tisdag 28 september 2010

Behöver vi krisgrupp? Var med och tyck till.


Förbundsordförande i Ung Pirat Stefan Flod förelår att det ska tillsättas en oberoende och opartisk kriskommission, det vill säga en grupp bestående av dem som inte sitter i förbundsstyrelsen, PP styrelsen eller PP ledningen. En kommission som gör en djupare analys och kommer med konkreta förslag och förbättringar inför framtiden. Ett troligen väldigt stimulerande och viktigt uppdrag.
Stefan tycker även att Ung Pirat har en viktig roll att fylla i den gruppen. På Flods blogg är det redan diskussion om kris eller inte. Klicka dig dit och fundera vad du vill säga om denna kriskommision.
Jag vill säga att det är viktigt att Ung Pirat fortsätter sin egen väg inom piratrörelsen. Det är ju hos er som utveckling till ett stabilt Piratparti finns, samt en generationsväxling till kommande politiker. Så jag föreslår nog att ni struntar i kriskommisioner. Jobbar på med att bygga upp Ung Pirat. för jag tror det är så enkelt att lösningen på Piratpartiets framtid finns hos er som är yngre. Vad är vad? Mycket viktigt nu att sortera upp. Ung Pirat, var är ni och vad ska ni fokusera på? Piratpartiet var är ni och vad ska ni fokusera på? Jag blir lite trött på att vi blandar ihop allting i en salig röra. När jag försöker prata om ung pirat i chatt, Så får jag till svar vi behöver engagera äldre. Så jag kommer nog att säga ifrån i chatter om jag tycker att vi rotar ihop allting. Det leder oss inte framåt utan vi blir bara en stor rörig massa, som inte vet vad vi gör.
Jag hittade en klok mening från en klok pirat ikväll, så jag avslutar med den.
*Man kan aldrig kräva att andra ska lägga energi. Behövs det mer energi får man lägga den själv istället :)*

1 kommentar:

  1. Kloka ord som vanligt. :)

    Jag, du och många många fler än mig, Piratpartister som Unga Pirater engagerade enormt mycket i denna valrörelse. Det minsta man kan begära är att vi tar nu tillfället i akt å försöker lära oss något. För visst är det så att för att kunna bygga vidare å framåt så behövs den en analys som även tittar bakåt. Vi behöver lära oss av misstagen samtidigt som vi behöver lära oss det som gör att det är så många som engagerar sig. För att citera mig själv:


    "En kommission som gör en djupare analys och kommer med konkreta förslag och förbättringar inför framtiden. Ett troligen väldigt stimulerande och viktigt uppdrag." =)

    //Stefan Flod

    SvaraRadera