måndag 7 mars 2011

Piratpartister kapar #svpol?
Jag kapade rubriken från Dagens opinion för den var bra.Dagens steg framåt står Jonathan Rieder Lundkvist och Marcus Schmidt för när det gäller att skapa en plattform för politiska konkreta förslag, enligt mitt tycke. Att faktiskt sätta sig och fundera ut något konkret, samt att alla får möjlighet att bli publicerade oavsett partitillhörighet, titel eller politikerstatus. Kanske tom partiohörighet?
Svensk politik domineras idag av en nivå som mest handlar om att gnälla på vad andra gör, utan konstruktiva förslag. Den senaste valrörelsen är ett exempel på det. Därför vill vi skapa en plattform där folk kan skriva sina egna politiska texter på och faktiskt göra det på ett vettigt sätt.
Sajten, som lanserades igår, är politiskt obunden, även om både Jonathan Rider Lundkvist och Marcus Schmidt, som är redaktörer, tillhör Piratpartiet. Än så länge finansieras den inte på något sätt, men hur det sedan ska se ut är ännu ovisst.
– Vi får se hur det går. Det enda vi gjort är att köpa domänen, så nu drivs den helt privat av oss, säger Jonathan Rieder Lundkvist.

Ni har snott namnet från twitter-hashtagen?
– Ja, det är avsiktligt. Den tillhör ju redan alla och vår grundtanke är ju densamma för hashtagen, att alla ska få publicera sina tankar och idéer, förutsatt att det är seriöst.
Avlutar Amina Djemili artikeln med.
Så var med och påverka den politiska utvecklingen i vårt land. Sätt dig, fundera och skriv konkreta förslag på vad som leder oss framåt till ett Sverige där vi trivs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar