onsdag 28 juli 2010

Vice partiledare Piratpartiet Anna Troberg, sätter ord på frihet



Frihet på nätet är vad vi kämpar för. Anna Troberg har förmågan att med ord beskriva vad nätet betyder för individens frihet.
Tack Anna och Piratpartiets alla individer, för att ni ger mig tron på en bättre Verklighet i vårt land, för oss alla.


Som vice partiledare för Piratpartiet reser jag runt och träffar många människor. Piratpartiet är fyllt av människor som inte passar in i normen. Vi har inte halkat genom livet på ett bananskal av popularitet. Vi vet hur det är att sticka ut. Vi är nördar, bögar och flator, transsexuella, intersexuella, folk med alla möjliga hudfärger och ursprung. Vi är för långa eller för korta, för smala eller för tjocka, för unga eller för gamla. Vi stammar, pratar för mycket eller för lite, för högt eller för lågt. Vi har till och med en och annan ärkehetero som lever glatt svenssonliv, men vi stirrar oss inte blinda på skillnaderna mellan oss. Vi ser till det vi har gemensamt. Skriver Anna i Aftonbladet idag
Piratpartiet vill att alla ska ha möjlighet att finna sig själv och andra med hjälp av nätet, utan rädslan för att det man gör registreras och lagras. Alla, oavsett kön, sexualitet, hudfärg, ursprung, handikapp, ålder eller politisk åsikt, har rätt att kommunicera och söka information fritt och utan insyn. Internet måste räddas och Piratpartiet står redo på barrikaderna.

Jag ställer mig på barrikaden och kämpar tillsammans med Piratpartiet.
hugs from piratemom

tisdag 27 juli 2010

Anna Troberg på väg till Riksdagen med Piratpartiet








Konsten att på några få rader formulera sig om vad Piratpartiet tycker och tänker i stora svåra frågor den besitter vår Vice Partiledare Anna Troberg
Ett sant nöje att läsa DN debatt:Piratpartiet erbjuder Wikileaks serverplats
Pirater, samt andra frihetskämpande organisationer, har insett att frihetskampen på nätet är viktigaste frågan i nutid. Denna insikt kommer att ta oss till Sveriges Riksdag. Dagligen så kämpar vi pirater för demokratifrågor. Att lagar regler som skyddar demokratin skall följas, vi vet av erfarenhet att vårt största jobb i valrörelsen är att se till att Valnämnderna följer demokratins lagar. Att alla övriga partiers valsedlar finns tillgängliga för de röstberättigade i Sverige.
Vi kommer att behöva hjälp med att ta oss till Riksdagen, för att fortsätta vårt jobb med att kräva information, inför viktiga beslut. Visa på felaktiga beslutsgrunder, plocka fram aktuell kunskap. Samt att införa ett nytt sätt att samarbeta runt politiska frågor.

Svårt att lagligt tysta Wikileaks. Skulle något hota Wikileaks publicering, som distribueras av svenska Periquito, garanterar Piratpartiet att upplåta server och bredband till sajten. Att tysta Wikileaks på laglig väg blir svårt, skriver Göteborgsposten.
Anna säger i den intervjun att: Ur demokratisynpunkt är det viktigt att sådana här sajter får vara uppe. Piratpartiet har beslutat att om Wikileaks får problem, vilket de har haft flera gånger tidigare, kommer vi att erbjuda dem serverutrymme och bredband på vår sajt, säger hon.

..

måndag 26 juli 2010

Göteborg, anropas av Piratskeppet Arven







Detta anrop har kommit från Skepparen Egil Möller: #piratskutan anlöper göteborgs hamn i morgon (middag)! Vi behöver folk nere i hamnen, både då och under eftermiddagen/kvällen!
Kom ner till gästhamnen (vid operan)




Piratskutan kommer till Göteborg
July 26, 2010 – 8:47 pm Kring lunch på tisdag kommer Piratskutan Arwen till Gästhamnen, Lilla Bommen, i Göteborg.
Piratskutan är landets vackraste flytande valstuga – en norsk Collin Archer-skuta (galeasriggad), full med pirater, flyers, tshirts, internet, kaffe, te och politik. Här möts gammal teknik med ny: gaffelrigg med trådlöst internet, träskrov med laptops och kompasskurser med blogginlägg.


- Det har varit en spännande resa, och vi har blivit inblåsta och gått igenom några av de häftigaste upplevelserna i våra liv under bara en veckas tid, säger Marie Axelsson riksdagskandidat ombord.


Piratskutan öppnar upp och bjuder in allmänheten för att fråga om Piratpartiet, samtidigt som de bjuder på kaffe, te och internet. Även ett gäng med Göteborgs pirater, och även pirater ifrån närliggande städer, kommer och besöker skutan.


- Vi hoppas på en trevlig och solig dag i Göteborg med mycket folk och massvis med politik och kaffe! säger Egil Möller, kapten och ägare av skutan.


