torsdag 5 april 2012

Hur tänker Anne Kekki nu då?

foto  Karin Skov

Vad jag önskar att vi individer kunde älska oss själva för den vi är. Se våra egna bästa sidor. Jag skulle vilja krama alla er yngre och säga till var och en av er. Du är okej och jag är okej, som vi är.

Jag ser livet som en resa och den har tagit mig till Göteborg nu. Känner att jag trivs här nu, har tagit flera månader att förstå vad en Storstad är. Det är ju som typ halva Värmland, när jag ska ner till centrum, så tar det lika lång tid som resa från Deje till Karlstad.

Hur tänker Anne göra nu och på livets resan här i vår? Jag har bestämt mig för att träna på att ta hand om mig själv och få vara som jag vill vara i stunden. Jag lever ju med smärta och psykisk ohälsa i form av depression. Min insikt nu är att jag är sjukpensionär pga anledning, det är inget som jag önskat mig själv. Som säkert många andra så märkte jag av att kraven ökade på mig själv av mig själv när det blev ljusare och varmare ute. Detta gjorde att jag belastade mig för mycket vilket utlöste smärta och oro, en känsla av misslyckande och att jag inte räcker till. Tror ju att alla andra är så starka och duktiga, i de stunder jag anklagar mig för kraftlöshet och känner av en dålig självkänsla.


Tog lite kloka samtal med mig själv, en typ av kognitiv terapi inom mig. Där jag bestämde mig för att lyssna mer på min kropp och själ. Så följden är i mitt sätt att vara nu tex: Behöver jag vila så skiter jag i om solen skiner, drar för hemma här och vilar mig med en film.

2 kommentarer:

 1. Hej igen Anne.

  Längesen...O lessen att läsa din/denna kommentar, eller kanske ändå GLAD för att du jobbar på med dig själv.

  Men ändå.Jag har sagt det tidigare till DIG: DU är du! O ingen annan är som du!!!!

  DU är TOM så jädra mycket mer o bra än mig själv så att du har en blogg jag o flera andra kollar dagligen.

  Skulle önska att jag skulle kunna göra en sida själv men har inte en aning om hur det går till, men du gör det!!!
  O skulle jag nu kunna få till en sida så skulle det nog inte vara fler an JAG som skulle vara intresserade av gamla motorer o annat skit så ingen skulle kolla sidan i alla fall.

  Men DIN sida kollar både jag o andra dagligen.

  Du kan ju fråga dig varför jag gör det.

  Gör jag det för att den är så dålig/värdelös eller helt enkelt bara för att den är intetsägande?

  Ärligt Anne.Inget av ovanstående alternativ skulle få mig att kolla en sida dagligen!

  Anledningen till att jag kommer hit är ju för att du oftast skriver nåt som jag vill veta/är intresserad av osv!..*ler*.

  Fortsätt med det o KOM IHÅG att du är jävligt bra på det du gör!

  Puss o kram
  Jan

  SvaraRadera
 2. Tack för dina härliga rader, vet att många är intresserade av gamla motorer, så i det fallet har du fel. *ler gott*
  Jag blir mer och mer nyfiken på vem du är. Önskar att du vågade ringa. Att bli så här fint bekräftad är för mig något nytt. Så självklart blir jag nyfiken på dig som person, vem du är och varför du tar dig tid att skriva så fina saker till mig.
  0730546278
  kram
  anne

  SvaraRadera