lördag 28 september 2013

En promenad i livets tecken?

Igår promenerade vi en GeekWalk aka #geekwalk på några vanliga platser i Göteborg. Vi startade vid Stampens kyrkogård och orden Tänk på döden. Mementi mori. 
Vilket påbörjade ett fint samtal om livet. 
Läs mer här 
Skriver Maria Gustavsson som blir en fin inledning till min text:

Våra promenader som jag verkligen kan rekommendera är foto, samtal, se staden och fånga lite ny kunskap tillsamman. Framför allt fånga en stund av meningen med livet. Få vara den vi vill vara i stunden, prata eller gå tyst tillsammans och kika på vad som finns runt omkring oss.


Dagen blev en intressant stund med att se livet vi har och kan leva, vi samtalade  inledningsvis lite om ordet död, när vi samlades innan vi gick in på Stampens kyrkogård .

 Personligen så har döden försökt attackera mig ett par gånger sedan 2001, men som ni ser så kom jag undan. Så för mig gäller det att leva som jag är och vill vara. Att bejaka det levande i möten mellan oss individer är viktigt för mig. Ta sig tid att bekräfta någon som en gillar är guld värt. Själv blir jag så glad och får sådan positiv energi när jag kommer i vägen för någons bekräftelse av att jag är okej som jag är.                                                                            

Mina bilder idag visar livet, det gamla i staden som möter nuet och framtiden genom förändringar och byggen. Något räddas och får vara precis som det är, för att vi ska kunna känna att vi inte är den första generationen som står där och kikar, funderar och njuter av stunden.
Träden som Göteborg är så duktig på att vårda, de har sett staden växa från landsbygd till storstad, men de finns där för att ge oss en möjlighet att bara få njuta av dem och lyssna på vindens lek i bladverken. Vi upplevde på promenaden att vi behöver inte gå långt för att finna tystnad sedan fortsätta in i storstadens myller igen.


Denna bild känns som livet, ljus,sol, mörker, grönska, moln och blå himmel


En liten leksaksbil som funnit sin parkering, bejakar barnet i sinnet 



 Att klicka lite fel och ta kort på mig själv, när det är den röda busken som skall fotograferas, är min vettlösa puckohumor, som lockar fram skrattet som finns i stora mängder inom mig.

 Remfabriken var en spännande plats och stilla sig vid, mycket vackra detaljer på den gamla fabriken. Idag fungerar det som ett arbetslivsmuseum som drivs av Föreningen Göteborgs Remfabrik , bara att kika in på länken och se vad de bjuder på för aktiviteter.
Foto med blandat resultat: Anne Kekki

lördag 21 september 2013

Är jag snäll?


Det kan ni ge er på att jag vet nu, skulle bara ner och boka tvättstuga, hamnade hos en Afghansk, persisk flyktingfamilj på kaffe i det höghuset där jag bor. Jag såg ut som punkare Linderman, tant 55 år, eftersom jag bara skulle ner och boka min tid. Kvinnorna i Fatimas familj satte på sig sjalar när jag kom in, vad jag önskade mig en sjal på min punkfrissa då.
Jag berättade för Fatima ca 12 år att jag saknat henne ute på gården, eftersom jag ej visste att de har fått uppehållstillstånd och väntar på ett nytt boende. Överenskommelse gjordes där över kaffet att om flickan får göra ett facebook konto, så ska vi hålla kontakt. Jag berättade för flickan att jag tycker hon är trevlig och snäll, hennes familj var glada över det.

Innan jag gick sade Fatima att jag är snäll, mitt svar blev nu blir jag glad. En ung flicka som suttit i ett barnhem i landet Grekland och väntat i 6 månader på att pappa som var i Sverige skulle hitta henne och lyckas samla sin familj i Partille, vilket han lyckades med. Hon säger att jag är snäll, då finner jag ingen annan förklaring än att jag faktiskt är det. 

Var i ligger min snällhet, det är att jag behandlar alla som min jämlike, vet att folk som tror att de är i en högre rang än mig har väldiga problem med min typ av snällhet. De som gillar den är de som möter mig där jag är och vi fångar ett trevligt juste mänskligt möte med varandra.


Tuffa Anne Kekki är egentligen snäll


...



Jens mötte kärleken, men det var döden som kom?

Relationsmord är vanligt, när det kommer mig så nära så att jag känner den som blivit mördad, så förstår en mer hur allvarligt denna form är. När en glädjer sig åt en fin kärlekssaga och så slutar den på det mest makabra och tragiska sätt att Jens liv slutade med begravning i Forshaga kyrka igår.

Jag skriver denna bloggpost för att visa hur nära varandra nätet och verkligheten är, jag kommer ej att använda något material från Jens facebooksida, som nu är en plats för sorg och saknad.
Vad jag vill berätta för er att vänskaplig kraft är så stark i stunder så den rör om nätet, media och tillslut polisinsatserna. Jag såg när oron började växa över att ingen hört något från honom, samt att vänner började skriva *att jag ger mig inte förrän han är funnen*. Dessa krafter överfördes på oss andra, vi började sprida efterlysningen (i länken finns hela efterlysningen) som Missingpeople lagt ut. Denna spreds i en sådan omfattning, att media började intressera sig över försvinnandet, samt att polisen i Värmland dammade av uniformer, för de kallades till intervju och var ju tvungna att kunna redovisa något inför kameror och journalister. Sammanfattningsvis så vännernas engagemang vände upp och ner på mediavärlden, som tom sände direkt från platsen i Skoghall. Poliserna jobbade på som fan, för de blev ju fotograferade och intervjuade. Media fann tom en Riksdagsman som i intervjuer fick berätta om sin kontakt med mördaren.

Eftersom denna bloggpost är svår för mig personligen att skriva, så har jag bara så gott jag kunnat samlat länkar här under, till er som är intresserade av socialmedia, media och verklighetens samspel. Jag har ej kraft att sortera dem eller föröka bringa något sammanhang i dem, för mig personligen blev nätet, så verkligt att gränserna suddades ut.





”Jens, 27, ströps till döds”

”Gärningsmannen använde kraftigt våld”

Detta har hänt

26 juli: 27-åringen besöker sin mor.
27 juli: Någon uppdaterar Jens Janzons Facebooksida och skriver: ”Nu blir det Sthlm i eftermiddag och bo på hotell, o sen Cypern på måndag med älsklingen”.
29 juli: Paret skulle ha åkt till Cypern på semester.
31 juli: Pojkvännen skriver på Facebook att deras väskor med mobiltelefonerna i är på väg och att de snart ska kontakta oroliga på hemmaplan. Men ingen ringer hem till de anhöriga, som dessutom ser att meddelandet är skickat från en mobiltelefon.
5 augusti: Familjen anmäler 27-åringen försvunnen. Jens nära vän Jenny Harmati börjar ana oråd. Hon ringer runt till olika myndigheter och hos polisen får hon veta att pojkvännens pass är ogiltigt. Polisen uppger att han inte kan ha lämnat landet.
Jens pojkvän dyker upp hos en tidigare bekant utanför Enköping där han får sova på soffan. Han uppger att paret varit på Cypern och att Jens nu är hos sina föräldrar. Enligt flygbiljetterna ska paret inte vara tillbaka ­ännu.
6 augusti: Polisen inleder en förundersökning om människorov. Samma dag skriver 36-åringen: "Vi har sett att ni saknar oss. Men ni behöver inte vara oroliga!" på Facebook. Senare under dagen ringer han till Missing People och utger sig för att vara Jens.
8 augusti: 27-åringen hittas död i ett källarförråd vid sin bostad i Karlstadstrakten. Pojkvännen anhålls i sin frånvaro, misstänkt för mord.
9 augusti: 36-åringen grips vid 18.30-tiden i Enköpingstrakten. Han erkänner mordet i ett förhör under kvällen.
11 augusti: 36-åringen häktas på sannolika skäl misstänkt för dråp. Under förhandlingen medger han vållande till annans död.

Källa: TT

Åklagaren om Jens Janzon: "Blev strypt"




http://mikaelac.blogg.se/2013/august/har-ni-sett-min-forsvunna-van.html

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17256112.ab

http://www.expressen.se/nyheter/jens-27-misstanks-ha-blivit-bortford/

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17260666.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17260253.ab

Har någon sett Jens? RT : Snälla dela med era följare och kollegor!! Tack

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/27-arig-man-fortfarande-saknad




http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17264545.ab död

http://www.expressen.se/nyheter/jens-27-hittad-dod/

Den försvunne mannen hittad död: Den eftersökte Jens Janzon hittades under torsdagen död i anslutning till sin...
http://www.vf.se/nyheter/hammaro/forsvunne-jens-janzon-har-hittats-dod

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17266686.ab

http://www.nwt.se/hammaro/article1356042.ece

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17269663.ab

Polisen arbetar på Fredag natt med förhör Samt fler länkar finns här till nyheter gällande Jens försvinnande och mordet.
10 augusti erkänner 36-åring att han mördat Jens

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17272081.ab

Söndag idag och det hålls häktningsförhandlingar

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17273112.ab

....
uppdaterad 27 september 2013

Pojkvännen åtalad för mordet på Jens

uppdaterad den 8 oktober 2013

Relaterat (länksamling från VF)


Uppdaterad 19 november 2013

Domen har nu fallit för Jens mördare

Hovrätten sänkte tingsrättens dom för mordet på Jens Janzon i Skoghall utanför Karlstad i augusti förra året från 16 till 15 års fängelse.
– Det känns skönt att det blev straff för mord och att allt förhoppningsvis är över, säger Mikael Myringby, Jens Janzons bror.


...
Uppdaterad 2017 01 12

Postar ett par låtar med Laleh, som jag brukar gråta till och tycker de passar dig Jens.



torsdag 19 september 2013

Järntorget med bara bilder?












Foto: Anne Kekki

onsdag 11 september 2013

Tvärpolitisk och sakpolitisk kamp för bostäder till de unga vuxna?


Göteborg foto: Anne Kekki

Just nu sitter jag och önskar ett tvärpolitiskt samarbete över politiska gränser för boenden till våra unga vuxna, som får arbete eller ska studera. Länkar in tidigare skrivna texter gällande detta. Jag vet att Ung Vänster driver denna fråga just nu.  Jag sitter och drömmer om en tvärpolitisk online petition, som är så enkelt sakligt skriven, så att vi opolitiskt, tvärpolitiskt, organisationer, vuxna, unga vuxna, mormor, farfar och mm, kan skriva på och sätta tryck på byggandet av enklare billigare bostäder till de unga vuxna som ska studera eller arbeta.
Jag tycker att texten i den kan vara först på svenska, sedan engelska och kanske arabiska, tror i skrivandets stund att de är de tre största språken i vårt land.
Jag vet att trycket från de sociala medierna är så effektiv att skapa och väcka upp frågor, väcker journalisternas intresse, samt att då pressas politiker och makthavare till att visa på åtgärder. 
 Enkelheten att verka tvärpolitiskt är att folk är kloka nog att hålla isär grupper, samt att verka tillsammans synliggör ditt eget parti som en stark grupp som vågar samarbeta och hjälpa den idag mest utsatta gruppen som jag kallar unga vuxna. Det ger effekter att individer minns och tänker på de partier som vågade arbeta tillsammans och över gränserna, för att lösa den viktigaste frågan idag, enligt mig?


Anne Kekki: Studenter och bostadsbrist, har vi det i Sverige?03 Sep 2012
FAKTA Så ser det ut på studentorterna. I Sveriges förenade studentkårers bostadsrapport är det bara studieorterna Gävle, Härnösand och Karlshamn som får grönt ljus, vilket innebär att de kan erbjuda ett studentboende inom ...http://personligutvecklingmedpiratemom.blogspot.com/
 Anne Kekki: Demokrati i Göteborg?
01 Nov 2012
Utifrån denna inbjudan, här nedan så deltog jag i en grupp Visionsverkstad- Demokrati. Jag redovisar ej gruppens tankar, den sammanfattningen ser ni på bilden, strecken (markeringar) visar denna grupps prioritering av ...http://personligutvecklingmedpiratemom.blogspot.com/

Anne Kekki: Hur ska de unga vuxna studerande bo när hösten ...19 Jun 2012
Det kan inte vara enkelt att högprestera som en måste för att klara dagens skola om en ej har enkla grundläggande behov … Etiketter: bostadsbrist, förbundsordförande, Gustav Nipe, Newsmill, studentboende, tält, ung pirat ...http://personligutvecklingmedpiratemom.blogspot.com/


Härlig tvärpolitisk läsning gällande bostadssituationen för de unga vuxna


Tusentals unga och studenter står och stampar i väntan på sitt första egna hem. Det är dags att den väntan får ett slut och att bostadspolitiken blir en av de viktigaste frågorna inför valet 2014, skriver ordföranden för SSU, Grön Ungdom, Ung Vänster och SFS.

Uppdaterad 13 september 2013

 Kommunalråd (S): Ohållbar bostadssituation för studenter

Pengar flödar ur de kommunala bostadsbolagen
Uppdaterad 29 september 2013

Byggbonus för fler små bostäder