torsdag 28 mars 2013

Dansade vi utomhus idag på Lunch Beat Göteborg?

Kanske känner du igen en sko eller skugga? Kul att leka med bild i takt till musiken när vi träffades på event Lunch Beat Göteborg  . Kika in i länken om du vill vara med eller se fler bilder från idag.

Vinter eller vår, kan bara säga att kläder åkte av i takt med dans och solens värme, det var allt en speciell dag när vi fick chansen att starta  innan våren med dans utomhus.

Personligen känner jag mig fri på dessa event, jag rör mig som jag vill och njuter av gruppens glädje, dans och musik. Jag varvar dans med lite rörelseterapi, eftersom jag lever med smärta. Bygger upp kroppen samtidigt som spända muskler slappnar av, vilket ger ett välbehag i kroppen. Jag kan verkligen rekomendera dessa event som något du verkligen kan få positiv energi ur.













söndag 24 mars 2013

Earth Hour 2013, hittade jag i mörkret till Geekwalk?

Ett sätt att förgylla sitt liv i Göteborg är att vara med
GeekWalk aka #geekwalk . Igår kväll träffades vi och promenerade via Avenyn till Götaplatsen där vi tillsammans upplevde Earth Hour 2013.

Det är ju en utmaning att fånga mörkret på bild, kvällen grupp var en härlig blandning av amatörer och mer professionella  fotografer. Samtal om kameror, fotografering utifrån våra olika nivåer är intressant. Samt att under stunden vi är så pratar vi om allt möjligt, från att odla kryddor till att vandra i berg runt Medelhavet . Glödlampa eller ett ljus, vad är bäst för Moder jord? Samtal om ekonomi på vår personliga nivå fann jag extra intressant.
Själv tycker jag det är berikande att göra olika saker i mitt liv, detta är ett exempel på vad en som
individ i Göteborg kan hitta på tillsammans med andra.






Kuriosa är att jag ej hann  med att få upp min smartphone för att fånga ett utryckningfordon med blåljus, den hann försvinna bakom huset, vilket syns på denna bild.

lördag 16 mars 2013

Yrar jag på Webcoast?

Ja det kan en lugnt säga, i en aktiv stämning som förstärks av att Lunch Beat är här och med härlig musik så hade vi dans på lunchen .




Till denna härliga musik ska jag försöka stilla mig och se vad som rör sig tankemässigt inom mig idag.

Att kunna läsa kurser via nätet, samt följa en  utbildningsform, som stämmer av vid flera tillfällen via forum och redovisningar som tex besvaras och kommenteras med ett youtubeklipp från lärare, är en bra utbildningform. Individer kan delta oavsett var de bor och om de har olika  fysiska eller psykiska hinder för att delta i klassrummet modell. Min tanke är ju att det är en form som kan användas även i sk traditionell undervisning. Att ha stödgrupper på nätet där elever kan hjälpa varandra, samt att lärare går i och hårt modererar och styr upp grupperna för att motverka mobbning och förringande av enstaka elever. Elever som har svårt i den stora gruppen kan som kompensation använda en direkt kontakt med lärare på nätet via någon chattform eller tex skype. För yngre elever är rättvisan i mängd lärarhjälp enormt viktig, eftersom vi är lika på nätet ofta som i verkligheten, genom att en del tar för sig och en del vågar ej.
















Mina tankar angående museum och folket via nätet utgår ifrån en insikt att tekniken har vi idag. Det som fattas är kompetens gällande hur en använder tekniken för att göra museet tillgängligt via nätet idag. Här kommer samma tanke från mig att rättvisa i kulturen som helhet är viktig. Oavsett var du bor eller om du har fysiska eller psykiska hinder från att ta dig till ett museum, så använd tekniken så att museet kan ta sig till oss. Samt att personligen så ser jag en närhet till dataspel och museer, intressemässigt och livfullt så kan en använda typ spel och lektanken för att vi ska finna intresse och besöka den webbplatsen. Att helt enkelt bygga en miljö runt föremålen som skall visas likande en spelmiljö, kanske klicka sig till personlig musik, tal, tex och eventuellt lekfullt öppna en dörr eller två. Eftersom vi lever i ett multikulturellt land, så ser jag som en självklar del att  språk i tal och tex är Några av de större språken vi har förutom svenska och engelska, då kan familjer samlas och gå på museum i sitt hem tillsammans, där får vi en generations samhörighetskänsla som är berikande för individen, familjen och utveckling av kulturellt intresse i Sverige.
Jag ger mig på att föreslå vanligt förekommande språk i vårt land:

Svenska
Engelska
Finska
Persiska
Arabiska
Polska
Spanska
Detta är en gissning, jag kommer att söka information om detta
stämmer:
Har fått ett tips av en pirat i Göteborg,Deeqo Hussein. Information om vanligaste språken i vårt vackra land finns kanske på Universitetet i Stockholm ?

Museet tar hjälp av "Game of Thrones" - visar Sveriges blodiga historia (februari 2014)




Länkar in ett praktiskt arbete som jag och Daniel Karlsson gjort. Där vi fått med en grupp på nätet via G+ Hangout i ett verkligt event på Social media club i Göteborg. Hangoutgruppen jobbade som grupperna IRL, AFK gjorde på plats,

Hitta kulturarvet på nätet hackare, programmerare har jobbat ett dygn med detta, Uppdrag för hackers


fredag 15 mars 2013

Qarma på Semester?

 Qarma följde med på Webcoast, här checkar hon in
hotell Villan i Göteborg. Vi har ett speciellt hundrum.
Som är brukligt när en bor med hund på hotell på pga
allergier.
Bilderna visar hur hon checkar in och kommer till ro





Nu åker vi hem matte, bästa var att få träffa Marie, med denna res

Är det mycket på gång under Webcoast?

Jag låter bilderna tala, det förbereds för full inför morgondagen spännande äventyr av kärlek till webben.







Gissa vem?




Bekväma samt snygga kängor

Maria Gustavsson