måndag 29 november 2010

Fira en privat jul, bli medlem i Piratpartiet

Anna Troberg Piratpartiets vice partiledare skriver om: Låt tomten komma med en chans till ett bättre och öppnare samhälle *Ett annat krig som just nu utspelas är kriget mot öppenhet och transparens, i det här fallet i form av Wikileaks. Någonstans kan jag inte låta bli att tycka att det är ganska ironiskt att USA blir så upprörda över att få sin byk vädrad offentligt, samtidigat som man är bland de bästa i världen på att driva på uppbyggnaden av övervakningssamhället. Jag antar att det inte är lika kul att själv bli övervakad som det är att övervaka andra *

Sådana här enkla sanningar är imponerande, övervakning av vem och varför? Samt att samhällets övervakning av oss som ej begår brott bekostas av oss skattebetalare.
Ge dig själv en julklapp, bli medlem i piratpartiet (<---klicka på länken)som kämpar för din frihet på nätet. Du kan vara medlem gratis om du är fattig som jag. Eller om du vill kan du donera valfri summa till Piratpartiet.

lördag 27 november 2010

Att tala för en grupp, nervöst eller?






Att tala inför en grupp har Magnihasa blogg skrivit en bra tänkvärd text om. Mitt förslag är att du läser den först, eftersom mina tankebanor utgår ifrån den. Hon skriver bla detta:


*I stället får en ta det för vad det är: det faktum att en tar talsituationen på allvar. Och än mer de personer som en talar till.
Det är en väldigt bra början. Långt bättre än vad många professionella talare har.
Tricket är att det är tillåtet att fuska. Dels i termer av att ha med sig små fusklappar - till och med programledare använder dem, och får de får du. Men också i termer av att tjuvstarta. Om en övningshåller sitt tal ett par gånger i tvättstugan (eller någon annan stans) innan det är dags att hålla det på riktigt så går det mycket lättare. En kan ju bevisligen hålla talet, och har gjort det flera gånger - den enda skillnaden är ju att det råkar vara människor i närheten, eller hur?*

Att känna sig nervös inför ett tal är bra, för du tar ditt uppdrag på allvar och vill göra bra ifrån dig. Eftersom det nervösa sitter inom dig, så syns det inte för gruppen. Johanna D skriver om fusklapp, minnes anteckningar. På bilden ser vi hur Stefan Flod förbundsordförande i Ung pirat höll ett bra och intressant tal, minneslappen är med honom. Den lilla stund som han kikade på den är helt okej för lyssnaren.

Att tala högt som träning innan är faktiskt mycket bra. För om du säger orden du tänkt, så hör du själv hur de faller. Omedvetet eller medvetet så byter du ut ord och formulerar om meningar, så att de blir bra att säga dem högt för en publik. Samt att du omedvetet lär dig var du ska andas, brukar bli naturliga andningspauser om du tränar genom att prata högt. Du kommer även att betona vissa ord utifrån din känsla för vad du skall förmedla.
Klädsel kan ha betydelse, klä dig så du känner dig bekväm. Samt i vissa lägen kan en klä sig lite annorlunda för att gömma sig lite för åhörarna. Här på bilden visar jag hur jag gömmer mig lite, samt att jag har en stödperson, moa. Hon hjälper mig att visa det som skall stärka mitt budskap (klädesplagg) samt att jag faktiskt får enormt mentalt stöd av hennes närvaro bredvid mig.

Att stå upp när en talar är viktigt. Andningen blir bättre samt att kroppsspråket kommer med i talet. Rick Falkvinge är bra på att tala med hela kroppen. En pirat som har språksvårigheter, sade efter detta tal *Rick pratar bra för han har så härligt kroppsspråk*. Så hon uppfattade talet med fler sinnen än att höra orden. Det blir även tydligare att det är du som har ordet. Omedvetet så lyssnar vi på den som ställer sig upp, väljer du att sitta och tala, så försvinner mycket av innehållet eftersom publiken inte kan använda alla sina sinnen för att ta emot orden.


