tisdag 26 februari 2013

Måste vi visa pass för Polis pga REVA?


Vägra visa pass och leg pga REVA


Leif GW Persson i SVT's veckans brott sågar REVA längs fotknölarna och manar till civil olydnad! 
Skriver Nicolas Sahlqvist på Facebook idag . Jag instämmer i detta att det finns en enkel aktivism som kan fälla denna åtgärd som polisen via politiska beslut tvingas göra mot oss. 

Programmet Veckans brott ägnar 5 minuter, värdefulla minuter där GW berättar om att problemet med REVA där politiker beslutat att detta skall göras för att jaga illegala invandrare i Sverige. Polismyndigheterna har i sin tur beodrat ut poliser på detta mycket integritetskränkande  arbete. Det handlar inte om brottet illegal utan om att 90 procent av de kontrollerade bor har har rätt att vistas här i Sverige, 9 av 10 individer blir utsatta för en stötande behandling som ej tillhör en rättsdemokrati
Det som berättas är även att vi har en övertro på polisens rättigheter. Så GW uppmanar att inte visa pass om du till hör de 9 som ej aktuella i något brott i vårt land. Denna vändning gör att polisen säger att de klarar ej politikernas arbetsorder, då går frågan tillbaka upp till de Politiska beslutsfattare som helst ej vill vara inblandade i denna rättsfråga i verklighetens Sverige.Här är hela programmet på Svt och Heter Veckans brott, 45 minuter in på avsnittet ägnar de mycket intressanta 5 minuter till denna stötande behandling av individer i Sverige.

Stor eloge till Kriminologiprefessorn Leif GW Persson och programledaren Camilla Kvartoft, som gör ett mycket sevärt och lärorikt program

Här är länk in till
i Göteborg där vi Pirater kommer att samlas under vår Piratflagga mm, nice. Kom och var med oss
OBS TIDIGARE DEMO EJ AKTUELL


RTTwitterFredrik Carlén ‏@MonoidSe
Om polisen frågar efter id/pass, börja med att fråga efter "tjänstekort för polisman". Polisen har id-tvång, inte du.  

Nej till rasprofilering! säger Ung vänster Göteborg

Demokrati, rättssäkerhet och etik är fundamentala för polisverksamheten, men har fått stå tillbaka då regeringens politik ensidigt varit fokuserad på effektivitet. Det skriver Lena Nitz, ordförande Polisförbundet.

 ”Jag har inte planerat några särskilda åtgärder med anledning av de här aktiviteterna”, var justitieministerns fyrkantiga svar på reporterns frågor i radions ”P1-morgon”.
Eftersom vi kom in på Justitieministern, så länkar jag in en härlig samling som Piratpartiets Anna Troberg skrivit om Asks påhitt.

Uppdaterad  28 maj 2013
Östgötacorrespondentens reporter Héctor Barajas greps i lördags av polis när han bevakade en SD-demonstration i Linköping. Motivering var att han "inte såg ut som en journalist".
Skriver Resumé idag, detta är ju helt enligt vad poliser är beordrade att göra av våra politiska beslutsfattare, dags att ta beslut om att riva REVA och göra oss individer jämlika inför lagen oavsett hur vi ser ut. Det är inte mänskligt att en del av oss som bor i Sverige ska behöva känna sig kränkta av den politiska makteliten.

Uppdaterad 10 juni 2013
Är denna varning från polisen dödsstöten för REVA? Polisen uppmanar oss att kräva legitimation av individer som utger sig för att vara representanter för vår Polismakt, detta är en bra uppmaning samt att det vänder på hela steken gällande REVA.

Polisen varnar för låtsaspoliser

Länsar konton och stjäl Släpp inte in en polis utan att få se legitimation först - det är polisens råd till allmänheten efter att ett flertal bedrägerier ägt rum i Stockholms län.

4 kommentarer:

 1. Mycket bra sammanfattat! ;)

  Tyvärr så vill inte Facebook (FB) visa min post om man inte är inloggad så för de som inte har FB så återpostar jag här vad jag skrev:

  Leif PW Persson i SVT's veckans brott sågar REVA längs fotknölarna och manar till civil olydnad!

  00:45:20 - 00:50:00:
  http://www.svtplay.se/video/1059600/del-7


  - Nicolas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är otydlig när jag bloggar, ler, jag citerade dig i början, men vet att jag gör det otydligt ibland. *ler gott* Tack för kommentar. Jag länkade in Manifestationen som blir i Göteborg med.

   Radera
 2. Vad vet ni om de "papperslösa" som inte Migrationsdomstolarna fick veta när de beslutade att dessa personer inte var berättigade till asyl i Sverige...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skriver om att vända på en sakproblematik. Alltså om 90% reagerar på att bli kontrollerade, så skyddas ju de 10% som behöver skydd. Nu har tom Poliser reagerat själva på denna arbetsuppgift där de tvingas att gå på folk som rör sig i det offentliga rummet. Politiker som tar sådana här beslut ska ha obehaget tillbaka till sitt bord. Samma obehag som Poliser känner och de som rör sig och känner rädslan för att bli kontrollerade. http://www.fria.nu/artikel/96629

   Radera