lördag 19 februari 2011

Anonyma kommentarer, ny grupp?


Ett tillskott i alla anonyma grupper verkar det ha kommit en ny, Anonyma Kommentarer. En mycket intressant företeelse, tycker jag. Min grundtanke gällande detta är att: Min blogg är min, jag väljer hur jag vill förhålla mig till AK. Det ställningstagande som jag gjort är att inte svara på dessa. Varför gör jag inte det? Jag får en känsla när jag läser dem, som är ifrågasättande av mina åsikter och tankar. Inte ens läst bloggtexten, utan det handlar mer om att slösa på min tid, med att ställa frågor som inte ens har med blogg postens innehåll att göra. Först funderar jag om jag skriver så otydligt att min andemening i texten ej framgår. Sedan kommer tanken mer att AK är lite ofokuserad, som inte läst texten ordentligt och klarar av att hålla sig till ämnet . Självklart förstår jag då att AK inte vill skriva sitt namn i kommentarfältet, eftersom personerna inser att de svajar iväg i frågor och tyckande.

Har jag något undantag från denna regel. Självklart, finns nog ingen regel utan undantag. Om AK skriver något juste, så självklart köper jag den kommentaren, eftersom det tillför mig positiv energi samt att jag blir glad. Vill ju då svara och ge energi tillbaka. AFK och IRL pratar vi om energitjuvar, tydligen så ska en kanske vara uppmärksam på energitjuvarna på nätet, insåg jag nu i skrivandets stund. Så är du bloggare eller skriver på nätet i någon form. Ge dig själv rätten att svara på det som du känner att du får energi av.

Här kommer en tanke om Sammanhangsmarkering. För funktionärer inom piratpartiet, som har till ansvar att svara på frågor. Kanske går att hänvisa till Piratpartiets samt Ung pirats forum. Där det går att i strukturerade former svara på frågeställningar. För om du som funktionär sticker ut näsan på nätet. Betyder det inte att du skall stå till svars inför hela världen eller AK. Jag själv som skriver som privatperson och medlem i Piratpartiet, kan helt bestämma vem eller vad jag svarar på.
Respekt till er som värnar om individens integritet på nätet, så det blir en plats där vi delar åsikter med varandra på ett juste sätt.

...

5 kommentarer:

 1. Intressant iaktagelse.
  Du menar alltså att du måste veta vem som ställer frågan oavsett om den är legitim eller inte? Identiteten på frågeställaren är viktigare för dig.

  SvaraRadera
 2. Intressant fråga från en Anton. Det gäller nog vissa typer av frågor, som jag gör tolkning att det handlar om andra funderingar runt mig som person än om ämnet i bloggposten. Jag skapar mig frihet att slippa lägga ner energi i frågor som ej passar sammanhanget, som jag är i stunden.

  SvaraRadera
 3. Det är mycket konstigt denna damen lägger sin energi på...
  Tacka vetja att aktiviteten på PP har sjunkit.

  SvaraRadera
 4. Jag kommenterar nästan alltid anonymt eller under ett alias, Att skylta med sina politiska åsikter på nätet kan lätt leda till problem om ens nuvarande eller framtida arbetsgivare är av motsatt åsikt.

  För oss pirater som arbetar i brancher som traditionellt är för en för publicisten stark upphovsrätt så är behovet av anonymitet stort.

  SvaraRadera
 5. @NejtillPirater tar kommentarentar som en komplimang,samt tackar för respekten att kalla mig damen. Det är helt okej att säga du eller anne.

  @Anonym Jag får erkänna att jag är ställd mot väggen nu. Jag vet ju att många pirater uttalar sig anonymt. Bra att du skrev, jag får mig en tankeställare. Så att jag inte bara sågar AK direkt. utan tar mig tid och kika och som nu faktiskt svara.

  SvaraRadera