torsdag 22 september 2011

Regeringskansliet är det en bild av Sverige?

Ja gårdagens uppdrag granskning som handlade om hur lagen om anställningsskydd sattes ur spel - i regeringskansliet. För mig var det en helt vanlig beskrivning av hur vårt välfärdsland har fungerat en längre tid. Så jag välkomnar regeringskansliet till verkligheten för oss som bor i Sverige.


 Programledare: Karin Mattisson. länk till avsnittet.

fredag 16 september 2011

Fungerar gästnät för dator på Forshaga bibliotek?

Glad i hågen sätter jag mig på Forshaga bibliotek, tillsammans med andra besökare och kopplar upp mig på det fina gästnät som erbjuds för våra datorer.
Vad händer jo jag som gäst blir utslängd från nätet när kommunens ordinarie system behöver kraften. Som föreningsaktiv samt att jag har krånglat mig hit för att kunna njuta av en bra uppkoppling på nätet, så känns det inte bra.

Hoppas verkligen att Forshaga kommun kan lösa detta för oss som lever i framtiden som är här. Att sitta med sina datorer på biblioteket är ett bra sätt att umgås.

torsdag 15 september 2011

Vem fan törs erkänna att den är fattig i Sverige?

Det är inte många av oss som vågar ta ordet i vår mun. Vi har skapat ett ord i den politiska världen som kallas barnfattigdom i Sverige. Det måste vara det fegaste sättet vi har gjort för att våga se vår välfärd rätt i ansiktet. Det måste ju heta hela familjen fattigdom, falukorv är ju finmat för många i vårt land nu.



Fler väljer falukorv framför finmat 

skriver Sveriges Radio P3 om

Är jag stark eller svag?

som individ är jag utåt sett enormt stark, klarar av det mesta jag hamnar i och reder mig i olika situationer. Men Anne är en hel individ med många svaga sidor som gör mig enormt osäker i vissa situationer. Som äldre vuxen så har jag ju med tiden lärt mig att dölja dessa sidor, för att helt enkelt skydda mig själv.
Vad har nu detta med piratpartiet eller ung pirat att göra, eller annan föreningsverksamhet? Det kan yttra sig i former som att en slänger käft med varandra. Detta att ha en ton som är enligt oss rå men hjärtlig är ett känsligt farligt sätt att umgås. För är individen svag i stunden, vilket vi alla är, så kan det skada mer än vi anar. För det finns en gräns i detta sätt att umgås som en inte vet när den går över i kränkning som gör att en individ väljer att ej delta mer i gruppen eller mötet.
Jag personligen försöker vända på mitt sätt att möta andra individer, kämpar dagligen med detta, genom att i stället bjuda på mig själv och mina svagheter. Inte i syftet att någon ska få kränka mig i mina ömtåliga bitar utan i syfte att stärka andra individer som hela människor och att bevisa för världen gång på gång att vi är hela med allt som vi bär med oss. Olika kompetenser, styrkor, svagheter och känslor.

tisdag 13 september 2011

Vill du, Ung pirat vara med och bygga framtiden?



Den 3-4 december kommer Ung Pirat hålla den politisk konferensen i Norrköping, De Geer konsert och kongresshus.
Ämnena som kommer att diskuteras är Skola för framtiden och En demokratisk rättspolitik.
Syftet är att formulera informationspolitik på områden som rör skola samt brott och straff. Det är dags för piratrörelsen att vidga blicken utanför de vanliga mönstren och se framåt istället.
Var med och bygg framtidens piratparti, samt passa på att träffa nya som kända pirater. 
Har jag möjlighet så åker jag dit, beroende på om jag flyttar i höst. Men jag ska försöka vara med. Det ger så mycket att träffas, lära känna varandra. Samt att vi förstår varandra bättre på nätet sedan. Om du ej vill prata så var med och lyssna. Jag har lärt mig jättemycket och utvecklats genom att lyssna på nätet och på möten.

fredag 9 september 2011

Vad tycker jag är viktigt vid kampanjarbete, event?

Reflektioner över mig själv i denna inspelnings situation:
 Pratar lite för sakta samt att min känsla för pirater kommer senare i denna inspelning. Då pratar hela Anne, med själ och hjärta, jag faktiskt lite torr och tråkig i början.


Den 24 augusti sa vi att vi inte hade något nytt avsnitt på g. Bara några dagar senare ändrade sig detta och episod fyra spelades in och redigerades. så här är del fyra om pride http://thenpiratskapodcast.co.cc/arkiv/Then-piratska-podcast-4-pride.mp3
Medverkande var Richard wahlander och Mattias Dahlberg
Gästande var Toni Cherfan och Anne Kekki
Musik gjordes av Mad Cranium (vote4pirate) och Allison Crow (Immersed)
För dig som vill bejaka hela individen som den är, i ditt piratarbete. du som vill tänka i samspelande tankar, samt för dig som vill fundera på hur en kan använda våra olikheter till att utveckla piratpartiet. Kan vara bra för dig som är ledare i någon form inom vårt parti. Hur en kan ge och få energi till att orka arbeta med politik förändringsarbete inom Ung pirat och Piratpartiet. I denna intervju så beskriver jag vad som är vår styrka. Samt min syn på hur viktigt det är att skapa trevlig stämning när vi träffas.
Samt det viktigaste hur jag beundrar er ungpirater och vad ni gör för att utveckla framtidens Sverige. Jag tom gråter i detta inslag av respekt för er yngre inom vårt parti. 

torsdag 1 september 2011

Har Uppdrag granskning lösningen på vart övervakningskameror ska vara?



Polis & tjuv

Sändes: SVT1 Tillgänglig t.o.m.:  Avsnitt: 1 av 16 Längd: 58 minuter
Uppdrag granskning om när tjuven är polis. Programledare: Karin Mattisson.

Eftersom det verkar vara personal och chefer inom polisen som stjäl beslagtagna pengar, smycken mm, som vi sedan får ersätta med skattemedel till offren. Anser jag att det verkar vara ett stort behov av övervakningskameror för att komma till rätta med detta. Detta måste ju vara ett av de värsta brotten som finns, att anhålla individer och  beslagta pengar mm och sedan stjäla detta. Kartläggning är nu gjord av Uppdrag granskning, så nu fattas bara åtgärder som löser denna form av kriminalitet, som bör vara helt löst. För att vårt förtroende för denna ordningens makt skall återställas. Så ett konkret förslag är att flytta kameror som övervakar mig som vanlig hederlig medborgare in i våra polishus