tisdag 27 juli 2010

Anna Troberg på väg till Riksdagen med Piratpartiet
Konsten att på några få rader formulera sig om vad Piratpartiet tycker och tänker i stora svåra frågor den besitter vår Vice Partiledare Anna Troberg
Ett sant nöje att läsa DN debatt:Piratpartiet erbjuder Wikileaks serverplats
Pirater, samt andra frihetskämpande organisationer, har insett att frihetskampen på nätet är viktigaste frågan i nutid. Denna insikt kommer att ta oss till Sveriges Riksdag. Dagligen så kämpar vi pirater för demokratifrågor. Att lagar regler som skyddar demokratin skall följas, vi vet av erfarenhet att vårt största jobb i valrörelsen är att se till att Valnämnderna följer demokratins lagar. Att alla övriga partiers valsedlar finns tillgängliga för de röstberättigade i Sverige.
Vi kommer att behöva hjälp med att ta oss till Riksdagen, för att fortsätta vårt jobb med att kräva information, inför viktiga beslut. Visa på felaktiga beslutsgrunder, plocka fram aktuell kunskap. Samt att införa ett nytt sätt att samarbeta runt politiska frågor.

Svårt att lagligt tysta Wikileaks. Skulle något hota Wikileaks publicering, som distribueras av svenska Periquito, garanterar Piratpartiet att upplåta server och bredband till sajten. Att tysta Wikileaks på laglig väg blir svårt, skriver Göteborgsposten.
Anna säger i den intervjun att: Ur demokratisynpunkt är det viktigt att sådana här sajter får vara uppe. Piratpartiet har beslutat att om Wikileaks får problem, vilket de har haft flera gånger tidigare, kommer vi att erbjuda dem serverutrymme och bredband på vår sajt, säger hon.

..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar