måndag 9 maj 2011

Kärlekens tunga, var är texten på Septembers skiva?

KÄRLEKENS TUNGA

Tala till mig
Jag hörde trummorna på stan
dom sa att du lämnat mig
Jag hörde vad demonerna sa
det är slut och ingen kan hjälpa dig
Jag trodde jag hade sett det mesta
det här var inte vad jag väntat mig

Låt mig höra kärlekens tunga
Säg att du älskar mig
Kärlekens tunga, kärlekens tunga
Aldrig ska jag glömma dig

Tala till mig
Jag hör alla steg i trappen
men inga går till min dörr
Nu sitter du som en fjäril i natten
och pratar som vi gjorde förr
Allt det där om att va' påväg någon stans
när man är tillbaks där allt började

Du vill höra kärlekens tunga
Säga orden igen
Kärlekens tunga, kärlekens tunga
Aldrig ska du glömma mig

Åh jag älskar dig
Mer än du någonsin kommer veta
Lycka till med allt
Men du kommer att få leta-a-a
Tala till mig

Tala till mig
Låt mig höra
Kärlekens tunga
säg att du älskar mig
Kärlekens tunga, kärlekens tunga
Aldrig ska jag glömma dig

Låt mig höra
Kärlekens tunga
säg att du älskar mig
Kärlekens tunga, kärlekens tunga
Aldrig ska jag glömma dig
Tala till mig
...........................................................................................................................................................
Jag köpte September skiva, dels för hennes låtar men faktiskt mest för att jag Älskar låten Kärlekens tunga, trodde ju självklart att texten skulle vara med. Men icke, jag fick gå ut på nätet för att få tag i den. Hur var tanken här? Att jag skulle köpa en annan skiva för att få texten?
Jag vet ej hur upplägg runt avtal är för September och Pluras låt? Men det gynnade faktiskt inte mig som skivköpare. När jag hört låten på nätet, gillar den och väljer att köpa skivan.
.............................................................................................................................................
Visst är det dags att se över delad kultur och över vilken musik vi ska få lyssna på i Sverige och vilken sång vi skall få texten till?
Därför är jag pirat (länk där du kan bli medlem), ett exempel ur verklighetens Sverige och hur det drabbade mig som enskild skivköpare.
...

2 kommentarer:

 1. Förlåt, måste fråga... Du är upprörd för att Pluras text inte fanns med i häftet på Septembers skiva, trots att det är norm att inte printa texter man inte 'äger' eller är på något sätt orginell upphovsman till? Du fick din skiva med låten (versionen) i fråga, och du fick texten gratis på nätet... Men att den inte var printad i häftet 'drabbade' dig??
  Jag må inte vara 'pirat' som du så jag vet inte hur ni tar er för saker men personligen så är google min bästa vän när det gäller låt-texter. Med tanke på utbudet av texter, i stort sett alla texter som skrivits, finns på nätet gratis och franko så skulle jag vilja påstå att i alla fall 90% av skivköpare snarare googlar än börjar rota efter skivor och häften när en text behövs.
  Ära till dig för att du faktiskt köpte en fysisk skiva och inte bara valde download från cdon eller itunes, eller för den delen snodde låten rätt och slätt, men att klaga för att texten inte fanns med? Det har ju med copyright-lagar att göra! Som privatperson kan man komma undan med mycket av den naturen men stora artister och skivbolag simmar ogärna på djupt vatten då det kan komma att stå dem dyrt på alla möjliga vis.
  Ber om ursäkt om du blir upprörd av min kommentar nu, men allvarligt!? Är du så kallad pirat bara för att eller har du ens ett hum om vilka lagar du bryter mot när du piratar dig fram i din vardag? Låter lite fjortis, ärligt talat.

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar. du skriver ju själv vad fel det blir med rådande lagar gällande kulturdelning i nutidens version. Det vi inom Piratpartiet vill är att se över och anpassa till modernare versioner. Upprörd blir jag inte, snarare glad över att du kallar mig som är 53 år för fjortis. Tack

  SvaraRadera