där kampen pågått i många år men i juli fick företaget Nordkalk ja till att bryta och avverka Ojnareskogen. Flera instanser har klagat till högsta domstol och i dagsläget har Mellanskog bestämt sig för att avbryta arbetet med avverkning. 
Samt enligt svt så verkar det enormt oklart Vart och hur mycket Nordkalk tänker sig avverka samt hur effekterna av detta blir . Länsstyrelsen kräver svar och detta innebär att avverkning verkar dröja när företaget ej följer beslut som har tagits.
Personligen gillar jag Greenpeace, så jag kanske stöttade dem genom att delta i dagen aktion, eller att jag faktiskt imponeras av storstadens innevånare som tar sig tid att kämpa för era skogar och härliga naturområden?
P4 Göteborg
GP Göteborgsposten
Pressen ökar på Nordkalk
Ekot Mellanskog avbryter avverkningen
Demonstration för skogen
Metro
Ojnare förändrar Sverige

Är det myndigheterna som aktivister ska demonstrera mot?

Konflikt med djupa rötter?


http://www.facebook.com/ojnareskogen
http://www.ojnareskogen.se/
http://www.faltbiologerna.se/ - sök på ojnare i sökrutan
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=94&grupp=4207
http://www.avaaz.org/en/petition/Stop_limestone_quarry_to_secure_fresh_water_reserve_and_natural_habitat_for_a_number_of_endangered_species/
http://www.youtube.com/user/ojnareUppdaterad den 13 september 2012
Miljöminister Lena Ek bär både det politiska och moraliska ansvaret för områdets framtida existens. Det skriver Annika Jacobson, Greenpeace. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar