tisdag 17 juli 2012

Är det okej att kika på gäster hemma,via mobil?




"Stå inte och undra om din nattgäst har gått..." eller:
"Stå inte där och undra om hantverkarna är klara..." 
I stället för att undra, föreslår reklamen undertecknad Kjell & Company, att du ska kolla i mobilen. Kampanjen berättar vidare om kameror du kan installera i hemmet för att se vad som händer, via din smarta telefon.
Var går gränsen för vad du som individ kan tänka dig att göra emot personer som finns i ditt hem.? Ska dina besökare börja kolla runt om du installerat kamera för att kunna kika i din telefon vad de gör i ditt hem?

Hemelektonikkedjan Kjell & Company tycker att du ska göra det, för att de ska tjäna mer pengar, skriver Nyheter 24
Jag tycker att även Företag bör sätta gränser för vad de säljer till oss. Samt att du bör vara vaksam nu som besökare i ett hem, tänk om du blir kameraövervakad. Pervon kan ju sätta upp en övervakningskamera på toan och kika när du besöker den. Var sätter vi gränsen för vad som får säljas? 

måndag 16 juli 2012

Vad känner jag för hackare, inom Anonymous idag?



Den nya sajten, Paranoia (Potentially Alarming Research: Anonymous Intelligence Agency), har funnit sedan mars i år och precis som Wikileaks utgår den inte från eget insamlat material, utan från dokument som läcks av källor runtom i världen.
Okej jag gillar dem idag med. för grupper av hackare visar vad nätinformation är svårt att lagra. För mig blir det en mycket enkel koppling som tyvärr ej kopplas av våra lagstiftare. När de på allvar tror att våra nätkontakter och nättrafik kan lagras i 6 månader, utan att det läcker.

SVT skriver om att Operatörer tycker att Datalagringsdirektiven Dld, är ett fiasko
SVD skriver: Vem pratade du med i telefon i går? När och hur länge surfade du på internet? Vem skickade du ett sms till och var befann du dig när du ringde med mobiltelefonen? Det är några av de uppgifter som telefonbolag och internetoperatörer numera tvingas lagra i sex månader.
 NyT– Jag har kontakt med många operatörer och vi pratar nu om upp till tolv månader innan systemen är på plats hos en del. Alla parter hade tjänat på att justitiedepartementet gjort sig mödan att prata med oss innan lagen stiftades. Men det har varit en attityd att ”vi berättar för er hur ni ska göra”. Det kanske funkar i andra sammanhang, men om man inte förstår tekniken blir det lätt fel, säger Nils Weidstam, näringspolitisk expert på branschorganisationen It- och telekomföretagen.
Samt att denna arbetsuppgift och ansvar är lagt på våra nätleverantörer. Deras mål är ju att sälja nätuppkoppling till oss så billigt och konkurenskraftigt som möjligt. Om en har lite logiskt tänkande så är det ju självklart att rent ekonomiskt så kommer ej stora resurser läggas på lagringen.Frågan blir ju: Vem ska betala denna lag? Blir det jag? Vem tar ansvar för om mina uppgifter plockas ur lagret? Vem skyddar min integritet?


Sidersiska siktet
datalagringsdirektivet visar sig vara det fiasko som alla förutspått

söndag 15 juli 2012

Är jag psykiskt sjuk?

Anne Kekki och Qarma
 Först vid vuxen ålder fick jag hjälp med mina själsliga sjukdomar, trodde att en äter inte medicin för psykisk ohälsa eftersom ingen pratade om det. Jag fick kämpa med panikångest, vilket blir vardagligt inslag i livet, en liksom tror att en ska vara sådan. Utvecklade även depression till den gränsen att jag funderade på att ta livet av mig.

Idag förstår jag att många äter mediciner mot psykisk ohälsa och det är inget konstigt med det. Men du ska veta att det är inte än idag okej att prata om sådant. Det jag vill säga dig är: Sök hjälp om du har psykiska problem och var inte rädd för att medicinera, du själv känner om du blir bättre i själen annars byter du preparat. Det finns en fas när en börjar med tex antidepressiv medicin där en kan må dåligt i början innan substansen kommer i balans med kroppen, denna tid kan vara tuff men vet du om det, så går det lättare. Jag har funnit en nivå där jag mår bra nu och fungerar som jag ska.


Utöver dessa käkar jag även ångestdämpande medicin. Dagligen för jag en kamp mot detta beroendeframkallande preparat för att ej gå in i dimman och bli för Zombieaktig. Jag vet att det är bra med oro för den berättar något för mig, så jag kan ta tag i saker och finna lösningar på hur jag ska förbättra mitt liv. Känner mig inte rädd för att äta dessa tabletter, jag får hjälp att stilla mig när ångesten blir till attacker. Samt till kvällen för att komma till ro och kunna somna.


