måndag 30 augusti 2010

Våga visa känslor, är inte alltid kärlek

Själv har jag separerat från min särbo. Det känns smärtsamt i mitt hjärta, men det jag fått uppleva i kärlek och närhet får överväga smärtan. För hade jag inte vågat älska så hade jag inte fått det fina som närhet och värme ger. Det jag är glad över idag är att jag är en hel människa, jag valde att vara Anne som hon är och vill vara. Så min känsla idag är att jag är fri. Piratpartiet är en källa för oss individer att växa i, genom bekräftelse av mina piratkamrater, så tror jag på mig själv och vågar vara Anne.



Emma oppassande har med känslor, vi är hela människor med både ilska och kärlek inom oss. Det hon klarat av är att förmedla sin ilska i ett tydligt budskap om vad som gör henne förbannad.

Vice partiledare Anna Troberg uppmärksammade detta med.

Piratpartiet växer i styrka om vi bejakar varandras kompetenser och kunnande.

hugs from
pirate mom

lördag 21 augusti 2010

Ung Pirat ni är bäst, samt några ord om oro











Börjar med goda nyheter. Ung pirat Skövde startar upp med sitt första möte idag. Leve det och grattis Skövde. Stefan Flod förbundsordförande för Ung Pirat Sverige är på väg dit i skrivandets stund.
Ni yngre har som vanligt tufft i vårt land. Vaknade till nyheten att boenden saknas för er som ska studera. Jag vill fråga Sverige? Vad säger ni Moderaterna samt Socialdemokrater, hur ska vårt land utvecklas och de yngre kunna sköta sina studier när de inte har tak över huvudet?
Denna frågeställning tar mig över till ett svårare ämne ångest samt oro. Jag kommer att använda ordet oro. För ord som ångest kan utlösa oro hos dem av oss som har det.
Vi har nu inte många dagar kvar av vår valkampanj. Av erfarenheter från EU-valkampanjen så vet jag att det är ni yngre inom Piratpartiet och Ung Pirat som kommer att ta oss till Riksdagen. Med den glöd och att ni brinner för att vara med och utveckla Sveriges framtid.
samtidigt ska ni kämpa med er ekonomi, vi löser detta mellan varven genom sharing is caring, Gonte söker för närvarande Pirathjälp.
OlofB har skrivit insiktsfulla ord hur en kan få fart på kollektiv oro Detta används ofta av större partier för att styra våra tankar och val. Jag har valt att hämta min egen kommentar ur Olofs blogg.
Jag tycker allt att denna beskrivning är bra. för vi har en primitiv del i oss, som ställer sig över allt förnuft. Ur detta kommer tex panikångest, när kroppen kopplar på alla förberedelser för att försvara sig mot döden, samt andra typer av reaktioner. Många fokuserar över sin egen oro till skrämsel oro som terror mm. Hjärnan kan ej styra allt vi gör. Det finns positiva reaktioner med, som när vi möter varandra och känner lust och kärlek. Jag tycker vårt kampanjmaterial bygger på en enorm positiv känsla. Att Piratpartiet vill bygga kunskapsamhället. Så min tanke blir att vi bygger på för Framtiden.
Tillsammans får vi nu sortera upp oron inom oss, som självklart växer ju närmare valet vi kommer. Jag tittar på vanliga nyheter för att få perspektiv på vad som påverkar Sverige för dagen. Då lindras min oro, för jag ser att det vi själva känner som stora fel i vårt eget arbete mot Riksdagen får en vettigare läge.
Ung Piraterna är en källa till positiv kraft. Om igenvisar de överallt i Sverige att de är beredda att kämpa för partiet. Till oss vuxna säger jag, supporta och hjälp de yngre. Varje flyers som kommer ut kan vara vårt inträde i Riksdagen.
...

tisdag 17 augusti 2010

Ung Pirat er tid är här nu












Idag meddelade Piratpartiet och Wikileaks att man har inlett ett samarbete som innebär att Wikileaks använder Piratpartiets serverutrymme för sin verksamhet. Sen tidigare driver även Piratpartiet delar av The Pirate Bays trafik och detta är ett led i satsningen på att aktivt öka och säkra informationsfriheten i Sverige och i resten av Världen. Ung Pirat ställer sig helhjärtat bakom Piratpartiets initiativ och välkommnar satsningen.

– Detta är ett stort steg i rätt riktning, Wikileaks är oerhört viktigt för att det demokratiska samhället ska fungera på rätt sätt, säger Stefan Flod, förbundsordförande för Ung Pirat. Man måste kunna granska makten för att veta vem som ska hållas ansvarig när något går fel, det är precis det som Wikileaks arbetar med, och det är precis det Piratpartiet och Ung Pirat förespråkar.

Vid ett flertal tillfällen har Piratpartiet förklarat hur viktigt det är att Wikileaks får fortsätta verka och att man inte ska låta Pentagon och andra liknande instanser köra över organisationer som hjälper det demokratiska systemet. Nu när Wikileaks under en längre tid har hotats med nedläggning anser Ung Pirat att det är bra att Piratpartiet har agerat istället för komma med tomma löften.

