söndag 30 oktober 2011

Vill jag åldras med en kamera eller personal?


Äldre i Malmö vill inte övervakas av kamera

Projektet med att införa nattlig kameraövervakning av åldringar i en stadsdel i Malmö har ännu inte kommit igång eftersom ingen har sagt ja till att medverka. Det skriver Sydsvenskan.
Syftet med den planerade kameraövervakningen uppges vara att spara resurser och undvika störande besök av hemtjänsten på natten.
En ansvarig tror att de många skriverierna i media har fått de äldre att dra öronen åt sig, skriver Sydsvenskan.
Så sent som i veckan anmäldes den planerade övervakningen till Socialstyrelsen. 
Skriver P4 nyheter.

Mitt svar är enkelt. självklart ska vi sträva efter att individer ska få åldras tillsammans med personal i vårdboende. Inte med en övervakningskamera. Det handlar om vår värdighet och integritet  

söndag 23 oktober 2011

Sociala medier, censur, företag, nätaktisvism. Spelar internet en viktig roll ?




Föredrag hållet på FN-dagen i Göteborg den 23e Oktober 2011
Sorterar upp sina tankar om Socialmedier, företag, censur, nätaktivism, fredliga demonstrationer, internetrevolution. Bra jobbat på ca 9 minuter av  Christopher Kullenberg






söndag 16 oktober 2011

Vilka frågor behöver lyftas i samhället för att dagens demokrati...?







ska styras av andra värden än ekonomisk tillväxt, diskuterades på Järntorget: #globaldemocracy i göteborg under lördag eftermiddag. Jag hamnade tillsammans med tre personer och vi pratade mycket om Aktiv Demokrati av den anledningen att det fanns kunskap i gruppen runt detta. Intressant att se hur nätet skapar tankar om direktdemokrati och hur en skulle kunna genomföra detta praktiskt. Vårt samtal fördes på engelska, eftersom en i gruppen ej pratade svenska, och vi berörde nätet och även piratpartiet. Att inom partiet jobba lite mer över tid, informationen väller in över oss och att vi får hjärnsläpp tillslut och vet ej vad vi tycker eller tänker. Arbete, familj och privatliv påverkar att en inte är online och hänger med i svängarna. Det var lärorikt för mig att över en längre stund faktiskt föra konversation på engelska, insåg att jag klarar mig bra med hjälp av kroppsspråket och något svengelskt ord mellan varven. Jag har nog allt kampanjarbete att tacka det för, många som en har fått prata icke svenska med.
Västnytt svt skriver om eventet med 

tisdag 11 oktober 2011

Vem är rasist, du eller jag?


S-politikern: "SD är nazister"

Riksdagsledamoten Monica Green (S) kallade Sverigedemokraterna för "nassar" på sin blogg.
Den rutinerade Socialdemokraten Monica Green skrev på sin blogg att "Vi kan inte acceptera normaliseringen av nazisterna i SD"................
Nyheter P4 Skaraborg har bild på den raderade bloggtexten

Monica Green har raderat bloggposten enligt artikeln ovan. Jag känner att nu är vi där igen. Att stå för 0rasism är svårt, jag försvarar ej Sverigedemokrater, Socialdemokrater eller övriga partier. Men jag anser att politiker bör tänka sig för och ej säga emot vad de står för själva som parti. Det är åsikten som en individ framför som skall dömmas utifrån ett 0rastiskt tänkande. Detta gör en genom debatt och ej genom att anklaga ett helt parti som har tagit sig till riksdagen.
 Dags att putsa lite på orden som ni använder inom den politiska världen. Ord som Respekt för varje individ i vårt land, kanske är det så att ni pratar för mycket så era ord tappar värdeinnehåll. För vi vet ju inte verkligheten, kanske även övriga partiet innehåller individer med enormt rasistiska värderingar.

söndag 9 oktober 2011

Vem vill du ska åka till, Ung pirats förbundskongress 2012?