Så jag har depression och ångest som min psykiska ohälsa. Men tack vare att jag tar hjälp och stöd av de psykiska kryckorna, så är jag glad och mår bra. 

lördag 14 juli 2012

Piratskutan Arwen var är den?



Seglingen började i Oslo och sedan dess har vi stannat i Strömstad, Havstenssund, Grebbestad och Fjällbacka. Efter Smögen kommer vi fortsätta söderöver till bl a Kungshamn, Lysekil, Uddevalla. Under vägen lägger vi till i alla hamnar vi kan.
Berättar bloggen som skrivs under resan  Så vill du träffa och besöka skutan, så följ bloggen som jag länkat in. Jag ser fram emot att besöka dem när de kommer till Göteborg.
Besättningen kommer att byts efter vägen, jag önskar alla en trevlig upplevelse. Här är gänget som startade resan


fredag 13 juli 2012

Har Partille vackra blickfång?


 Härlig promenad väg till butikerna från Höghuset där jag bor. Jag följer en grusväg som kantas av vackra planteringa, som jag ej vill fotografera för de tillhör lägenheter som jag passerar. Grusvägen är jättebra för mig som har bekymmer med kroppen, jag går mjukt och och får ett varierat steg medans jag går.
Traskar sedan vidare förbi en kyrkogård, som är full av blommor. Härlig träd kantar vägen som ger skydd mot sol och en känner sig fri när en går under dessa vackra lövverk.

Här har jag efter ca 15 minuters promenad ett stort köpcentrum. Till höger om min härliga promenadväg går en stor trafikled, så blandning av natur och storstad är påtaglig.

 De sista fyra bilderna är tagna från samma plats. Naturen med en härlig skogsdunge samt en strilande bäck och vänder jag på mig så har jag butikerna några meter ifrån mig. *coolt*


uppdaterad med en bild 5 september 2012
uppdaterad den 4 september 2012





onsdag 11 juli 2012

Vad tycker jag om Anonymous?


Anonymous slår till mot nätpedofiler

Hacktivisterna har inlett "OperationPedoChat" som ska slå ut barnporrsajter och pedofilnätverk.


Läste detta på Nyheter24 och blir glad. Jag älskar hackare som arbetar positivt för att skydda individer och göra en skillnad till det positiva. Så från mig kommer en stor eloge till er som jobbat med denna insatts för barns rätt till trygghet.

Samtidigt så är ni bra på att visa, det som våra makthavare försöker säger är tryggt, att Datalagringsdirektivet är direkt farligt för vår integritet. Det går ej att förvara uppgifter på nätet, inga problem för en duktig person att hämta uppgifter och lägga upp dem offentligt.
Så du som är som jag en vanlig nätsvensson, tala om för ditt politiska parti att du ej vill bli övervakad av Svenska regeringe, eller tvångsregistrerad

En lag om hantering av känsliga personuppgifter kritiseras av Datainspektionen och Justitiekanslern, uppger Ekot.

söndag 8 juli 2012

Är du vaken nätaktivist?

En utredning som bör behandlas snabbt och rättvist. Kontrollanten Eva kan behöva nätets stöd om hon har behandlat ministern Ewa Björling (M) lika rättvist som hon behandlar oss när vi går igenom säkerhetskontroller.


Aftonbladets Niwette Dawod har skrivit



Går utan lön
Underleverantören Securitas svarar via mejl att de ­inte ­redogör för personal­ärenden i media.
Eva går just nu hemma ­utan lön. Hennes fackförbund Transport ska inleda en ­diskussion med Securitas.
– Vi måste reda ut med ­Securitas vad som har skett innan vi kan uttala oss mer, säger Christian Grahn, ordförande vid Transport för ­Securitas i Stockholm.
Mina fingrar vilar på tangetbordet för jag vill att Transport och Securitas snabbt reder ut detta, för självklart är vi lika inför säkerhetskontroller. Finns inget som säger att någon minister inte kan precis som en vanlig, sådan där människa spåra ur och göra något kriminellt. Vi är som individer lika puckade och lika kloka, där finns en grundläggande rättvishet som vi ej kan radera med titlar eller inkomst.


Röda berget
skillnad på folk och folk.....
Minsterstyre.
Dagens lästips - om handelsminister Ewa Björling (m) som fick en kontrollant på fall...
Moderaterna=Maktmissbrukare
Skämmes, Ewa Björling
Makthavare.se:s Almedalslista
Nyhets Ankaret Piratpartiet
Behandla handelsministern som en vanlig resenär – en potentiell terrorist!Så kränkande


fredag 6 juli 2012

Fick jag ångest av G+ ?

