torsdag 24 oktober 2013

Vem övervakar vem, samt vad gör FRA?


Amelia Andersdotter foto: Anne Kekki

USA förnekar att underrättelsetjänsten NSA avlyssnat förbundskansler Angela Merkels telefon. Men om det är sant är det en komplimang, anser en tidigare CIA-man.
Det går inte att ha massövervakning och insyn i allas privatliv utan att rättigheter kränks, skriver EU-parlamentariker,   Amelia Andersdotter (PP).

Den politiska världen har istället kommit på att vi har faror som vi måste leta efter, med en myndighet som heter FRA, som de själv skriver:
FRA är en civil myndighet FRA:s verksamhet bidrar till att skydda Sverige och svenska intressen. Det sker dels genom att vi ger våra uppdragsgivare unik information om viktiga utländska förhållanden av betydelse för svensk utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik, dels genom vårt arbete med att stärka informationssäkerheten hos samhällsviktig verksamhet. 
Lite pinsamt att citera in deras egna ord här känner jag, för de rimmar enormt illa med vad de *pysslar* med. Jag kommer att hämta lite länkar nu, speciellt från AnnaTroberg Piratpartiet, som bevakat FRA och sett hur de sålt Sveriges röv till USA, genom att signalspana på nätet och sedan tro det om ni vill, lämnat ut uppgifter till dem. En civil myndighet i Sverige har tagit ställning i nätkriget och bestämt att vi hjälper USA.
Hur kan då en myndighet bara så där lämna ut uppgifter till ett land funderar jag på, som är så naiv att jag trodde all sk underrättelse och signalspaning går genom Rikskriminalen och SÄPO, samt helt efter våra lagar och regler om hur en begär tillstånd för att spana, lyssna mm?
Nu ska ni få höra på fan, det finns ett enkelt ord som FRA kan använda för att lämna ut uppgifter hur som helst och vart som helst och ordet är................UTVECKLINGSARBETE........ Detta vackra ord har används för att vi trasslat in oss i en krig på nätet och vi har tagit ställning i det genom att samarbeta med Obama?
Anna Troberg, partiledare för Piratpartiet var med i Studio Ett och pratade om detta, känner att jag fastnar i det där ordet, utvecklingsarbete när jag ska länka in och citera. Det är en rädsla som väcks inom mig för att FRA, har en sådan önskan att lämna ut oss, det borde skrämma fler än mig.
DN rapporterade i dag om en "bakdörr" i Signalspaningslagen som möjliggör för Försvarets Radioanstalt, FRA, att samla in, lagra och lämna ut hur mycket information som helst. Genom att kalla det utvecklingsarbete kan myndigheten undvika de begränsningar som vanligtvis gäller, där en detaljerad ansökan ska prövas av Försvarsunderrättelsedomstolen.
Visst har FRA fått kritik, men vi vet inte riktigt vad för kritik? kanske någon vet det, som inte ens förstår vad den vet? Detta är så stora och allvarliga frågor när vi tydligen valt sida i en pågående maktkamp om vem som har rätt till min och din information.

Personligen är jag inne helt på linjen att skrota myndigheten FRA eftersom det framkommit att vi försätts i större fara som land genom deras *utvecklingsarbete*.


Uppdaterat 9 december 2013

Amelia Andersdotter har funderat lite runt detta igen, med tankebanan, ska vi verka för fred eller krig via nätet?

”Övervakning görs upp i slutna rum”


Peter Sunde Kolmisoppi, skriver om att skrota FRA, samt att ställa ansvariga till svars? Vart ska vi ställa dem undrar jag lite då?

FRA–lagen kuppades igenom för USA:s skull


Att verka för ett fritt internet är en kamp som aldrig får sluta, där vi värnar om våra personliga slutna rum, integritet och självklart ska vi inte inte genom beslut, som ingen vet vem som tagit dem eller vilka, välja sida i ett nätkrig. Som enskild individ är det viktigt för mig att berätta att jag är ej med i detta val.  Jag känner en sådan tacksamhet och glädje i att Uppdrag granskning samt SVT, tar i detta och gräver upp vad egentligen FRA är och vad de gör? Uppdaterad 10 januari 2014

 Anna Troberg, Piratpartiet partiledare skriver i IDG:


Året avslutades med ett otrevligt övervakningsfyrverkeri. Der Spiegel avslöjade att NSA i smyg genskjutit leveranser av Iphone-telefoner för att kunna infektera dem med spionprogrammet DROPOUTJEEP innan de skickades vidare till slutkunden. Programmet ger NSA möjligheten att bland annat läsa sms, mejl och kontaktlistor. Programmet ger också möjligheten att aktivera telefonens mikrofon och kamera.
...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar