torsdag 23 maj 2013

Vad fångade mitt intresse på sommarens första GeekWalk?
Denna GeekWalk i Göteborg började på Järntorget, ett sommartecken var fontänen som nu var full i vatten och förstärkte skönheten på torget. Mellan åren 1785 och 1892 fanns här den järnvåg där allt järn skulle vägas och kontrolleras, därav torgets namn sedan 1867.
Skrolla ner, mer text där, *ler gott*

Som synes på dessa två bilder så fångade vi som vanligt en mycket trevlig och givande stund tillsammans, känner att #geekwalk, GeekWalk Göteborg kan jag jag verkligen rekommendera, gruppen är fri och samtidigt upptäcker vi staden tillsammans, ger varandra kunskap och kuriosa om platser vi går förbi. Själv får jag en mycket positiv energi av samtal, promenad och att vi ser så olika på tex fotomotiv, vilket är utvecklande och spännande.

Kamera är en smart telefon Samsung GALAXY S II, foto Anne Kekki


Hittade älgen Helges torn på en affisch 

Tjärad furu, doften är för mig ,ett enormt positivt barndomsminne av tjärade ekor
Min favoritplats var nog denna gång Masthuggstorget i Göteborg, där sk masthuggare arbetade med att göra master till fartyg i ca 200 år. Torget uppmättes till 2 795 kvadratmeter år 1900. I december 1971 placerades skulpturen Masterna av konstnären Erling Torkelsen på torget och den 13 meter höga, Skulpturen i tjärad furu, har sedan dess satt sin prägel på platsen.

Den första delen av muralmålningen
På vår promenad så träffade vi på muralmålning, samt att vi fick en genomgång av målningstekniken som i detta fall var en vanlig bred pensel samt en smal pensel som syns på bilden. För mig rent historiskt har denna form av måleri, som i detta fall hade ursprung från Chile ett politiskt värde, att genom väggmålning föra politiska budskap vidare till varandra i ett land under förtryck. Så denna vägg representerar frihet för mig.

Den andra delen av pågående muralmålning

Vågade bara smyga in och kika på entrén på WANDAS
Här länkar jag in en bloggpost om vad jag känner runt detta med att fotografera. Det är bara jag och motivet i stunden.
Här passade jag på att gå in en sväng

3 kommentarer:

  1. Ja det var både en trevlig och givande promenad. Dessutom var det kul att träffa er som jag bara har sett på Facebook.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar, ja ett mycket givande sätt att umgås, samt kul att träffas AFK, IRL, som du skriver. Ha en bra kväll

      Radera