söndag 28 oktober 2012

Fick jag bilder från #Geekwalk?




 Dessa är tagna med min Samsung Galaxy s 2. Valde att ej redigera dem i laptop utan vill själv se resultatet av min redigering på plats när
jag fotograferade. Här nedan börjar jag med bilder från min vanliga kamera dessa kommer jag att redigera, Tar nu med en bild, här nedan, som tack för en helt underbar eftermiddag, samtal, foto, promenad och trevligt sällskap.
Maria Gustavsson och Ann-Christin Johansson









Här ovan är det bilder med min vanliga kamera, som jag redigerat hemma. Innan jag nådde er på Geekwalk, så hamnade jag mitt i ett vägarbete, var ju tvungen att stanna till med kameran


fredag 26 oktober 2012

Social media club Gbg, är de föregångare i att använda nätets teknik?

Bild tagen från mitt hem på event, samt Hangout.

Har precis fått bekräftat från säker källa: Att vi här i Göteborg är föregångare i att använda Hangout som en samverkande nätteknik som hos oss, ligger på exprimentstadium,  till de event som Smcgbg håller, då är det föregångare i Sverige jag menar.

Hangout är en tjänst som utvecklats i Sverige ,Computer Sweden skriver om Googles videosuccé, som än så länge ej så mycket använd av oss här i Sverige. Så det känns jättespännande att vara med och jobba fram ett sätt att få till ett samspel mellan ett Irl, Afk träff med olika teman och att det samtidigt kan finnas en grupp som jobbar tillsammans via hangout. Jag kommer att tillsammans med Daniel Karlsson Göteborg sitta med laptop på Smcgbg:s event och jobba fram ett fungerande samspel:

Det gäller att hålla reda på tekniken,streming och ljud från event 
Få gruppen i Hangout att känna sig delaktiga, få in frågorna i Hangout
Samt att kunna Hangouts funktioner, arbetet blir mer koncentrerat på frågor och ej hur det fungerar 
Hinna vara lite social på eventet, varav en bör vara fokuserad på Hangout under temaarbetet.

Så frågan idag är hur vi ska få till detta i verkligheten? Svaret är nog att fortsätta prova sig fram och finna lösningarna efter vägen. En uppdelning av arbetet, så att varje laptop har focus på rätt arbetsuppgift, samt att med tiden koppla in fler datorer i detta om behov finnes, för att få en fungerande positiv och trevlig aktivitet.

Jag heter Anne Kekki och är en tvärpolitisk nätaktivist för frihet mot censur och framför allt så har jag fokus på de unga vuxnas situation i vårt Sverige. Det är genom mitt intresse som nätaktivist som jag ramlat in i detta spännande utvecklingsarbete.

Daniel har tagit lite bilder från eventet idag, jag lånade ett par till denna bloggpost.  Ett par regler för att delta på en hangout, kom jag på strax innan det var dags:

1 Fixa håret och måla dig om du vill
2 Se till att du även är klädd på nedre delen av kroppen, ifall du reser dig och går iväg en sväng



Foto Daniel Karlsson
foto: Daniel Karlsson













Foto: Maria Gustavsson
Så här kommer det att se ut på Social media clubs event. Ni ser Daniel med sin laptop mitt i temalunchen, det är den närvaron vi ska utveckla med ett Hangout samtidigt

Här ett blogginlägg från deltagare på detta event, om bildens betydelse, som ni ser ovan så är bilden viktig för mig i ett blogginlägg.
..

Behöver jag nödpaket hemma när jag bor i Partille?



Efter ett halvt dygn av ett helt strömlöst samhälle, så inser jag att detta behöver jag som privatperson vara förberedd för. Vintern står för dörren och när händer detta igen, att hela kommunen släcks ner?

Det jag bestämde mig för snabbt var att ej lämna min lägenhet på våning 9. Ett totalt mörker ute är något som jag vet hur det är, efter att ha bott på landet. När det normala nattljuset försvinner från hus och gator så finns ej något där ute än det helt svarta som är ett totalt mörker.

Redan igår på kvällskvisten kände jag hur kylan började krypa in i min lägenhet även om det bara var ca 0 grader ute. Det blev att sova med kläder på och extra filtar.
Ladda batterier innan du behöver dem

En lista på vad jag behöver ha hemma är:
Ljus och värmljus
Batterier till mina små ficklampor
konserver, med manuell burköppnare så att en kan få mat i sig.
Följa väderprognoser och förbereda med att ha vatten i dunk
Listan kommer nog att bli längre, när jag tänkt till lite



tisdag 2 oktober 2012

Hej vuxna, kan en tjej på 25 år vara klok?


Idag lyfter jag in en blogg i sin helhet. Denna kvinna på 25 år önskar att vara anonym, men att ändå ha möjligheten att uttrycka sig på nätet. Hennes bakgrund är övergiven av sin familj. Hon skriver om saknad av relation och sorg över detta. Detta inlägg som skrevs igår tycker jag visar på ett sätt att hitta ord och tankar på hur en kan trots en stor förlust gå vidare i livet. Samt att analytiskt se hur det kan bli juste även i framtiden. En stor eloge till dig för att du tar steg framåt trots motgångar. Samt att detta är för mig ett viktigt exempel på hur vi kan nå varandra över nätet, med varma tankar och ord som kanske fler delar och känner.  Så varsågod och läs dessa vackra ord:

Till ickebefintlig officiell samtalsterapeut

JAG KAN PRATA OM VAD JAG UPPLEVER, MINA ÅSIKTER OM DET OCH MINA ANALYSER OM DET. MEN INTE OM HUR JAG KÄNNER.

DET BEHÖVER JAG GÖRA NU, SÅ JAG GÖR DET HÄR.
Jag märker att jag ofta tänker på vilka personer jag vill hitta ersättare till. Men jag borde verkligen inte tänka så.
En människa kan inte ersättas med en annan. Du kan aldrig få samma förhållande med en ny partner, som du hade med ditt ex. Du kan aldrig byta ut ett barn mot ett annat. Eller ersätta en förälder med en annan. Det kan aldrig bli samma och det är ingenting man ska sträva efter.
Med varje ny människa kommer en ny relation. Den relationen kan ha många likheter med något du tidigare haft, men du kan inte förvänta dig samma sak.
Att det är så behöver nödvändigtvis inte vara dåligt. Man kommer alltid sakna de bra sakerna med ett förhållande man inte längre har, eller en person som inte längre finns med i bilden. Men man kan också hitta nya personer att älska och att bli älskad av, och även om de inte kan ge en exakt samma sak som man förlorat, så kan man skapa en relation som kan bli lika bra.
Det däremot, är något att sträva efter.