Var fäster en blicken, när en står där? Här har jag tränat in en mental balans inom mig. För eftersom jag talar för en grupp, så behöver jag inte ha kontakt med individer i den. Utan jag fäster faktiskt min blick strax ovanför dem. Jag ser gruppen, låter även min blick glida lite fram och tillbaka över gruppen, tar in dem som en hel grupp i mitt sinne, utan att riktigt se dem. Detta är en träningssak, för det viktiga är att min mentalitet har kontakt med hjärnan och min egen känsla för vad jag skall säga. Genom att inte lägga ner hjärnans och din mentala kraft på att ta in individerna, så fokuseras du på uppdraget, att tala, förmedla din tanke och din känsla. Detta går även att träna på, kika på grupper av folk när du är ute, se dem och lägg en *dimridå* på dem.
I verkligheten kan det hända att någon individ tycker om att diskutera, fråga. Då gör du ett val att svara och låta frågor kommentarer bli med. Eller så säger du att vi kan prata om det efteråt. Jag väljer ofta alternativ två eftersom det annars kan dra iväg från ämnet, vilket kan skapa besvikelse från dem som faktiskt vill lyssna på ämnet. Väljer du att svara, då gäller det att koppla på hårdisken, din hjärna. För att kunna lyssna, svara samt att gå tillbaka till tråden du har.


Så då avslutar jag denna gång med att säga till er som lyssnar på tal. Det är bra att låta talet ha sin gång, anteckna funderingar och ta dem gärna efteråt. För då kan de som vill vara med och lyssna eller om de är nöjda så kan de göra något annat, samtala med varandra om vad de hört och vad deras åsikter är. Då ges alla en möjlighet till personlig utveckling.

hugs from pirate mom

...





måndag 22 november 2010

Nu skäms jag

Jag uppfattas som en trevlig och snäll person och det är jag. Men i mig finns ju en liten djävul som kikar fram ibland och tycker om att retas och bråka. Det är svårt att ha kontroll över den sidan i sig själv. En får helt enkelt lära sig gång på gång att inte bråka. Jag har fått en tillsägelse i en chatt från en yngre pirat. Mycket bra gjort att säga ifrån till oss äldre. För jag om någon borde ju föregå med gott exempel om hur en sköter sig i chatt inom piratpartiet.

Så jag vill säga att jag hör och inser att jag inte ska bråka. Det borde jag ha insett själv, men jag tackar för hjälpen. Så våga säg ifrån även om du är yngre, kanske vi törs höra dig och inse när vi gör fel.

...

söndag 21 november 2010

Så mycket bättre


Fick mig att gråta igår kväll. Christer Sandelins texter tolkade av de övriga i programmet Plura, Petter, Petra, Lillbabs, Thomas Di Leva och Lasse Berghagen. Min egen ensamhet att blir så stor,saknaden av någon att dela mörkret med. Jag löste detta i stunden med att tillåta mig själv att gråta. Eftersom jag är en hel människa, så finns ju även en ledsen Anne inom mig. Jag är numer mer social och trivs bland folk. Det är i min ensamhet, som saknaden över en relation kommer. Så enkelt som att få sova och dela mörkret med en man.
Denna programserie har verkligen rört vid mitt hjärta. Det är texterna och tolkningarna som deltagarna gjort av varandras låtar.

Att en del av dem super som svin, får en på köpet. Många behöver stöd av droger, alkohol för att fungera i nuet. Men det får de allt betala för i längden, efter drogernas smekmånad, med ångest och annat. Hörde en alkoholist berätta att det är först när en försöker sluta dricka, som en inser hur mycket en dricker. Denna enkla sanning stämmer, för jag har gått igenom detta, att sluta dricka. Insikten om mängden som jag drack, lurade jag bort medans jag valde att festa på som fan.

...

lördag 20 november 2010

Du kan bara ändra dig själv, va?


Jag är inne i en fas i mitt liv där jag tagit ett stort beslut gentemot Piratpartiet. Men jag känner att i verkligheten är det svårt att genomföra det. Det jag har bestämt är att bli en nätpirat, jag har aktivt deltagit AFK IRL i två valkampanjer. Nu är det min tanke att jag ska kliva åt sidan och finna annat i livet än enbart piratpartiet. För mig är det dels en ekonomisk fråga, som aktivist inom piratpartiet så har jag havererat min privatekonomi. Sedan den viktigaste faktorn är att förändringsarbete är så tungt, att påverka andra i positiv riktning till att blir Samspelare och öppna grupper för nya individer är tufft.
Jag önskar att när ni pirater planerar event framöver, att ni stannar upp och tänker. Vem är ny inom piratrörelsen som jag kan ta med till eventet, mötet? Som genom ditt stöd kan få vara med och bli intresserad av Ung pirat och att påverka framtiden. Vi är alla rädda för nya mänskliga kontakter, jag inser bara att vi döljer detta väl för varandra. Grupper söker trygghet genom att sluta sig samman och stänga ute nya individer. Gruppen är gemenskap, som i gemenskapens tecken kan sluta sig för mycket och blir inskränkta. Detta har jag sett i många föreningssammanhang, så piratpartiet och Ung Pirat pirat är inget undantag från detta mänskliga trygghets sökande. Att som individ vara en brobyggare är en fin uppgift. Om du tar med en ny individ till ett möte, ser till att den känner sig välkommen och trygg, så har du uträttat underverk för framtidens piratparti. Du utvecklas själv, genom att du samtalar med en ny människa, utvecklar vårt parti genom att tillföra en ny tänkare, tyckare eller praktiker.

