tisdag 17 augusti 2010

Ung Pirat er tid är här nu
Idag meddelade Piratpartiet och Wikileaks att man har inlett ett samarbete som innebär att Wikileaks använder Piratpartiets serverutrymme för sin verksamhet. Sen tidigare driver även Piratpartiet delar av The Pirate Bays trafik och detta är ett led i satsningen på att aktivt öka och säkra informationsfriheten i Sverige och i resten av Världen. Ung Pirat ställer sig helhjärtat bakom Piratpartiets initiativ och välkommnar satsningen.

– Detta är ett stort steg i rätt riktning, Wikileaks är oerhört viktigt för att det demokratiska samhället ska fungera på rätt sätt, säger Stefan Flod, förbundsordförande för Ung Pirat. Man måste kunna granska makten för att veta vem som ska hållas ansvarig när något går fel, det är precis det som Wikileaks arbetar med, och det är precis det Piratpartiet och Ung Pirat förespråkar.

Vid ett flertal tillfällen har Piratpartiet förklarat hur viktigt det är att Wikileaks får fortsätta verka och att man inte ska låta Pentagon och andra liknande instanser köra över organisationer som hjälper det demokratiska systemet. Nu när Wikileaks under en längre tid har hotats med nedläggning anser Ung Pirat att det är bra att Piratpartiet har agerat istället för komma med tomma löften.

I och med att Piratpartiet nu använder samma servrar som Wikileaks så kan man inte stänga ner sajterna utan att det blir politisk censur, något som inte är tillåtet i Sverige, fortsätter Stefan Flod. Vi får väl se hur villiga amerikanska Pentagon är att stänga ner politiska partier i demokratiska länder
...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar