lördag 16 mars 2013

Yrar jag på Webcoast?

Ja det kan en lugnt säga, i en aktiv stämning som förstärks av att Lunch Beat är här och med härlig musik så hade vi dans på lunchen .
Till denna härliga musik ska jag försöka stilla mig och se vad som rör sig tankemässigt inom mig idag.

Att kunna läsa kurser via nätet, samt följa en  utbildningsform, som stämmer av vid flera tillfällen via forum och redovisningar som tex besvaras och kommenteras med ett youtubeklipp från lärare, är en bra utbildningform. Individer kan delta oavsett var de bor och om de har olika  fysiska eller psykiska hinder för att delta i klassrummet modell. Min tanke är ju att det är en form som kan användas även i sk traditionell undervisning. Att ha stödgrupper på nätet där elever kan hjälpa varandra, samt att lärare går i och hårt modererar och styr upp grupperna för att motverka mobbning och förringande av enstaka elever. Elever som har svårt i den stora gruppen kan som kompensation använda en direkt kontakt med lärare på nätet via någon chattform eller tex skype. För yngre elever är rättvisan i mängd lärarhjälp enormt viktig, eftersom vi är lika på nätet ofta som i verkligheten, genom att en del tar för sig och en del vågar ej.
Mina tankar angående museum och folket via nätet utgår ifrån en insikt att tekniken har vi idag. Det som fattas är kompetens gällande hur en använder tekniken för att göra museet tillgängligt via nätet idag. Här kommer samma tanke från mig att rättvisa i kulturen som helhet är viktig. Oavsett var du bor eller om du har fysiska eller psykiska hinder från att ta dig till ett museum, så använd tekniken så att museet kan ta sig till oss. Samt att personligen så ser jag en närhet till dataspel och museer, intressemässigt och livfullt så kan en använda typ spel och lektanken för att vi ska finna intresse och besöka den webbplatsen. Att helt enkelt bygga en miljö runt föremålen som skall visas likande en spelmiljö, kanske klicka sig till personlig musik, tal, tex och eventuellt lekfullt öppna en dörr eller två. Eftersom vi lever i ett multikulturellt land, så ser jag som en självklar del att  språk i tal och tex är Några av de större språken vi har förutom svenska och engelska, då kan familjer samlas och gå på museum i sitt hem tillsammans, där får vi en generations samhörighetskänsla som är berikande för individen, familjen och utveckling av kulturellt intresse i Sverige.
Jag ger mig på att föreslå vanligt förekommande språk i vårt land:

Svenska
Engelska
Finska
Persiska
Arabiska
Polska
Spanska
Detta är en gissning, jag kommer att söka information om detta
stämmer:
Har fått ett tips av en pirat i Göteborg,Deeqo Hussein. Information om vanligaste språken i vårt vackra land finns kanske på Universitetet i Stockholm ?

Museet tar hjälp av "Game of Thrones" - visar Sveriges blodiga historia (februari 2014)
Länkar in ett praktiskt arbete som jag och Daniel Karlsson gjort. Där vi fått med en grupp på nätet via G+ Hangout i ett verkligt event på Social media club i Göteborg. Hangoutgruppen jobbade som grupperna IRL, AFK gjorde på plats,

Hitta kulturarvet på nätet hackare, programmerare har jobbat ett dygn med detta, Uppdrag för hackers


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar