lördag 15 september 2012

Sport med mycket poliser eller demonstration?

Vissa aktiviteter som vi i Sverige sysslar med kostar enormt med polisresurser, bla idrott och även politiken. Vilket jag kan tycka är lite knepigt, anser att idrott är lek och politik är samtal. Drömmen är väl att polisen kan ägna sig mer åt kriminalitet än detta.

Idag var det ett stort Polispådrag för att Nationaldemokraterna höll manifestation på Stora teatern samt Kungsplatsen. Själv står jag för yttrandefrihet samt allas rätt till att få demonstrera och uttrycka sina åsikter. Men har en politisk känsla och funderar lite kring hur Sverige borde se ut, så valde jag sida idag. När Nationaldemokraterna pratade om massinvandring så ställde jag mig tyst tillsammans med motdemonstranterna för att jag själv är ett invandrarbarn och vet vad Sverige betyder för i mig personligen. Det mångkulturella Göteborg har berikat mitt liv på ett sätt som jag ej trodde var möjligt. Här är frågan vanlig: Var kommer du ifrån? Jag får möjlighet att berätta om mina rötter som ett finskt invandrarbarn.
fotograf i arbete, samt jag kröp med för att fånga dettaMitt i allt gick en Turistbuss sönder

 Det blev allt lite speciell störning idag när en turistbuss gick sönder, så det blev en rad med spårvagnar stående mellan, demonstranterna.

Bakom inhägnaden finns Nationaldemokraterna


Svt Stor polisinsats i centrala Göteborg

GP Stort pådrag vid demonstration

Gående Göteborgare hade bekymmer med att ta sig
fram mellan avspärrningar.4 kommentarer:

 1. Men du förstår väl varför poliserna var där? Om du varit på en liknande tillställning tidigare så har du ju säkert hört vad det snackas om bland pajasgrabarna bland de som skriker och gapar. om att de ska slå slönder dem och allt vad det snackas om. Jag var även och kikade på det där torgmötet i Kortedala. Var då en sådan där tyst sak bland motdemonstranterna. Var inte där för att demonstrera alls utan mer för att se varför dessa poliser är på plats. Det var ju tydligt att de behövdes. Packet som härjar runt och ska slå bland dessa demonstranter behöver ha lite poliser som håller koll på dem. Då menar jag inte nazisterna som sköter sig fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet sedan länge att en del individer åker runt på tillställningar enbart för att få slåss, ofta har de ej ens något politiskt ställningstagande. Sedan är det inte juste av dig att använda ord som packet, för igår var jag då en del av packet? Eftersom avspärrningarna var så enorma, tog sig Nationaldemokraternas sympatisörer ej dit, de stod en del individer som gärna varit med på andra sidan, men då stod ju de med bland som du säger packet. Jag vet att polisen värnar om rätten till yttrandefrihet och det är bra och en viktig hörnsten i vår demokrati. Polisen finns med på alla demonstrationer, men i olika antal. Så de värnar om oss alla. Min kritik är emot högerextrema och vänsterextrema, samt samt individer som väljer att slåss och bråka i stället för att samtala eller diskutera politik.

   Radera
  2. Verkligheten talar för sig själv....

   http://affes.wordpress.com/2011/07/16/ekonomiskt-bistand-i-24-kommuner/

   Radera
  3. Verkligheten har lika många ansikten som antal individer i vårt land. Kommuner tar gärna emot flyktingar för att förstärka kommunkassan, samt då erbjuda kommuninnevånare anställning som tex lärare. Så invandrare belastar ej kommuner utan stärker upp ekonomin. Fast min grundfundering i blogginlägget är. Varför kan vi inte prata politik, sport utan att slåss?

   Radera