Ja, vi skrev ett par trådar som sammanlagt med alla kommentarer ej blev så bra. Jag ska inte kasta sten i glashus för jag var själv med och kommenterade. Sammantaget blev trådarna negativa fast startfrågan ej hade den inriktningen. Vad vi gillade att se i våra flöden, men snabbt blev det en massa kommentarer om vad vi inte gillade. Alla dessa negativa kommentarer gav mig ångest oro. Med frågeställningar till mig själv, postar jag tråkigt, fel bilder, fel inlägg är det fel att posta min blogg där mm?
Denna oro satt i ett tag men sedan vaknade jag positivt av en tagg på G+ #jagpostarvadjagvill . Självklart som individer har vi olika intressen olika saker som i stunden är positivt för just mig. Jag vill ha ett blandat flöde, för att utvecklas som Anne Kekki. Så hjälp mig med det och posta vad du vill på G+

Jag skriver detta inlägg. för det kanske var fler som tog illa vid sig. Vi som individer har rätt att äga friheten där vi är på nätet och göra som vi vill. Jag kommer att  #jagpostarvadjagvill . Du som läser kan följa kommentera eller avfölja, för det är du som individ på din plats på nätet som bestämmer vad du vill se.


foto Ein Andersson

Så nu kör jag på, gör du med, så mitt flöde fortsätter att vara varierande och rikt.

tisdag 3 juli 2012

Sverigedemokraterna och en speciell pirat?

Emil Isberg
Sverigedemokraternas Jimmy Åkesson höll sitt tal i måndags under Almedalsveckan i Visby.
Jag har konstaterat att det ej var så många åhörare, men det var en viktig representant där för Piratpartiet. Emil Isberg var där och lyssnade ordentligt på vad Jimmy hade för nyheter att komma med. Efteråt sätter han sig och fundera och skriver om hur han uppfattade talet och hur läget är för Sverigedemokraterna nu.

När det gäller talet Jimmie Åkessons tal är jag dock rätt missnöjd. Jimmie sammanfattade vad de påverkat och där fanns det knappast något om invandringen med. Inte för att jag är överens med SD om deras invandringspolitik eftersom den är helt uppåt väggarna, utan för att väljarna valde in SD för att de skulle röra runt i den politiska röran. SDs valfråga var just invandringsfrågan, men de har inte gjort något alls.
Skriver Emil bla. Det jag uppskattar är att  i sin text så tar Emil upp frågan om hur ett demokratiskt Sverige bör fungera. Jag känner att för att bemöta Jimmy Åkesson, så bör en faktiskt lyssna på honom. Sedan har jag nog tidigare sagt det men jag drar på igen. Det finns en anledning till att SD sitter i Riksdagen, övriga Riksdagspartier bör kanske våga tänka på det, samt använda justa demokratiska former för att minska behovet av ett parti som vi nu lyckats få med.


måndag 2 juli 2012

Finns Piratpartiet?


Foto: Jonathan Reider Lundkvist
 
 Klippet i Raka svar finns här---->Expressens Niklas Svensson frågar Piratpartiet ledare Anna Troberg just den frågan i #rakasvar #Almedalen, detta är taggar från twitter, om ni vill följa vad som händer på Vuxenkollot i Visby

Anna Troberg finns och vi pirater finns. Kanske är det som Anna säger att vi jobbar hårt med att bredda vårt partiprogram inför nästa val. Kanske är det så Niklas att du har många pirater runt dig som ser till att du kan använda nätet, sociala medier och samspela med oss politiskt aktiva, på ett samtalande sätt. Utan att du vet att de är pirater.
I klippet så pratar Anna och Niklas om ACTA, hur vi hördes genom att krafterna enades i demonstrationer och via nätet. Mycket av journalistik, politik och privatliv är nätet idag. Värna om vår integritet så som vi pirater önskar.

Emil Isberg tänker träna med Säpo, haka på och kolla hur de tränar sig, för att orka jobba med individers säkerhet 
 Varje morgon joggar säkerhetspolisens personskyddsgrupp en runda för att komma igång. För att informera om deras verksamhet bjöd de in allmänheten att vara med under derasträningspass.
Någon pirat kanske filar på en debattartikel?

"Missad chans att försvara det gemensamma kunskapskapitalet" DN debatt hittar jag Anton Nordenfur  och Kristofer Petterson.



uppdaterad 4 juli 2012


Anna Carlson/Kulturskaparna har inte sett pirater i  och ser det som att  har vunnit.
Till Anna Carlson vill jag säga att de står och lyssnar på dig, bara så du vet att de finns.

Uppdaterat 8 juli 2012

Almedalen, varför är vi där?





Jobben - Politikerna går vilse i Almedalen