onsdag 14 mars 2012

Protest i Göteborg mot Datalagringsdirektivet (DLD), kommer du?

obnoxiuz och LM36 spelar låten "På Väg Ut" under ACTA protesten i Göteborg, Feb- 2012.
Filmat och redigerat av Henrik.T.


Riksdagen vill klubba igenom Datalagringsdirektivet (DLD) den 21 Mars så de kan börja gälla redan den 1:a Maj och då vi inte tror på ett mer övervakat samhälle med lagar som inte främjar samhällsutvecklingen så möts vi vid Götaplatsen lördagen den 17:e Mars kl 14:00. 
Denna gång är det okej med Piratpartimärken, pinz eller tröjor. Men ej flaggor, vi samlas runt sakfrågan tillsammans med övriga intresserade.

Efter ett års vila är Datalagringsdirektivet (DLD) återigen uppe för behandling i Riksdagen och nu vill man driva igenom det snabbare än någonsin. Tanken är att lagförslaget som bygger på DLD skall börja gälla redan den 1:a Maj. I en demokrati skall medborgaren ha rätt att syna makten, inte tvärt om. Just detta faktum gör att DLD inte bara är obehagligt utan rentav farligt för samhällsutvecklingen. 

Vad innebär Datalagringsdirektivet (DLD)?

Idag sparas information om vad du gör på nätet samt var din mobiltelefon är av tekniska skäl samt faktureringsskäl så kort tid som möjligt enligt lagen om elektronisk kommunikation, men om DLD införs så utökas detta till mellan 6 månader och ett par år. Detta innebär att information såsom uppgifter om vem du mailar till, var din mobil befinner sig eller hur länge du pratar med mormor i telefon kommer sparas i brottsbekämpande syfte.

 I Tyskland där direktivet är infört beräknar man att uppgifter som samlats in med stöd av DLD hjälpt till att lösa mindre än 0.002 % av alla brott. 


Riksdagen röstar i blindo om datalagringsdirektivet, skrivet av Anna Troberg


GP skriver om dagens demonstration

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar