torsdag 26 maj 2011

Ska vi kika på en film eller?

Tillslag mot torrentsajt - och nu jagas vanliga filmnedladdare


Fildelningskriget kan trapaps upp igen när antipiraterna slår till mot vanliga filmnedladdare.

Så funkar bittorrenttekniken

Bittorrent kalls en populär överföringsmodell som effektiviserar nedladdningar av stora och populära filer genom att låta alla nedladdare hjälpa varandra i ett slags P2P-nätverk. Effektiviteten kommer av att den del av den totala datamängden en användare laddat ner distribueras vidare till andra användare som inte fått just denna del. BitTorrent använder sig av kryptografiska kontrollsummor (SHA-1) för att säkerställa att datamängden inte blir korrupt. BitTorrent skapades ursprungligen av den amerikanske programmeraren Bram Cohen.
Källa: Wikipedia.

På tisdagen greps en man i Borlänge och på onsdagen förhördes en man i Stockholm. Båda misstänks för upphovsrättsbrott då de tros ha legat bakom och administrerat fildelningssajten XNT.nu, med över 30 000 torrents och 15 000 användare. Sajten fanns på en server i Tyskland. Bakom anmälan står, som oftast, Svenska Antipiratbyrån. Det är oklart om flera av sajtens svenska användare nu kommer att anmälas. Skriver nyheter 24

Slävklart så reagerar Piratpartiet och svarar artikeln genom Anna Troberg ledare för Piratpartiet. Även hax,
häxjakt på allvar
frekar
Svenssonjakten gör anhalt i borlänge och stockholm




 
 
 

Xitamiz Qarma väntar valpar v 25



Född/Born: 2005.11.09
My lovley German Pinscher, Xitamiz Qarma
3rd CC before she was 2 yer . We need one more now. We got the last one

SWEDISH WINNER 2006

Pinschersektionens Mälarpinshern 4 juli 2008 , SWEDISH CHAMPION, WORLD DOG SHOW, CIRCUIT 2008


Dilute: DD (ej anlagsbärare/free)
vWd fri genom föräldrarna/free by parentage
Tänder / Teeth: Fulltandad med korrekt bett / Full and proper moth
Ögonlyst 2011 UA

Mentalitet: Genomfört officiell mentalbeskrivning

Utställning: Svensk vinnare 2006, Svensk Utställnings Champion, Best in Show -5 junior,Bästa juniortik, 2 bästa tik på Norska PinscherPinscherklubbs årets hund tävling



Parad med CIB, Nord UCH, KORAD, Lilla Enebys Fabulous Rocko <---klicka till hemsidan.
som är sveriges vinstrikaste Hane 2009 .
2010 Korad med högsta poäng en pinscher haft.
Han har lämmnat avkommor med mycket bra temprament och utseende


Jag ser gärna Pinscheruppfödare uppfödare i Norden som köpare.
Sedan ser jag gärna köpare som är aktiva inom SKK SBK samt dig som söker en trevlig sällskapshund promenader mm: Pinscher är en ras som gillar att vara med och uppleva.

Anmäl ditt intresse till mig annekekki@yahoo.com
Eller ring gärna om du vill: mobil  0730546278, +46730546278

Bildserie på Xitamiz Qarma från facebook som visar att hon är lika vacker ung som nu:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.7831064805.12685.713374805&l=ece120188c
.............................
Uppdaterar 13 juni angående hanen som Qarma är parad med Lilla Enebys Fabulous Rocko . Merit Bästa Avelsgrupp CH Lilla Enebys Fabulous Rocko på Raspecialen Mälarpinschern under helgen.

onsdag 25 maj 2011

#Bloggkärleks veckan


Stycket som kommer är direkt hämtat från Klara Tovhults blogg
Från typ 2001 till 2008 hade jag inga problem med att se mig som snygga bruden. För jag fick ju höra det så ofta. Den här bilden är liksom inte en bild av en tjej med dåligt självförtroende som inte vet att hon är snygg.
Men det där är en tjej med zoloftinducerad anorexi. En tjej som rasat i vikt genom att äta antidepressiva. (Nej det var inte alls meningen att rasa i vikt, Zoloften gjorde mig sjuk!) Det är en tjej som precis innan hon rasade i vikt sakta men säkert hade lärt sig att acceptera hur hon såg ut. Och som när hon rasade i vikt hela tiden fick höra hur snygg hon var. Vad tror ni fastnade?

Samt att jag valt två kommentarer som Klara skrivit på Facebook

Ibland förstår en först i efterhand hur illa behandlad en blivit av nån. Och då spelar det liksom ingen roll vad orsakerna egentligen varit, det har för länge sen gått för långt. Det är så lätt att förhäxas och tro att det är ens eget fel när en behandlas illa, bara för att en helt enkelt har tillåtit det. In a way it is. Men det ligger inte på en själv att sätta gränser mot andra för att *de* har behov av gränserna.(min tanke här, jag förstår inte riktigt sista meningen?, men det gör inget)

 Att ha ångest är att leva Och att leva är att inte vara rädd för att dö. Vilket ej är det samma som att vilja dö.

måndag 23 maj 2011

Jag donerar klistermärken från Flattr, varför?

Självklart för att min dotter Marie Axelsson Maloki jobbar där samt att jag gillar Flattr. Du som är intresserad av att få betalt på nätet för det du skriver, din musik mm. Hälsa gärna på och kika hur du installerar en flattr knapp på just din sida.

Jag har ej betalat för klistermärken. Men jag donerar porto och skickar ett märke till dig som vill pryda din dator med ett klistermärke
Skicka namn och adress till annekekki@yahoo.com samt tala gärna om vilken storlek du önskar på ditt klistermärke. På bilden här ser du De största överst och de minsta längst ner.

fredag 20 maj 2011

Tyska polisen beslagtar Piratpartiets servrar – två dagar före valdagen, varför?

Tyska polisen beslagtar Piratpartiets servrar – två dagar före valdagen

Den tyska polisen beslagtog idag tyska Piratpartiets servrar på begäran av fransk polis. Tyska Piratpartiet hade varit mycket samarbetsvilligt med att hjälpa polisen få ut informationen, som låg på en av deras servrar, men polisen beslagtog istället hela serverparken. Tyskland har val på söndag i delstaten Bremen.
– Så här får det inte gå till, säger Anna Troberg, svenska Piratpartiets partiledare. Det här visar att hela Europa måste få en bättre förståelse för att man inte kan beslagta datorer som vilka saker som helst. I det här fallet blir beslaget ett direkt demokratiskt sabotage mot Tysklands sjätte största parti.
Det var vid lunch idag som det tyska Piratenpartei sände ut ett meddelande på Twitter; ”Våra servrar är offline på grund av polisingripande. Ingen panik, det var vår tur. Mer information följer.” Nyheten spreds som en löpeld över Twitter.
Informationen som polisen ville åt rörde inte heller Piratenpartei som sådant, utan brottsutredning om en tredje part.
– Det blir väldigt märkligt när Frankrike, vars regering har ett direkt intresse i att tyska Piratenpartei inte lyckas, kan använda europeiskt polissamarbete för att stänga ner Piratenpartei två dagar före det tyska valet, avslutar Troberg.

Länkar och referenser (på tyska):

Tyska Piratpartiets uttalande, här
Artikel på Netzpolitik, här
Artikel på Heise precis nu, här

För mer information:

Anna Troberg, partiledare för (svenska) Piratpartiet, 010-3333401

Rick falkvinge bloggar German Pirate Party’s Servers Confiscated In Police Raid
Ung pirat reagerar genom förbundordförande Gustav Nipe

Piratenpartei Deutschland

torsdag 19 maj 2011

Min första tavla, handlar om kärleken, finns den?

Det här är min första tavla, jag har jobbat med svart sprayfärg, samt en bit tapet. Jag upplever livet så här, Det finns en kärlek inom oss, som omges av en mängd...........Som ofta är svart. Att möta kärleken är svårt, för det finns hinder hos oss alla att våga. Tavlan visar för mig hur vi bäddar in vår önskan om att kärlek ska få växa ur oss och möta någon med det tyngder, ryggsäckar vi bär med oss i livet, som faktiskt blir som ett svart hinder att våga spränga sig som individ igenom. Den enda som kan spränga mina hinder är faktiskt jag själv. Jag kan inte spränga andras skyddsmurar, för det svarta runt oss, kanske är som en skyddsmur. Ingen idé att prova, för det kommer att skita sig. Vad vill jag säga idag?