Gustav Nipe Ung Pirats förbundsordförande kallar till nästa kongress med dessa ord på sin blogg:



Nomineringsprocessen för ombud till Ung Pirats kongress 2012 har öppnat:) 
Här kan man gå in och nominera folk. Man måste vara medlem i Ung Pirat för att kunna bli nominerad.
Sista dagen att nominera är sista oktober. Senast den 6 november måste man ha tackat ja till sin nominering.
Under december är det omrösting om vilka de 51 ombuden ska bli.
För att kunna nominera måste du logga in på forumet med antingen dina medlemsuppgifter från PirateWeb eller om du har ett gammal forumkonto.
Som vanligt gör Nipe en bra handledning för dig som vill nominera någon speciell Ung Pirat i vårt Sverige som skall få vara med. Jag säger bara *nice* Nipe. Twittertaggen är #upk12

lördag 8 oktober 2011

Är jag för gammal för Piratpartiets styrelse?

Jag är bara 53 år just nu. Har min ålder något med att jag tackar nej till nomineringen av mig till styrelsepost i Piratpartiet? Ja faktiskt påverkar det mitt beslut, till er yngres fördel. Förutom det så lever jag med smärtor i min kropp som gör att jag har svårt ibland med detta. När jag arbetat som funktionär, aktivist på event mm så  har jag efteråt fått återhämta mig med vila och belastning för att få min kropp i skick igen, kan ta upp till ca 4-5 dagar innan detta är gjort. Men jag finner ett sådant nöje i att hjälpa till, samt får sådan positiv energi av er pirater, så smärtan är värt det.

Två aktiva valkampanjer med bla min piratbil har raserat min ekonomi. Samt att flytt till Göteborg tog hårt i plånboken med. Nu måste jag anpassa mig efter min ekonomi och inse att jag är #fattig. Detta stör mig inte nämnvärt eftersom jag vet att om jag lever efter tillgångar ett tag, så är jag på benen igen. Men det måste göras i praktiskt handling. Så nu blir det att tänka: Det bästa i livet är gratis.

Jag kommer att fortsätta som nätaktivist och medlem i piratpartiet Göteborg.

fredag 7 oktober 2011

Står inte vänsterpartiet och socialdemokraterna för demokrati?



Som en av individerna i vårt Sverige så blir jag förvånad över att socialdemokraternas Håkan Juholt och Vänsterpartiets Lars Ohly väljer att inte vara med på Agenda-studions partiledardebatt. Är tanken den att Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson finns på fel ställe i studion eller är det deras politik som stör? Av någon anledning så är SD vald att företräda många i vårt land.  Den viktiga frågan alla övriga partier bör ställa sig och fundera på är. Varför har SD sådan framgång i vårt land? Svensken är inte dum i huvudet för att SD är med i matchen nu, det finns anledningar som gör att de vunnit mark.

Själv personligen står jag för 0rasism samt demokrati, ur mitt perspektiv så är en med som parti och för en debatt som gör att främlingsfientlighet motas.

Gör piratpartiet skillnad i EU?



Upphovsrätt och fildelning: De Gröna i EU ställer sig bakom Piratpartiets politik
7 oktober, 2011 – 06:30Upphovsrätt och fildelning:
De Gröna i EU ställer sig bakom Piratpartiets politik
Europaparlamentets gröna partigrupp har antagit en programförklaring om upphovsrätt och fildelning. I allt väsentligt ställer de gröna sig bakom det svenska Piratpartiets åsikter.
Huvudpunkterna i det antagna programmet är
  •     legaliserad fildelning och kopiering för privat bruk;
  •     rätt till sampling och remix för att skapa nya verk;
  •     kommersiell skyddstid på maximalt 20 år från publiceringen;
  •     den som vill ha längre skyddstid än fem år för sitt verk måste låta registrera det;
  •     en uttrycklig rätt att kringgå kopierings- och uppspelningsspärrar.
- Den Gröna gruppen accepterade alla mina förslag till skrivningar, säger 
Med andra ord Din röst har gjort skillnad! skriver piraterna i Södertälje
Anna Troberg partiledare Piratpartiet kommenterar självklart detta med på Nyheter 24
Rick Falkvinge  in english:Copyright Monopoly: The fifth largest party group in the European Parliament has adopted the Pirate Party positions on the copyright monopoly straight off the bat.


Gröna gruppen i EU har antagit positionsdokument där man i stort sett väljer att ställer sig bakom Piratpartiets politik. skriver Anders S Lindbäck
Upphovsträtan funderar över detta: Den gröna gruppens upphovsrättsförslag – några reflektioner
Torrentfreak: European Greens Want to Legalize File-Sharing, Ban DRM
oktober 2011
En dag att minnas skriver MAGNIHASA

onsdag 5 oktober 2011

Hur ser jag på nomineringen av mig till Piratpartiets styrelse?

Förvånad och glad över det mail som trillade in och berättade att jag är nominerad till Piratpartiets styrelse. Känner en enorm respekt för att någon tror på mig att jag kan i en sådan post jobba för framtidens parti, som verkar i en framtid som redan är här. Nätpartiet som ger alla möjlighet att vara med att påverka oavsett vad en har för hinder för att vara med på möten mm.
Vad händer mer inom mig, jag blir rädd och börjar att ifrågasätta mig själv som Anne. I mitt sätt att se på styrelsen och dess arbete, så är det själva grundbulten i organisationen, den skall stå för att partiet håller och att strukturen som många pirater svävar runt skall hålla sig stadig och trygg. Piratpartiets politiska arbete görs av så många individer både synliga och osynliga, styrelsen är spindelns kropp, där trådar går ut och återkopplas, för att strukturen skall hålla över tid.
Även om jag vet att det är optimalt med olika typer av kompetens i denna grupp, så helt plötsligt ser jag mina egna brister, hur blir det i en sådan här situation?
Mina rädsletankar:
Tänk om jag inte förstår styrelsespråket? Brukar ju faktiskt fråga om jag ej förstår, samt att jag kämpar för enkelhet i kommunikation.
Tänk om någon tycker jag inte begriper något om pp? Normalt när jag inte begriper så söker jag svar och tar reda på det jag behöver begripa.
Tänk om jag får uppdrag som jag ej vet hur jag ska fixa? En tar ju hjälp av pirater när en behöver hjälp.
Delar med mig av dessa rädsletankar, utöver dessa kom ju dumheter som att jag kan ju ingenting, begriper inget, kan inte tillföra något mm. Självklart kan jag en mängd saker och begriper mycket, självklart inte allt men det som jag har erfarenheter av det som intresserar mig. Samt att jag har en stor erfarenhet av att arbeta med människor, helst den unga vuxen generationen, som faktiskt är framtiden. Även i möten med pirater så har jag lärt mig mycket om partiet och dess styrka.
Skriver detta för någon mer individ som blivit nominerad och hamnat i samma negativa tankar om dig själv, som jag. Självklart är du nominerad för att pirater tror på dig, som en representant i styrelsen.


Jag väljer att fundera ett tag till, kommer även att motivera mitt svar i bloggpost.

lördag 1 oktober 2011

Varför finner jag ingen titel till denna bloggpost?

Kan vara så enkelt att det är ganska omtumlande att faktiskt bo i Göteborg nu, efter ca 1 års väntan på att kunna ta mig till denna vackra stad. Mina känslor är både glada och ledsna, vilket är helt naturligt i ett sådant här stort steg. För tillfället så bryr jag mig inte i att ens fundera över vad som känns inom mig, utan det får komma när det kommer, en tår eller glad känsla. Jag tror att det är en bra strategi när en kastar sig ut på äventyr att ej fundera för mycket och ge sig själv oro (ångest), det är bara att ta en bit i taget. Testade denna metod när jag själv skulle åka spårvagn ner till centrum för att träffa Marie, min dotter. Jag tog en bit i taget och frågade mig fram. Marie Maloki valde detta sätt att möta mig, för att jag skulle få träna själv på att ta mig ner till de centrala delarna i Göteborg.
Där deltog vi på en lunch med Sociala Media Club Göteborg med ca 70 deltagare. Frågor diskuterades runt hur företag skulle ha bäst kontakt med kunder via sociala medier. Tam redovisade vårt gruppsamtal, med ett aktuellt case fall när 3:s telefontjänst hade krångel.