Skutan stannar i hamn två nätter innan den ger sig vidare söderut. Piratskutan har hittills seglat från Strömstad ner längs västkusten och fortsätter efter Göteborg, om vädret tillåter, ner mot Malmö för att därefter vända och gå samma väg upp igen till sin hemmahamn i Asker.
För mer information, kontakta:
Marie Axelsson, riksdagskandidat, tel. 0763 508096
Egil Möller, skeppare och ägare till segelbåten Arwen, tel +4747344024
Officiell segelblogg http://maloki.redhog.org/arwen/
Twittertag: #piratskutan
Om segelbåten Arwen
Modell: Colin Archer
Längd: 36 fot
Bredd: 3.75m
Motor: 104Hk diesel
Segelareal: ca 100m2
Kojjer: 5
Max fart: 9knop


Jimmy kommer med dessa rader:Piratskutan kommer till Göteborg, tisdag ~13:00
Här har vi sista minuten-information om Piratskutan, ett skepp lastat med pirater som anländer till Göteborg imorgon.
Piratskutan är en möjlighet för oss att synas på ett lite annorlunda sätt i Göteborg! Piratskutan är landets vackraste flytande valstuga - en norsk Collin Archer-skuta (galeasriggad), full med pirater, flyers, tshirts, internet, kaffe, te och politik. Kom ner till gästhamnen (vid Operan) i morgon i 13-tiden och hjälp oss fixa en kajplats. Därefter kör vi flyersutdelning på bryggan och bjuder ner folk i båten. Förhoppningsvis får vi mediauppmärksamhet på köpet, så ju fler pirater desto bättre!

...

fredag 23 juli 2010

Kan en piratpartist tillhöra Verklighetens folk?


Ett parti i Svergie tänker varumärkesskydda några Svenska ord. *Verklighetens folk* . För mig känns det lite spännande nu att skriva dessa ord.

Jag som kämpar och *kampanjarbetar* för Piratpartiet, blir dessa ord förbjudna för mig? Gör jag ett lagbrott nu när jag har använt dessa ord, under ett annat partis namn?

Det skulle ju vara häftigt för Piratpartiet om en 52 årig medlem av partiet blir dömd för att hon använt fel ord.

Eller vad är straffet för att använda Verklighetens folk, när jag skriver om hur jag ser på Verklighetens Sverige?


Sedan önskar jag att veta vad är Verklighetens folk. Vem bestämmer vilka som får tillhöra den gruppen.?Har det med partitillhörighet att göra? Eller är även jag som piratpartist med i den gruppen, Verklighetens folk.


...

torsdag 22 juli 2010

Piratpartiet är sant.........


Visst är piratpartiet sant, samt de bästa politiska samspelarna. Vi har redan uträttat underverk för Sverige. En hel yngre generation har väckts upp och intresserar sig för politik, visar sin kompetens, kunskap och kan sätta in det i ett större sammanhang. Det som gör oss till ett vinnande lag är våra arbetsmetoder.
Jag som aktivist, medlem känner att trots de brister jag besitter, skrivsvårigheter samt att jag knappt vet hur en dator fungerar, blir hörd och sedd i Piratpartiet. Klara har tidigare skrivit om att trots vissa handikapp så kan vi vara aktiva i piratpartiet. Jag känner att vi är de stora vinnarna för vi är som vi är, hela människor. Sverige består ju av hela människor med brister och styrkor. Det är ju det som är framtiden. Att våga se helheten.

Personligen som piratemom vill jag att vi vågar se:
Barnen som blir slagna och ej har mat på bordet i vårt välfärdsland.
Yngre som försöker trygga sin inkomst, men skickas mellan Arbetsförmedling, Studiestödsnämnden, Socialförvaltning och Försäkringskassan. Med orden, detta är inte vårt ansvar, du får en tid om tre veckor. När de sedan går dit, så är de på fel ställe eller någon ny regel gäller den dagen. Stark ångest bland de yngre hur de skall betala hyra, var maten skall komma ifrån.
Vem mer än jag vågar se fattiga Sverige Jag säger bara, tur att Piratpartiet väckt framtidstro bland den kommande generationen. Vi delar på mat, charing is caring, vi tom hjälper varandra med räkningar.

Tack pirater för att ni finns och ger varandra kärlek, omsorg och framtidstro. Att ni kämpar för att de lagar som finns i Sverige skall följas. Att ni ser, tack vare er kompetens, knepigheter i förslag som kommer.

hugs from
piratemom
...

lördag 17 juli 2010

Pirater hotar Sverige............



Örebropiraterna får stå som exempel för denna tanke jag har.
Piratpartiet är så kompetenta i lagar, regler, aktuell kunskap, och kunniga i sakfrågor mm. Självklart blir vi ett *hot* gentemot nuvarande regim i sverige. Vi tillhör den kommande generationen av politiker i Sverige.

Boken härskarteknik av Elaine Bergqvist (finns både pocket och inbunden) Tar upp en hel del fulknep som politiker använder och beskriver hur du gör för att avväpna de och upptäcka deras taktik. Jag vill att vi kikar på härskartekniker, för att känna igen dem, ute i verkligheten, inte använda dem.
Pirater som står för nytänkande och nya politiska arbetsmetoder kommer ju självklart att möta på hårt motstånd, där inte alltid logiken talar. -Vad är bäst för Sverige? -Bättre att vi kör på i gamla vanliga spår, som vi alltid har gjort.

..

tisdag 13 juli 2010

Ny kampanjblogg, Piratpartiet mot Riksdagen


Jag kommer att fram till valet fokusera mig på kampanjtankar och kampanjbloggar.
Vi är i en fas med aktivism som en central del i piratpartiets väg mot Riksdagen.
Varför en ny blogg? Jo jag har glömt bort lite inloggningsuppgifter. Jag är duktig på en del saker, samtidigt som jag är mänsklig och gör tok. Riksdagen Piratpartiet kommer som vi är, mänskliga, kloka och insikter i att vi har brister.
...