Jag såg listan på nomineringar till Ung Pirats förbundkongress, fick en tanke när jag läste den. Det jag saknade var åldern på de nominerade. Jag har en bestämd uppfattning att gamlingar ska inte representera er yngre på en kongress. Så jag vill råda er yngre att rösta på unga pirater tex under 27 år, där jag tror bidragsgränsen går för Ungdomsförbund.


Citerar här Rick Falkvinge genom att RT Ung pirats förbundsordförande Stefan Flods blogg
“Det fjärde jag har är att det kommer ett par förändringar i PirateWeb. Bland annat kommer Ung Pirat och Piratpartiet att separeras i systemet. Som ett historiskt arv så ligger Ung Pirat som något slags… underavdelning… till moderpartiet; det finns ingen anledning att ha det så längre.”






Detta samtal i soffan med Anna Troberg vice partiledare Piratpartiet, Rick Falkvinge partiledare Piratpartiet, Stefan Flod Ung pirats förbundsordförande och Nils Agnesson Ung pirats förbundssekreterare gör mig så glad att jag får tårar i ögonen. Att separera Piratpartiet och Ung pirat är ett mycket bra förslag. Ni Ungpirater har så starka krafter att kämpa emot när de äldre vill styra ert sätt att tänka och tycka i politiska frågor. Det är ni som är framtiden och framtiden skall byggas av er.
hugs from pirate mom
...

fredag 19 november 2010

Jag känner mig ledsen

Mörkret ute väcker en del av min depression till liv. Jag känner mig som att jag vill gråta och en del kvällar så kommer lite gråt. Det är bra att låta det komma, samtidigt som det känns tungt. Det väcker lite rädslor att jag ska bli sämre i min sjukdom. Depression är en personlig sjukdom, yttrar sig olika hos oss alla. Jag känner av en tomhet inom mig. Som faktiskt tom blir starkare och påtaligt som idag, efter en fin date med en man. Vi fångade en fin stund och njöt tillsammans. Efteråt känner jag mig mer ensam vilket är för mig ett tecken på att jag vill ha en hel relation. Där en delar vardag och fina stunder med varandra. Problemet för mig i relation är mitt behov av egen tid och faktiskt få göra som jag vill och hur jag vill. Det går fort att skämma bort sig själv, nu ler jag, för jag trivs ju med att få vara för mig själv mellan varven.
Ekonomi som ej är i balans påverkar mycket i en tid som denna. Att behöva tänka på varenda krona jag använder, gör att jag får en ekonomisk depression .Dåligt balanserad ekonomi gör att jag inte kan göra saker som jag skulle önska. Johanna D ska föreläsa om retorik i Stockholm, samt att en mängd Ung Pirater kommer att vara där, som jag skulle vilja träffa. Men jag är tvungen att backa ur detta event, för att inte gräva min egen ekonomi i bott. Att tvingas avstå saker som berikar mitt liv påverkar självklart, den ökade känslan av tomhet.
Rädslor som väcks när räkningarna börjar trilla in. Båda dessa rädslor ger ångest. Ångest är vanlig hos många av oss, även den yttrar sig mycket individuellt. En del fokuserar oron på att något jobbigt skall hända. Själv har jag en bra förmåga att förstå min oro och ångest. Så jag kan lägga den där den hör hemma. Så för mig blir det i form at attacker som oftast kommer när jag ska stilla mig en stund.