Andras svarta skydd skrämmer mig inte, men jag kopplar på hjärnan och inser att det är för hög mur att stånga emot. Bättre att jag skyddar mig själv och inte ger upp mitt hopp om att den röda blomman skall blomma ut i mötet med en man. För självklart vågar jag sticka små hål i min skyddsmur och prova, det har ni yngre lärt mig, skiter det sig, så är vi ledsna tillsammans. Fast insikten är för mig viktig att en inte kan riva andras murar. Jag kan hjälpa till men var och en måste själv våga sticka hål i sin mur eller det svarta som skyddar.

tack alla som finns, med kramar och allt även när jag är ledsen

Hur många tavlor måste jag göra för att kalla mig konstnär? Vad är en konstnär? Intressant fråga, tycker jag

Härmar jag Opassande idag?

Professor%20vill%20skrota%20personnumren

Precis som Opassande Emma kör jag ett klipp idag, en kortis om våra personnummer.

Personnumren är ett hot mot vår personliga integritet och bör därför avskaffas. Det anser professorn i datasäkerhet vid Karlstads universitet, Simone Fischer-Hübner. 

 Intressant fråga tycker jag. Vad tycker du? Som medlem i Piratpartiet, vaknar jag till när jag hör ordet
integritet. Jag har en stark känsla av att vi påverkar medierna mer än vi anar.

lördag 14 maj 2011

Socialdemokraterna i Göteborg,respektlösa i valarbetet?

Omval pågår för fullt i Västra Götaland. Fick precis den här bilden som är tagen i Göteborg, där socialdemokraterna har täckt Piraternas valaffisch. Piratpartiet har kommit för att stanna, som tur är så finns vi på nätet. Så vi kan visa verklighetens Sverige, hur mindre partier behandlas av det etablerade. Hur ska en svensk demokrati fungera? Omvalet är ju på grund av att valet ej sköttes enligt våra demokratiska regler och lagar.  Så då att i omval, göra så här med affischer kan ju inte vara positiv reklam för Sverige som ett demokratiskt föredöme.

 Redigerat  15 maj. Hämtat denna rad från Bilden i Facebook: Piratpartiet Göteborg wrote:
"Bilden är tagen den 11te Maj vid Vasaplatsen, men vi har inte haft tid att aggera i frågan än."


Min kommentar till detta är att det är ju önskvärt att Socialdemokraterna agerar kraftigt utifrån denna information som vi ger dem.

I höstens valarbete, så agerade Socialdemokraterna i Forshaga kommun så här som poliser, de talade tom om att de ej var poliser men tvingade mig personligen att plocka ner affischer

måndag 9 maj 2011

Kärlekens tunga, var är texten på Septembers skiva?

KÄRLEKENS TUNGA

Tala till mig
Jag hörde trummorna på stan
dom sa att du lämnat mig
Jag hörde vad demonerna sa
det är slut och ingen kan hjälpa dig
Jag trodde jag hade sett det mesta
det här var inte vad jag väntat mig

Låt mig höra kärlekens tunga
Säg att du älskar mig
Kärlekens tunga, kärlekens tunga
Aldrig ska jag glömma dig

Tala till mig
Jag hör alla steg i trappen
men inga går till min dörr
Nu sitter du som en fjäril i natten
och pratar som vi gjorde förr
Allt det där om att va' påväg någon stans
när man är tillbaks där allt började

Du vill höra kärlekens tunga
Säga orden igen
Kärlekens tunga, kärlekens tunga
Aldrig ska du glömma mig

Åh jag älskar dig
Mer än du någonsin kommer veta
Lycka till med allt
Men du kommer att få leta-a-a
Tala till mig

Tala till mig
Låt mig höra
Kärlekens tunga
säg att du älskar mig
Kärlekens tunga, kärlekens tunga
Aldrig ska jag glömma dig

Låt mig höra
Kärlekens tunga
säg att du älskar mig
Kärlekens tunga, kärlekens tunga
Aldrig ska jag glömma dig
Tala till mig
...........................................................................................................................................................
Jag köpte September skiva, dels för hennes låtar men faktiskt mest för att jag Älskar låten Kärlekens tunga, trodde ju självklart att texten skulle vara med. Men icke, jag fick gå ut på nätet för att få tag i den. Hur var tanken här? Att jag skulle köpa en annan skiva för att få texten?
Jag vet ej hur upplägg runt avtal är för September och Pluras låt? Men det gynnade faktiskt inte mig som skivköpare. När jag hört låten på nätet, gillar den och väljer att köpa skivan.
.............................................................................................................................................
Visst är det dags att se över delad kultur och över vilken musik vi ska få lyssna på i Sverige och vilken sång vi skall få texten till?
Därför är jag pirat (länk där du kan bli medlem), ett exempel ur verklighetens Sverige och hur det drabbade mig som enskild skivköpare.
...