I och med att Piratpartiet nu använder samma servrar som Wikileaks så kan man inte stänga ner sajterna utan att det blir politisk censur, något som inte är tillåtet i Sverige, fortsätter Stefan Flod. Vi får väl se hur villiga amerikanska Pentagon är att stänga ner politiska partier i demokratiska länder
...

fredag 13 augusti 2010

Kampanjbusa, det är mitt tips idag













Aktvister inom piratpartiet är ett härligt folk. Kreativa och påhittiga när de gäller att synas.
Vi är pirater för vi har en stark känsla för rätt och fel och att det ska finnas en tydlighet i vad som gäller i Sverige. Vi kämpar för en yngre politikergeneration. Som har anknytning i Verklighetens Sverige.


Vi är så tuffa och modiga att vi tom gör om vårt Valmanifest. Jag vill ge en stor eloge till er Pirater som jobbat med vårt nya manifest. Det finns inga ord för det engamang som ni visar för Framtidens Sverige.
Vi har festivaler som vi kommer att synas på, utbildning på gång av torgtalare ,
Hoppas ni torgtalare tar med kroppspråk i er utbildning.
Tala med folk.
Tala om det du brinner för, det förmedlas med en stark känsla i talen, ni har.
Imponerande matieral har kommit i form av filmklipp på youtube kallas Knappnytt.

Det går att följa piratpartiet genom filmklipp . Mycket bra för oss som har läs och skrivsvårigheter.

...

onsdag 11 augusti 2010

Det enkla kan vara det svåra, men smartast




Dagens tanke är faktiskt brevlådor. För er som orkar, lägg flyers i brevlådor. Vi når ju alla dem som ej tar sig ut i samhället. Funktionshinder av olika slag både fysiska och psykiska. Många äldre kloka pensionärer som förstår att vi behöver föryngrad makt i Sverige.
Kampanjbloggen skriver om att vi ska vara tydliga nu. Samt att det finns material på nätet att hämta hur vi kan ta oss till Riksdagen .
Vissa partier vet inte vad de skriver och tycker. Piraterna har koll på vilka lagar som gäller i dagens Sverige. Tur för vårt land att piraterna är så kompetenta och kloka. Jag känner mig trygg i framtidens Sverige som redan är här.
hugs from
pirate mom
...

lördag 7 augusti 2010

Pirat häng på Piratskutan, eller skriv i Valmanifestet




Ändringar i valmanifestet behöver göras.Efter att det uppdagats en del oklarheter och andra brister i Piratpartiets valmanifest sedan det presenterades i måndags, har partistyrelsen beslutat att genomföra en omgång revideringar av manifestet i samråd med partiets medlemmar. Revideringen sker i Piratpartiets anda öppet på partiets forum och kommer att resultera i en ny version efter styrelsemöte den
För dig som är intresserad av att hjälpa till och tycka till, framförallt att se att vi skriver vad vi menar. Olof B har gjort en handlednings blogg. väl värd att kika på om du vill vara med i det inre partiarbetet. Har du ej *jobbat* i forum tidigare, så börja med att kika på bloggen .
...
Är du sugen på att prova segla med Arven och Egil med besättning, så finns det möjlighet nu. Det är bara att du tar kontakt med marie Maloki Axelsson. Telefonnummer:0763508096
Du behöver ej ha seglat tidigare, det är bara att haka på och hjälpa till med vad som skall göras. Passa på att prova och få dig en upplevelse för livet.
..
#Piratskutan skickade ut ett SOS igår av två anledningar. 1 vi har avhopp. 2 jag (marie) behöver bytas ut pga rygg. Vi behöver två matroser till ...






fredag 6 augusti 2010

Vem ska göra vad i Piratpartiet ?












Vi bangar inte, utan det finns sådant mod i Piratpartiet att vi river upp och öppnar för en ordentlig genomgång av vår ståndpunkt i frågor. Jag uppmanar alla pirater att skicka varandra nu, dit vi gör störst nytta. Många behöver få sätta sig med texten i vårt Valmanifest.
Jag själv ska fortsätt kampanjarbete, åker en tur ikväll och sätter upp pirataffischer. Här i Forshaga och Deje gillar de att plocka ner piratmaterial, men jag kör på med nytt.
Vill uppmana pirater att om du har möjlighet så besök piratskutan Arven. Vi åkte tre stycken härifrån Karlstad till Uddevalla, vilken härlig dag vi fångade med kampanjarbete, glädje och en känsla av att vi arbetar för frihet. Besättningen behöver kompletteras nu på dess resa mot Oslo igen. Så känner du för ett äventyr, så ta kontakt med skutan . Självklart har även de känt av mediastormen runt Ricks uttalande.
Jag tycker Opassande Emma sätter ord på vad jag känner. PR träning för våra funktionärer är viktigt. Hur uppfattas vad som sägs? Vi är experter på att pucka oss genom att lyfta ut en liten tanke, som kommer ur långa sakpolitiska diskussioner, som kanske pågått i flera år.
Så pirater skaffa er den kompetens som ni failar i. Frågan blir för mig i alla fall. Vad vill piratpartiet säga till Sverige? När media pratar med oss, så ha klart för dig vad du ska förmedla till Sverige. Tro inte att media och andra partier vill oss väl. Självklart hugger de, så fort chansen kommer.
...

tisdag 3 augusti 2010

Piratpartiet Stockholm möte pg, var med







Möte i stockholm 5e augusti
August 3, 2010 – 19:34 Piratmöte för alla pirater och ickepirater nu på torsdag den 5e augusti
.

Vi träffas kl 18:00 på Cafe Gråmunken i gamla stan.
Där blir det skvaller om vad som händer i övriga partiet och utdelning av flygblad till alla som vill ta med sig tillbaka för att ha flygbladsutdelning i sin hemma-kommun.

Mötet borde ta ca en timma, och efter det kan man stanna och prata med dom pirater som man inte känner sedan tidigare. Alla är välkomna att komma, oavsett om man har varit på besök tidigare eller inte.

Det är nu valspurten börjar för oss, det är nu det roliga börjar, var med och förändra världen. (skriver Ola Nyström)

Signerat
Ola Nyström
Distriktsledare
...

Ung pirat äger framtiden


Vilka är bäst på att formulera sig angående hur de yngre vill ha det i Sverige? De själva så klart.
Jag har skrivit det tidigare och det tål att sägas igen. Det är ni yngre som äger framtiden. Valet närmar sig. Jag vet att det är ni som fixar så att piratpartiet kan kliva in i Riksdagen.

En får inte förvånas över vad de äldre hittar på för att skapa ordning bland er yngre. Skriva in skolk i betyg låter inte för mig som att vi tar tag i verkligheten. Vad är det som gör att individer inte vill, törs kan gå till skolan varje dag? Vuxenvärlden har failat med att skapa trygga, trevliga, utvecklande miljöer för er yngre. Det är en bedrift i sig själv, att ta sig igenom den Svenska skolan med bra betyg.
...

Piratpartiet är en del av verklighetens Sverige











Vi syns och vi kämpar. Media börjar räkna oss som ett politiskt parti. Önskan är ju att övriga partier ser vikten av den politik som vi för. En ledande kommunal politiker från Moderaterna, sade att piratpartiet borde inte behövas, samtalet avslutades med insikten att vårt parti behövs i Riksdagen. Tänk om Socialdemokraterna, centern, folkpartiet mm kunde komma till samma insikt. Troligtvis har de gjort det, jag hoppas att fler politiker följer sin instinkt och hjälper in Piratpartiet i Sveriges Riksdag. Där vi kan få vara med att strukturera upp hur en följer lagar, regler. Samt att vi får vara med och berätta vilka lagar och regler som finns. Vilka förlag som får farliga konsekvenser för demokrati, frihet och integritet.

Det som den nya generationen politiker har med sig är verklighetens Sverige. Vi vågar se Sverige i vitögat, eftersom vi verkligen lever med det.

Riksdagen nästa

hugs from
piratemom
...




söndag 1 augusti 2010

Ung Pirater det är ni som avgör valet


Med eran hjälp kommer Piratpartiet att ta sig till Riksdagen. Jag vet från valarbetet inför
EU valet att det var ni som gjorde jobbet.
Stefan Flod Ung pirats Förbundordförande skriver detta: Vad annat kan du göra för att hjälpa till i valrörelsen? Vi är en renodlad gräsrotsrörelse och skulle stå oss slätt om det inte vore för att folk ställer upp som aktivister och engagerar sig genom att dela ut flyers, informera folk på gator och torg, blogga och opinionsbilda. I augusti kommer kampanjen Morgonlektyr att starta, Kampanjen går ut på att man spenderar 5-10 minuter innan skolan börjar på morgonen till att dela ut flygblad, Ta med en bunt flygblad och dela ut vid din skola!

Vill du engagera dig, ta kontakt med din lokala representant. Du hittar din lokala ledare eller lokalavdelning genom att logga in på PirateWeb. Eller genom att
klicka på stället där du bor på den här kartan (ingen inloggning). Du kan även beställa hem ett aktivistkitt och dela ut flygblad själv på stan,
Det är det här vi har övat för i fyra år och förberett oss för. Det är nu det gäller. Var med och skriv historia! , Sandra Grosse Vice förbundsordförande, Ung Pirat är även med och skriver.

Jag vet från Kampanjarbetet till EUvalet, så var det ni yngre som gjorde jobbet, så att vi genom Christian Engström och Amelia Andersdotter kunde skriva en del av Piratpartiets historia. Nu gör vi om det tillsammans och följer med Rick Falkvinge in i Sveriges Riksdag.

ps. Ni är så många som borde få länkkärlek, men jag hinner inte

hugs from
piratemom