torsdag 28 november 2013

Mina frågor, tankar till vänsterpartiet?



Som nätaktivist på nätet och i verkligheten för de unga vuxna i vårt vackra multikulturella land, så fick jag en del funderingar frågor inom mig idag. Vänsterpartiet här i Partille hade ordnat så att Jonas Sjöstedt som är partiledaren kom och talade om vilken politik om gäller nu när vi närmar oss valet.

Dels funderar jag på hur samarbetet ser ut mellan Ung vänster och Vänsterpartiet. Har de vuxna förmågan att lyssna och fånga kompetensen som de yngre besitter? Hur det är att ej ha ett billigt boende när en kanske lyckats få ett arbete eller tagit sig in på en skola på annan ort än där de bor?

Tusentals unga och studenter står och stampar i väntan på sitt första egna hem. Det är dags att den väntan får ett slut och att bostadspolitiken blir en av de viktigaste frågorna inför valet 2014, skriver ordföranden för SSU, Grön Ungdom, Ung Vänster och SFS.

Tvärpolitisk och sakpolitisk kamp för bostäder till de unga vuxna?


Kvällen var mycket intressant och tydlig i vad som gäller politiskt, skönt att höra att detta parti ej kommer att kompromissa bort sig i blocköverskridande samarbete. För mig känns det så skönt att höra en toppolitiker prata klarspråk och ge mig en stark känsla av partiets ställningstagande här och nu i tiden som är.

Jag deltar gärna på fler event som ordnas av Vänstern i Partille, vill gärna lära känna de unga vuxna i Ung vänster för att lyssna på dem och utveckla mina politiska värderingar och tankar. Hade ett intressant samtal ikväll med en ung man, fick inblick i vad han uppfattade som viktigt och samtalen rörde sig lite runt att jobba för minskade ekonomiska klyftor i samhället, för att minska segregation mellan oss i boendet och bättre möjlighet till eget val av vilken skola individ vill gå i mm.

Vänsterpartiet partiledare imponerar på mig, här är ett klipp där han visar hur Jimmy Åkesson ska tas, med sakfrågor, helt underbart att lyssna och se detta.



Måste berätta att jag var för blyg för att gå fram och hälsa på Jonas, ångrar lite nu att jag inte gjorde det.
...