tisdag 26 februari 2013

Måste vi visa pass för Polis pga REVA?


Vägra visa pass och leg pga REVA


Leif GW Persson i SVT's veckans brott sågar REVA längs fotknölarna och manar till civil olydnad! 
Skriver Nicolas Sahlqvist på Facebook idag . Jag instämmer i detta att det finns en enkel aktivism som kan fälla denna åtgärd som polisen via politiska beslut tvingas göra mot oss. 

Programmet Veckans brott ägnar 5 minuter, värdefulla minuter där GW berättar om att problemet med REVA där politiker beslutat att detta skall göras för att jaga illegala invandrare i Sverige. Polismyndigheterna har i sin tur beodrat ut poliser på detta mycket integritetskränkande  arbete. Det handlar inte om brottet illegal utan om att 90 procent av de kontrollerade bor har har rätt att vistas här i Sverige, 9 av 10 individer blir utsatta för en stötande behandling som ej tillhör en rättsdemokrati
Det som berättas är även att vi har en övertro på polisens rättigheter. Så GW uppmanar att inte visa pass om du till hör de 9 som ej aktuella i något brott i vårt land. Denna vändning gör att polisen säger att de klarar ej politikernas arbetsorder, då går frågan tillbaka upp till de Politiska beslutsfattare som helst ej vill vara inblandade i denna rättsfråga i verklighetens Sverige.



Här är hela programmet på Svt och Heter Veckans brott, 45 minuter in på avsnittet ägnar de mycket intressanta 5 minuter till denna stötande behandling av individer i Sverige.

Stor eloge till Kriminologiprefessorn Leif GW Persson och programledaren Camilla Kvartoft, som gör ett mycket sevärt och lärorikt program

Här är länk in till
i Göteborg där vi Pirater kommer att samlas under vår Piratflagga mm, nice. Kom och var med oss
OBS TIDIGARE DEMO EJ AKTUELL


RTTwitterFredrik Carlén ‏@MonoidSe
Om polisen frågar efter id/pass, börja med att fråga efter "tjänstekort för polisman". Polisen har id-tvång, inte du.  

Nej till rasprofilering! säger Ung vänster Göteborg

Demokrati, rättssäkerhet och etik är fundamentala för polisverksamheten, men har fått stå tillbaka då regeringens politik ensidigt varit fokuserad på effektivitet. Det skriver Lena Nitz, ordförande Polisförbundet.

 ”Jag har inte planerat några särskilda åtgärder med anledning av de här aktiviteterna”, var justitieministerns fyrkantiga svar på reporterns frågor i radions ”P1-morgon”.
Eftersom vi kom in på Justitieministern, så länkar jag in en härlig samling som Piratpartiets Anna Troberg skrivit om Asks påhitt.

Uppdaterad  28 maj 2013
Östgötacorrespondentens reporter Héctor Barajas greps i lördags av polis när han bevakade en SD-demonstration i Linköping. Motivering var att han "inte såg ut som en journalist".
Skriver Resumé idag, detta är ju helt enligt vad poliser är beordrade att göra av våra politiska beslutsfattare, dags att ta beslut om att riva REVA och göra oss individer jämlika inför lagen oavsett hur vi ser ut. Det är inte mänskligt att en del av oss som bor i Sverige ska behöva känna sig kränkta av den politiska makteliten.

Uppdaterad 10 juni 2013
Är denna varning från polisen dödsstöten för REVA? Polisen uppmanar oss att kräva legitimation av individer som utger sig för att vara representanter för vår Polismakt, detta är en bra uppmaning samt att det vänder på hela steken gällande REVA.

Polisen varnar för låtsaspoliser

Länsar konton och stjäl Släpp inte in en polis utan att få se legitimation först - det är polisens råd till allmänheten efter att ett flertal bedrägerier ägt rum i Stockholms län.

Vad bjuder Paula Roth Ung Pirat Göteborg till?

Paula  Roth som är ordförande i Ung Pirat Göteborg bjuder in till detta, jag kör ut det så eventuella nya medlemar ser vad som är på gång




UTSKICK: UP Göteborg


Du är välkommen till Ung pirat Göteborgs årsmöte, detta är din chans att påverka vad som kommer hända under året.
 Styrelse skall väljas och en verksamhetplan samt budget skall skrivas, och du har möjlighet att påverka hur de båda kommer se ut!Hej alla kära pirater!
För att ha bästa möjliga förutsättningar till en realistisk budget samt en bra verksamhetsplan kommer vi även ha en idéspåning precis en vecka innan, alltså den 28 februari klockan 18:00, där vi tillsammans spånar kring vad vi vill göra under året.
Både årsmötet och "spåningsmötet" är bra möjligheter för redan aktiva att få vara med och bestämma samt för er som inte varit så aktiva att bli mer aktiva.
När?
Idéspåning torsdagen den 28/2, 18:00-20:00
Årsmöte torsdagen den 7/3, 18:00-20:00

Var?
Både Idéspåningen och årsmötet hålls på
Humanisten, Renströmsgatan 6, 412 55 Göteborg
Hoppas vi ses där!
Med vänliga hälsningar
Paula Roth
Ordförande Ung Pirat Göteborg
paula.roth@piratpartiet.se


lördag 23 februari 2013

Hur gör Piraterna i Göteborg, när flyers tar slut?

Duktiga aktivister löser problem under eventet. En pirat stack iväg och tryckte upp fler flyers medan vi andra delade ut de som fanns, när vi tog fika paus då vek vi nya flyers som vi kunde dela ut.
Nicolas Sahlqvist, Deego Hussein och Egil Möller ordnade detta event som vi hade idag, på kort tid. Detta härliga aktivistgäng växte under eventet, så vid fikat var vi fler än när vi körde igång. Det värmer att individer hakar på för de tycker att sakfrågan är viktig.


600 fick vi utdelat i kylan, en svår konst när folk har vantar och händer i fickorna


Piratpartiets partiledare, AnnaTroberg:
– Det är inte olagligt att ge
internetaccess till vare sig Pirate Bay eller någon annan sajt, säger
Troberg. Det är upprörande att upphovsrättsindustrin ändå tar sig
friheten att försöka utpressa internetleverantörer och politiska
aktivister till lydnad och tystnad.
Troberg är också upprörd över den
kompakta tystnaden från det politiska etablissemanget:
Nedan länk till GP Där Anna Troberg skriver om:
 PIRATE BAY

Upphovsrättsextremisternas skräckvälde måste få ett slut



            Henrik Alexandersson Hax:
                                                                                    Antipiratbyrån i nya kläder – Rättighetsalliansen – kräver att Piratpartietskall sluta tillhandahålla internetuppkoppling för The Pirate Bay. Om det inte sker hotar man med rättsliga åtgärder, som i förlängningen kan drabba partiets styrelseledamöter ekonomiskt.







Jag länkar in Anna Troberg blogg där hon beskriver problematiken med att Piratpartiet hotas med stämning
P3 Nyheter

Piratpartiet i strid om The Pirate Bay, 


Min dotter Maloki var till Stockholm och demonstrerade  Tack till dig Marie Axelsson för att du fixade så jag blev Pirat. kram




Foto: Magnus Nilsson

lördag 16 februari 2013

Politisk familj, har jag upplevt det?

Vilken kväll med en typ av familj som vi kan tillhöra.
Paula Roth ordförande i Ung pirat Göteborg, sade till mig när vi hängde och käkade tillsammans. "Att vara med pirater är som som familjen" Dessa ord gick rakt in i mitt hjärta.
Ung pirat Göteborg samt Ung pirat Mölndal där Ordförande Deeqo Hussein    genomförde första styrelsemötet med bravur, bjöd in  oss pirater till denna kväll.
Åldersmässigt så var det en härlig blandning av yngre, unga vuxna och någon äldre, me.....he he.
Kvällen blandades med politiskt arbete, härliga samtal och skratt. Bättre än så här kan inte ett politiskt engagemang bli.
Jag Anne Kekki som nätaktivt känner mig hemma med piratfamiljen, känner i hjärtat att jag är med och har något att ge. Det ska bli jätteintressant att följa Ung pirats politik och delta, lyssna och lära mig av er yngre. Det jag känner är att gruppen är öppen och välkomnande samt har ett stort intresse att påverka framtiden som redan är här.
Som individer så ska ni tro på er själva, era olikheter och olika intresseområden ger en helhet som blir jättestark. Så var den du är och jag kommer att vara den jag är. För ni ger känslan av att du är okej som du är. Att bejaka varandras olikheter är en styrka som pirater har. För sammanlagt blir det en stor kraft.






Vill även nämna att från Ung pirats förbund, deltog Gustav Nipe som är Förbundsordförande
Från Ung pirat väst deltog Rickard Wahlander samt Adam Eltér