onsdag 5 oktober 2011

Hur ser jag på nomineringen av mig till Piratpartiets styrelse?

Förvånad och glad över det mail som trillade in och berättade att jag är nominerad till Piratpartiets styrelse. Känner en enorm respekt för att någon tror på mig att jag kan i en sådan post jobba för framtidens parti, som verkar i en framtid som redan är här. Nätpartiet som ger alla möjlighet att vara med att påverka oavsett vad en har för hinder för att vara med på möten mm.
Vad händer mer inom mig, jag blir rädd och börjar att ifrågasätta mig själv som Anne. I mitt sätt att se på styrelsen och dess arbete, så är det själva grundbulten i organisationen, den skall stå för att partiet håller och att strukturen som många pirater svävar runt skall hålla sig stadig och trygg. Piratpartiets politiska arbete görs av så många individer både synliga och osynliga, styrelsen är spindelns kropp, där trådar går ut och återkopplas, för att strukturen skall hålla över tid.
Även om jag vet att det är optimalt med olika typer av kompetens i denna grupp, så helt plötsligt ser jag mina egna brister, hur blir det i en sådan här situation?
Mina rädsletankar:
Tänk om jag inte förstår styrelsespråket? Brukar ju faktiskt fråga om jag ej förstår, samt att jag kämpar för enkelhet i kommunikation.
Tänk om någon tycker jag inte begriper något om pp? Normalt när jag inte begriper så söker jag svar och tar reda på det jag behöver begripa.
Tänk om jag får uppdrag som jag ej vet hur jag ska fixa? En tar ju hjälp av pirater när en behöver hjälp.
Delar med mig av dessa rädsletankar, utöver dessa kom ju dumheter som att jag kan ju ingenting, begriper inget, kan inte tillföra något mm. Självklart kan jag en mängd saker och begriper mycket, självklart inte allt men det som jag har erfarenheter av det som intresserar mig. Samt att jag har en stor erfarenhet av att arbeta med människor, helst den unga vuxen generationen, som faktiskt är framtiden. Även i möten med pirater så har jag lärt mig mycket om partiet och dess styrka.
Skriver detta för någon mer individ som blivit nominerad och hamnat i samma negativa tankar om dig själv, som jag. Självklart är du nominerad för att pirater tror på dig, som en representant i styrelsen.


Jag väljer att fundera ett tag till, kommer även att motivera mitt svar i bloggpost.

2 kommentarer:

  1. Dina eventuella brister är precis lika värdefulla som alla dina förtjänster. Om inga brister fanns, hur skulle vi då kunna komplettera varandra? ;-)

    SvaraRadera
  2. Tanx för din kommentar, eventuella brister? Självklart har jag brister *ler*. Men du serverar en enkel sanning. Pusselbitar går ej att sätta ihop om alla ser lika ut.

    SvaraRadera