torsdag 3 maj 2012

Är jag konstig?

Visst är jag det precis som alla individer så har jag mina *konstiga* sidor. Jag anser att någon form av normaltillstånd finns ej bland mänskliga varelser, fastän vi kämpar på för att dölja detta. Vi strävar efter en norm som ingen riktigt egentligen passar in i. Jag fick mig en verklig tankeställare när jag kikade på detta klipp med Opera duo Charlotte & Jonathan . Det som rör mig till tårar är dels sången men det som gör ont i hjärtat är alla fördömande blickar och kommentarer innan sången börjar. Normen är satt och viskningar och kroppspråk används för att tala om att Jonathan är konstig?


Min åsikt är att vi alla är konstiga i någon form eller i något sammanhang, det jag gör som är normalt tex tränar min hund i lydnad ute här å gräsmattan, ses nog som konstigt av en del som ej förstår vad jag håller på med. en sådan enkel sak som för mig är helt normalt, att låta min Qarma jobba lite med sitt huvud kan ses som enorm avvikelse från att hur en skall beté sig bland folk.
Sedan tycker jag att denna bild passar bra in i min tankegång. Den är gjord för att påverka gärna yngre tjejer till att köpa just detta plagg för att vara inne och normal samt modemedveten. Hallåå? Vem fan vill köpa kläder och sedan gå och klia sig i skrevet. Jag kan klia mig i skrevet med mina vardagsplagg. Tycker synd om både modellen som visas upp på detta sätt, samt de som kanske tror att detta är helt normalt? Att använda en sådan här bild för att ge oss en påverkan av en känsla av normaltillstånd är ju enbart knäppt.

13 kommentarer:

 1. Varför tycker du synd om modellen? Hon har väl själv valt att ställa upp, och fått betalt för sitt arbete?

  SvaraRadera
 2. @Aki för jag kan inte tänka mig att hon vill se sig själv på bild kliande sig i skrevet eller vad nu bilden är tänkt att förmedla för budskap till oss? Även om det är hennes yrke så har hon säkert som vi en känsla för vad hon ville med sitt yrke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så i samma artikel som du pratar om hur alla är konstiga vill du inte acceptera att hon också kan vara konstig? Vad tror du har hänt om du inte tror att hon var med på att bilden togs? Att hon neddrogades och ställdes i den ställningen? Huruvida du tycker om bilden är irrelevant, huvudsaken är ju att hon är med på det.

   Radera
  2. Du får ett svar av Nedmyr, här nedanför

   Radera
  3. Mja, Nedmyr svarade nog mer på ditt inlägg i stort. Min fråga var varför du tycker synd om modellen.

   Radera
  4. Aki jag svarade lite hafsigt, *ler* När jag läser Nedmyrs kommentar så förstår jag att modellen har valt själv att visa sig på detta sätt. Vanligtvis så är modellen ett verktyg för företag hur de vill visa oss något. därför jag tyckte synd om modellen.

   Radera
 3. Åhhh hon på bilden är ju en av mina förebilder när det kommer till att våga sticka ut och vara annorlunda med sin klädstil. Det är dessutom hon som har designat kollektionen som bilden gör reklam för, så förhoppningsvis finns det en tanke bakom den osmickrande handen :P

  SvaraRadera
 4. @Nedmyr ja då ställer det sig lite annorlunda, men vad är meningen med handen i skrevet?

  SvaraRadera
 5. Vad vill du förmedla egentligen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. *ler gott* Jag var på väg att svara hafsigt igen. Marcus jag vill ifrågasätta vad som är norm och hur vi stämplar varandra som *konstiga* när vi alla är speciella som individer

   Radera
 6. Hej igen Anne!

  Jag hoppas VERKLIGEN att du som jag, o dom flesta andra verkligen ÄR o försöker att vara hur konstig som helst!

  Att INTE vara konstig är ju bara...att vara intetsägande o inte tillföra ett jota till nån eller nåt annat här i samhället.

  Som jag sagt förut så finns det ju en anledning till att jag tittar in här.
  Vore du som alla andra o inte sa ett ord som inte nån annan redan sagt...., varför skulle jag i så fall titta in här?

  Nu vill jag ju inte med detta säga att du är "konstig" på det "vanliga" sättet utan bara säga att det som gör nåt intressant, (som du), är ju det faktum att du/nån säger/skriver nåt som man inte kan läsa på en tändsticksask tex. *ler*.

  Så, ser att har fått nåra kommentarer från nåra sura navelskådare som inte kan ta in nåt "annat".

  Jag håller jävligt med dig om han där på Youtubefilmen.Har sett den förut o jag både älskar den o kan som du förundras över hur han klassats ut redan innan han tagit en enda ton....
  Så, precis som du säger:

  Vi är alla konstiga i nån form.Dom som inte är det är totalt ointressanta att både prata med eller läsa nåt dom skrivit.

  Så, Anne, Skriv på som du gjort hittils! DU har rätt för det mesta vilket gör att jag tittar in för att kolla!

  Puss o kram
  Jan

  PS
  (O hemskt lessen Anne.Jag vill gärna hålla mig till den kontakten vi har idag om det är ok.)

  DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår kontakt via bloggen är helt okej, varje individ måste få bestämma över sitt eget liv. Jag blir glad när du kikar in och skriver. Du gör min dag med din kommentar. Ja och att vi bejakar våra egna *konstiga* sidor och ej kväver oss, det är viktigt. Bra att du skriver att du ej alltid håller med mig , det gör att när du bejakar mig så tror jag dig. *ler gott*. Det är ju våra *konstigheter* som gör oss intressanta i ett samhälle som kan vara ganska tråkigt utan detta inslag.
   Med *glittrande* ögon så skriver jag
   kram och puss
   Anne

   Radera