torsdag 11 november 2010

Vi är hela människor





Här kommer lite funderingar om hur komplicerade vi är som individer. Våra känslor är ej alltid så rationella. Jennie Rehbinder har varit och är min ledstjärna i att fånga fina stunder. Jag har gått kurs hos henne Kärlek liv och lust, lärt mig att bejaka lusten till sex och njuta. Lärt mig att jag är en hel kropp med fitta och allt annat.
Efter ett helt underbart möte med en man, med massage, sex, närhet, ömsinthet och må bra som kvinna. Har jag efteråt haft jobbiga känslor med mycket tankar runt, hur blir det här nu? Jag har känt lite oro för att detta bara handlar om sex, jag vill ju bli bekräftad som individ. Sedan kom tankarna om varför jag inte kan fånga den fina stunden och bara må bra av den. Men mitt svar på detta är att vi är hela människor. När jag verkligen mådde bra och öppnade upp mina sinnen, slappnade av och njöt. Så passade andra känslor på att efteråt komma upp inom mig. Känslor som jag bär men ej känner av till vardags, ilska, sorg, minnen och ångest över min egen ensamma singel situation. Här kommer en svårighet för mig, hur ska jag handskas med detta? Kanske sluta ha sex för att slippa känna jobbiga tankar? Nej det är ingen bra lösning på detta problem, när jag äntligen efter många år kan slappna av och bara njuta av stunden samt tillåta mig själv att ha skönt.
Jag får ta till mitt knep som jag brukar, koppla på hjärnan och samtala med mig själv.
Kognitiv beteendeterapi i min egen tolkning. Jag kan med att tänka påverka mig själv, söka lösningar praktiskt och träna på det. Alltså mer sex och mer njuta, inse att det kan dyka upp jobbiga känslor men inte bli för orolig och ha ångest över det. Utan mer bara konstatera att så är det, men att det sköna överväger det jobbiga.

Jag avslutar denna bloggtext med att citera en ung kvinna och hennes konstaterande om varför kvinnor har sex.
"Kvinnor har frivilligt sex med män av en mängd olika skäl: en del är
bara uttråkade, en del vill uppnå fördelar av olika slag, en del vill
bli gravida, en del vill tacka för många drinkar tidigare under kvällen,
en del gillar helt enkelt sex och är inte så petiga med valet av
partner, en del gillar sex och gillar också en liten peng om det ändå erbjuds, en del är förälskade i sin partner och vill skänka honom en oförglömlig upplevelse. Och så vidare i all oändlighet."

måndag 8 november 2010

Jag vill göra ett studiebesök EUparlamentet i Bryssel, med pirater












Jag vill åka till Bryssel och EU för att få träffa Christian Engström, Henrik-Alexandersson , Amelia Andersdotter och
Mattias Bjärnemalm. Jag tycker vi sätter ihop en grupp som är bra på att planera resor. De kan få utforska möjligheterna till att vi får kostnaderna betalda för att kunna göra studiebesök som, pirater, funktionärer, aktivister mm.

Självklart tycker ju jag då att jag bör få åka med, eftersom just jag jobbat hårt för Piratpartiet. Hur reagerar du nu när du läser detta? Kanske tänker du så här. Nej vad fan ska Anne Kekki med för det är ju jag som bör få åka med. Vi är väldigt många aktiva inom partiet. Men hur löser en möjligheter för några av oss att eventuellt få göra en kostnadsfri resa för att få träffas och knyta nya starka band mellan oss? Jo det enklaste är ju att lotten får avgöra. En intresseanmälan och vår Partistyrelse får i uppdrag att IRL dra lotter. Där några av oss kommer att få en möjlighet, som kanske vår egen ekonomi aldrig skulle tillåta oss.


Kanske törs jag yttra en åsikt här utan att helvetet bryter ut. Styrelsen ser jag som självklara medresenärer, men utökar vi självklara medresenärer, så har inte bla jag en chans att få följa med. Vad är självklart och vad är inte självklart för dig? Skulle vi våga låta ett lotteri avgöra? Tänk vilken härlig blandning av grupp vi skulle få, som får kraft att fortsätta kämpa för frihet på nätet. Eftersom jag vet att pirater är klokare än många, så kommer vi självklart att räkna ut oddsen för att en själv ska ha möjlighet att få åka. Jag har ju gjort det med, så därav mitt förslag att låta lotten avgöra.

Medans jag skriver så kommer mina egna frågor fram. Ska Ung Pirat vara med och få en chans till resa? Självklart tycker jag det. Det minskar mina möjliga odds att få resa. Men jag ställer mig gärna kvar i Sverige för att en Ung Pirat ska ha möjlighet till en utvecklande resa tillsammans med pirater. Kanske därför jag kallas Pirate mom, er yngre kliver jag faktiskt gärna undan för. Ni är bäst.

hugs from piratemom

...